volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 20-12-2014 14:34:00

Lelijk punt geeft ADO Den Haag voldoening


O-O bij Heerenveen opsteker voor winterstop.


Het was een lelijk punt, maar niemand van ADO Den Haag maalde erom. Sterker, door de 0-0 uit bij SC Heerenveen gaat de ploeg van Henk Fraser met een kleine opsteker de winterstop in.
Tijdens het trainingskamp in Spanje wil ADO de basis leggen voor een tweede seizoenshelft die veel beter moet worden dan de eerste.
 
 
Door Daniël Dwarswaard
 
 
 
De woorden van Aaron Meijers aan Heerenveen-speler Marten de Roon vertelden eigenlijk alles. "Sorry voor de wedstrijd", zei de linksback van ADO Den Haag. Sorry omdat ADO vooral verdedigde. Sorry omdat ADO het publiek een saaie avond bezorgde. Maar de excuses waren natuurlijk vooral uit beleefdheid. Want in de gang voor de kleedkamer van de Hagenaars waren vooral blije, opgeluchte gezichten te zien.
 
Niet zo gek ook gezien de huidige situatie van de club. Eindelijk wilde ADO eens een stabiel seizoen in de middenmoot doormaken, maar weer gaat het over lijfsbehoud, degradatie en doemscenario's. Juist daarom gold het puntje gisteren in Friesland als een lekker opstekertje. Zeker omdat er normaal gesproken weinig te halen valt in Heerenveen.
 
 
Instelling
Trainer Henk Fraser was vooral te spreken over de instelling van zijn ploeg. "Dat is het grootste winstpunt van de avond. We hebben echt als team gestreden. Het was lelijk, soms heel lelijk, maar daar moeten wij nu schijt aan hebben. De situatie vraagt er nu simpelweg om."
 
Cru genoeg zou je daarom kunnen stellen dat ADO nu geen steek verder is dan bijna een jaar geleden. Precies op dezelfde wijze werd toen de 0-0 op bezoek bij Vitesse bezien. Ook toen was ADO de morele winnaar. "Ja, helaas is dat wel zo", gaf Fraser toe. "Maar ook dat is de realiteit. We hadden natuurlijk veel verder willen zijn. Voetballend meer brengen. Vanavond moesten we weer terug naar de basis. Dat is gelukt. Excuses aan het publiek, maar ik hoop dat ze het begrijpen."
 
Het puntje kan mentaal nog wel eens van grote waarde worden dit weekend. Als Go Ahead Eagles (bij PSV) en Heracles (bij Vitesse) verliezen, stijgt ADO naar de veertiende plek. Weliswaar op doelsaldo, maar ook dat telt aan het einde van de rit.
 
Topscorer Michiel Kramer kwam vrijdagavond niet in scoringspositie. Ook hij moest zich beperken tot zwoegen. "Maar als dat dan uiteindelijk een punt oplevert, is dat lekker. Dat merk je nu ook echt in het team. Je moet hard werken. Maar als dat wordt beloond, geeft dat een opkikker. En dat konden we vlak voor de vakantie en de winterstop heel goed gebruiken."
 
 
Vrije trap
Heel stiekem hoopte ADO op een gluiperige overwinning. Sporadisch kwam de ploeg er uit, maar meer dan een punt zat er niet in. Al had Danny Bakker, die na lang blessureleed vlak voor tijd inviel, nog wel een mogelijkheid uit een vrije trap. Fraser: "Maar dit was inderdaad het maximaal haalbare. Het is duidelijk dat het na de winterstop allemaal beter moet. Daar gaan we na de jaarwisseling hard aan werken.”
 
Ook in Friesland benadrukte de trainer nogmaals zijn wens voor winterse versterkingen. "Zeker voorin is er meer concurrentie nodig."