Datum plaatsing: 19-12-2014 22:13:00

Verslag, foto's, video sc Heerenveen - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. De wedstrijd werd uit in en tegen Heerenveen gespeeld. De wedstrijd eindigde met de stand zoals die begon: 0-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Hansen zijn pink gebroken, waardoor een van de uitblinkers van dit seizoen niet in het goal kon starten. Gelukkig bleek ook dit jaar weer dat onze eeuwige tweede keeper Zwinkels een betrouwbare en sterke stand-in is. Feitelijk bleek hij de man van de wedstrijd.

Het was voor ons moeilijk om een wedstrijdverslag te schrijven. Normaal gesproken begin je met een verslag met de opstelling en dan het verloop van de wedstrijd.

Maar deze wedstrijd was 96 minuten lang hetzelfde. ADO kwam voor een punt. Heerenveen was niet bij machte een punt te maken en zodoende kabbelde de wedstrijd dus oneindig voort. Daarbij moet gezegd worden dat ADO vocht voor wat het waard was. Het was een reflectie van de vechtploeg die Fraser na vorige winsterstop neerzette. Niemand verzaakte. Niemand deed dingen die hij of zij niet kon en iedereen ging door tot het bittere eind. Dat was en is een positief punt.
Natuurlijk hoort zoiets 'normaal' te zijn, maar iedereen die onze ploeg volgt, weet dat dat niet zo is dit jaar. Dus als het dan wel gebeurt, is dat goed nieuws. En hopen we vooral dat die instelling zich doorzet naar de rest van het jaar. Wij hoeven geen kampioen te worden, en geen tikkie takkie voetbal op een perfect biljartlaken. Soms is het mooiste om te zien een strijd op een knollenveld. In de regen en wind strijden om een punt of -met mazzel- drie. En dan een ereronde lopen omdat iedereen gezien heeft dat meer er niet in zat.

Maar goed, toch nog even terug naar deze wedstrijd tegen Heerenveen. Zat er meer in? Nee. Zowel Heerenveen als ADO kregen één echte kans. Heerenveen in de eerste helft uit een vrije trap, die door Zwinkels prachtig uit de kruising werd getikt. En voor ADO in de 81e minuut toen Schet de vrijstaande Van Duinen een mooie kans bood de 0-1 in te tikken, maar tegen de doelman opschoot.

En verder was het dus vooral vechten, werken, en een punt binnenhalen. En dat lukte dus. Laten we hopen dat Fraser de winterstop goed gebruikt om de vechtmachine van vandaag in herhaling te zien en daarbij wat vaker te winnen. Dan hoeft het seizoen niet nodeloos spannend te worden met het oog op de nacompetitie.