volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 18-12-2014 10:44:00

Timothy Derijck klaar voor nieuwe kans bij ADO Den Haag


"Ik heb mezelf in het begin te veel druk opgelegd."


Timothy Derijck was de ervaren man naar wie Henk Fraser vurig zocht. Maar de terugkeer van de verdediger bij ADO Den Haag verliep stroef. De Belg verloor zijn basisplaats na een serie fouten en raakte geblesseerd aan zijn knie. In de uitwedstrijd tegen Heerenveen mag Derijck morgenavond weer hopen op een basisplaats. "Het wordt tijd."
 
 
door Pim Bijl
 
 
Timothy Derijck zucht. Of hij nu, met tot de winterstop alleen de uitwedstrijd tegen Heerenveen nog in het vooruitzicht, de balans kan opmaken van zijn eerste seizoenshelft. De teleurstelling overheerst uiteraard. 
In plaats van een dragende kracht te zijn bij ADO Den Haag, waren er de dfensieve foutden, de kritiek, de verloren basisplaats en de knieblessure. Nu heeft hij naar eigen zeggen 'zijn gedachten weer op orde', waardoor er in Friesland morgenavond ook een nieuwe kans in de basis gloort. "Ik heb een soort van balans gevonden, denk ik. Er is een kans dat ik weer ga spelen. Het wordt tijd."
 
 
Derijck is een vriendelijke jongen. Behulpzaam, sociaal, dankbaar. Wanneer ADO hem deze zomer na een moeilijke periode bij PSV en FC Utrecht een kans geeft om terug te keren bij ADO Den Haag, ziet hij dat als een prachtige geste van de club.  
"Daardoor heb ik mezelf in het begin te veel druk opgelegd", zegt de 27-jarige Belg. "Dat probeer ik nu niet meer te doen. Ik kreeg een mooie kans om terug te keren bij de club waar ik zulke goede herinneringen aan over had gehouden en aanvoerder was geweest. Ik wilde misschien iets te graag en te veel iedereen helpen. Daardoor vergeet je jezelf wel eens."
 
 
Henk Fraser ging afgelopen zomer ver om Derijck aan zijn selectie toe te voegen. Waar de trainer hoopte dat de oud-aanvoerder met zijn routine het team op sleeptouw zou nemen, worstelde Derijck met zijn vorm. "Ik zag hem als een krijger", zegt Fraser. "Maar in de wedstrijden was hij redelijk ongelukkig." 
Verklaarbaar, volgens Fraser. Hij had al lang geen wedstrijden meer op niveau gespeeld. Daarom kijk ik nu ook niet meer naar de wedstrijden die hij heeft gespeeld, maar naar de kwaliteit die hij levert tijdens de trainingen."
 
 
Tijdens de partijtjes op de training woensdagochtend speelde Derijck, die geen last meer heeft van zijn knieblessure die hem parten speelde, samen met Vito Wormgoor in het centrum van de verdediging. Wilfried Kanon schoof daardoor naar de linksbackpositie, terwijl Aaron Meijers op het middenveld werd geposteerd. "Dat is ook een serieuze optie voor de wedstrijd tegen Heerenveen", erkent Fraser. "Juist met zijn ervaring kan Derijck dit team verder helpen, maar dan moet hij wel fit zijn. Dat had tijd nodig, maar ik heb geduld. Hij oogt scherp. Over zijn laatste twee weken ben ik onwijs tevreden."
 
 
ADO is er veel aan gelegen om met punten terug te keren uit Friesland, weet Derijck. "Het resultaat gaat natuurlijk niet allesbepalend zijn voor het gevoel waarmee we de periode rond kerst en nieuwjaar ingaan. Dat ligt voor een deel al vast. We kunnen niet tevreden zijn. Ook niet als we winnen van Heerenveen. Daarvoor hebben we te veel punten laten liggen. Die wedstrijd tegen Excelsior (2-2) was de zoveelste teleurstelling. Heerenveen-uit is voor elke club lastig, maar we moeten er alles aan doen om toch met een iets positiever gevoel de winterstop in te gaan."