volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 15-12-2014 11:44:00

Keeper Hansen legt problemen van ADO Den Haag bloot


"Ik zag elf spelers zonder enig geloof"


Martin Hansen, de doelman van ADO Den Haag, zit er verslagen bij. Tegen Excelsior is zijn ploeg niet verder gekomen dan een teleurstellende 2-2.
 
 
door Daniël Dwarswaard
 
 
Door het teleurstellende gelijkspel (2-2) tegen concurrent Excelsior stapelen de problemen zich op bij ADO Den Haag. Zo vlak voor de winterstop staat het team van trainer Henk Fraser nog altijd zestiende, een nacompetitieplek. Er is veel mis. Een beschouwing aan de hand van vier uitspraken van keeper Martin Hansen (24). Hij kookte zaterdag van woede.
 
 
 
"Na de 2-2 dacht ik: dat kan een keerpunt zijn dit seizoen. Niet dus"
Martin Hansen: ,,Toen we die 2-2 maakten, dacht ik: zal dit de ommekeer zijn dit seizoen? Je hebt als ploeg een keer een wedstrijd nodig waarin het uiteindelijk allemaal goed valt. Als we nog de 3-2 hadden gemaakt, het maakt me echt niet uit hoe, dan had dat moment zaterdag kunnen ontstaan. Maar niet dus. Al is het natuurlijk wel karakter dat we na de 0-2 achterstand nog gelijkmaakten. Maar dat voelt nu echt voor niemand als een gewonnen punt. Sterker: dit voelt als verlies."
 
 
"Ik zag elf spelers zonder enig geloof"
"Uit spelen we vreselijk. Als je dan thuis ook niet wint, heb je echt problemen. Ik maak me grote zorgen. De situatie is kritiek. Na tegenslagen zie ik mensen met een gebogen hoofd lopen. Ik zag elf spelers zonder enig geloof. In de situatie waarin wij nu zitten, mag dat niet. Dat is de fucking waarheid. Als we dat nu niet inzien, is het straks te laat. Iedereen moet zichzelf oprapen. Er moet echt iets veranderen. Iedereen moet naar zichzelf kijken. De spelers zijn vaardig genoeg, maar daar draait dit spel niet alleen om. Alles heeft
met vertrouwen te maken. Ik hoop dat dát het enige probleem is. Of we de juiste mentaliteit hebben? Dat is niet aan mij. Dan moet je elf interviews doen en moet iedereen eerlijk zijn."
 
 
"Zestiende. Dit is de plek waar we nu horen."
"Mij valt ook veel aan te rekenen. Ik krijg te veel doelpunten tegen. We snakken echt naar de winterstop. Daarna moet iedereen beseffen dat het straks anders moet. Nieuwe spelers in januari? Als mensen zeggen dat we spelers missen met de échte vechtersmentaliteit, ben ik het daar mee eens. We hebben iemand nodig die af en toe een schop uitdeelt ja. Zulke mensen kun je niet creëren. Daar word je mee geboren. Dat heb je of dat heb je niet. We hebben absoluut kwaliteit is ons team, maar zoals gezegd: een wedstrijd win je niet alleen en altijd op basis van kwaliteit. We staan nu zestiende en dat is de plek waar we horen. Op dit moment hè. We hebben nog een half jaar om dat goed te maken."
 
 
"Ja, de trainer is de juiste man. Domme vraag."
"Ik sta honderd procent achter de trainer en de staf", zegt Hansen met nadruk. "Ja, zij kunnen ons nog steeds motiveren, absoluut. En daarnaast: wij spelers staan toch op het veld? Mijn vraag is: moet de trainer het doen met de verkeerde spelers? Ik weet het niet, dat moeten we zien. De komende maanden moet iedereen bewijzen dat het antwoord 'nee' is. "Dus eigenlijk vind ik het een stupid question om over de trainer te beginnen. We moeten keihard blijven knokken om uit deze situatie te komen. We hebben nog één wedstrijd voor de winterstop. Tegen Heerenveen is het uitgangspunt weer hetzelfde: drie punten. De eerste uit-overwinning moet er een keer van komen.''