volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 12-12-2014 13:04:00

ADO-aanvoerder Roland Alberg moet nu opstaan


"Ik kan nog belangrijker zijn voor ADO Den Haag."


Met zijn voetballende inbreng zou Roland Alberg (24) dit ADO Den Haag op sleeptouw moeten nemen. 
Net als vorig seizoen, toen de middenvelder met zijn sterke spel en fijne goals een belangrijke rol speelde in de opmars onder Henk Fraser. Dat hij dit seizoen vaker beslissend moet zijn, vindt de aanvoerder zelf ook. "Ik moet veel meer tot scoren komen."
 
 
Door Pim Bijl
 
 
Eerder dit seizoen stapte de tot dan toe met blessures kwakkelende Roland Alberg na een training op Henk Fraser af. "Trainer, tegen Willem II sta ik er", zei de aanvoerder van ADO Den Haag. Op die bewuste zaterdagavond maakte de 24-jarige middenvelder zijn woorden waar. Met een snelle assist, uitstekend spel en een benutte strafschop leidde hij zijn team naar de overwinning.
 
 
In het cruciale duel zaterdag met Excelsior snakt heel ADO naar een Alberg in beste doen, met de beslissende acties waar zo dringend behoefte aan is. "Op zo'n dag is Alberg echt een fantastische speler en neemt hij het team op sleeptouw", zegt Fraser. "Bij vlagen ben ik zeker tevreden over hem, maar hij laat naar mijn mening nog te vaak momenten aan zich voorbijgaan."
 
 
Fraser doelt daarmee ook op momenten waarbij hij graag had gezien dat zijn aanvoerder zich meer als leider had geprofileerd. "Hij is nog groeiende in die rol. Roland moet leren meer verantwoordelijk-heden te nemen. Al ligt die druk nooit alleen op hem als aanvoerder van ADO, maar ook op de teamgenoten om hem heen."
Alberg werd dit seizoen vooral tot aanvoerder benoemd wegens zijn voetballende kwaliteiten. Mede door het getob met zijn fitheid heeft hij nog niet de vorm te pakken waar de hele ploeg zich aan kan optillen. Vorig seizoen nog liep de stijgende vorm van Alberg synchroon aan de opmars van de Hagenaars onder Fraser. "Ik kan nog belangrijker zijn", verzekerde Alberg, gistermiddag na afloop van een waaierige training in het Kyocera stadion. Ik sta op drie goals en vier assists, dat is niet slecht, maar toch moet het omhoog. Ik denk dat ik veel meer tot scoren moet komen."
 
 
En over die leiderschapscapaciteiten, die hij nu als aanvoerder vaker moet tonen, zegt Alberg het volgende: "Natuurlijk probeer ik iets los te maken als we het moeilijk hebben. Door 'de boys' op te peppen en mee te nemen. Maar ik kan toch niet voor elf man gaan spelen? Ik vind het zelf ook moeilijk te verklaren waarom er zo'n verschil tussen onze prestaties zit."
 
 
Geforceerd gaan trainen of spelen, heeft volgens Alberg geen zin. Geduld opbrengen, dan moet het uiteindelijk goed komen. Met zijn vorm en met het team. Ik maak mij daar geen zorgen over", zegt hij. Wie Alberg gistermiddag vol vertrouwen over de aankomende wedstrijd tegen Excelsior hoorde praten, zou bijna het debacle tegen PEC Zwolle vergeten. Dat heeft een reden. "We hebben dit seizoen vaak de duels waar we er moesten staan gewonnen. Dan denk ik aan de wedstrijden tegen Willem II en FC Dordrecht."
 
 
Voor Alberg is de confrontatie met Excelsior ook een duel met zijn oude club. Net als voor zijn oude maatje op het Kralingse middenveld, Kevin Jansen. Maar Jansen, nu ADO-speler, is geschorst en is er niet bij dit weekend. Alberg vertrok destijds op een vervelende manier bij de Rotterdammers. Hij was betrokken bij een vermeend spuugincident en kwam op het tweede plan terecht. "Maar daar is genoeg over gezegd. Ik kijk gewoon ontzettend uit naar de wedstrijd van zaterdag en ben ervan overtuigd dat we drie punten pakken."