volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 09-12-2014 12:04:00

'ADO-Denen'rechten rug na pijnlijke wissels


Kristensen en Gehrt over treurige middag in Zwolle


Het Deense dynamiet van ADO Den Haag ontplofte zondag niet, Thomas Kristensen en Mathias Gehrt leken tegen PEC Zwolle meer op ongevaarlijke vuurwerk-sterretjes. De dubbele wissel na een half uur was pijnlijk maar niet persoonlijk, benadrukte trainer Henk Fraser. 
Toch zitten de ‘slachtoffers’ nog met chagrijn in het lichaam. Al gaat de blik alweer vooruit. "Omgaan met tegenslag hoort er ook bij."
 
 
Door Daniël Dwarswaard
 
 
In zijn lange loopbaan was het niet voor het eerst dat Thomas Kristensen (31) al na een half uur werd gewisseld. Het gebeurde een keer bij FC Kopenhagen en ook bij de nationale ploeg van Denemarken. Zondagmiddag in Zwolle werd Kristensen met Mathias Gehrt geslachtofferd voor het dramatische eerste half uur tegen PEC. Beide Denen speelden uiterst zwak bij de met 3-1 verloren wedstrijd.
 
 
Een dag na ‘de wissel’ staat Kristensen er alweer redelijk opgewekt bij. Deze ochtend heeft hij een Deense tekst op zijn twitter-account geplaatst. Het blijkt een bericht van zijn vader Steen Kristensen. De boodschap in het kort: "Ik ben trots op je, jongen." "In goede tijden heb je altijd veel vrienden", zegt de middenvelder daarover. "Maar als het even minder gaat, is het ook fijn dat mensen aan je denken. Ik vond het een mooi gebaar van mijn vader vanuit Denemarken. Dat wilde ik wel met iedereen delen."
 
 
Ook Gehrt (22) sprak natuurlijk met familie over zijn vroegste wissel ooit. Hij was wel eens in de rust gewisseld, maar na een half uur? Nee, dat was een akelige primeur. Juist de creatieve middenvelder was de afgelopen weken met drie doelpunten belangrijk voor het team. Het maakt het allemaal extra frustrerend, geeft de kleine Deen toe. Zijn lichaamstaal verraadt dat hij er nog flink de pest in heeft. "Dit wil niemand meemaken. Ik zag de jongens al direct warmlopen. Iedereen denkt dan: wat gaat er gebeuren?"
 
 
Pijnlijk
De rugnummers 6 en 10 gingen dus de lucht in. Pijnlijk, al gaf coach Henk Fraser na afloop aan dat hij makkelijk ook een paar anderen had kunnen wisselen. Een gesprek met de trainer volgde nog niet. Gehrt: "Dat hoeft ook niet. De situatie is zoals die is. Het is vervelend, maar tegelijkertijd moet je ook weer doorgaan”.
 
 
De Denen zaten zondagmiddag heel snel in de bus. Een statement was dat zeker niet, legt Kristensen uit. „Klinkt misschien stom, maar de kleedkamer in Zwolle is heel klein. Iedereen is teleurgesteld en boos, dus zijn we alvast in de bus gaan zitten. Dat was dus niet uit frustratie of zo, meer uit praktische overwegingen."
 
 
De vraag is nu welke consequenties de vroege wissels hebben voor de nabije toekomst. Bijvoorbeeld aanstaande zaterdag al in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Excelsior. Kristensen: "De trainer heeft in de krant gezegd dat het niet persoonlijk was, dat biedt hoop. Voetbal is net als het leven. Het gaat erom hoe je met tegenslagen omgaat."
 
 
Dat laatste zal voor heel ADO Den Haag gelden. Na de kansloze missie in Zwolle wordt de thuiswedstrijd tegen Excelsior van levensbelang. Gehrt onderkent dat: "Eigenlijk bepaalt die wedstrijd voor een groot gedeelte op welke manier we de eerste seizoenshelft afsluiten. Winst betekent dat we sowieso Excelsior voorbij gaan en toch weer aanhaken bij de middenmoot."