volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
haagsamateurvoetbal

Datum plaatsing: 09-12-2014 08:54:00

Terreinmeester Balley kijkt met plezier terug op bekerduel tegen Ajax(2005)


Op Haagsamateurvoetbal.nl (HHAV) staat het volgende mooie interview met oud-terreinmeester Balley Balradj.


Afgelopen vrijdag gingen wij van HHAV weer eens een kijkje nemen in het Zuiderpark waar je nu vanaf de ingang bij de treintjes, direct zicht hebt op het jeugdcomplex 'De Aftrap' We kwamen Balley tegen die nu 2 dagen in het Zuiderpark werkt en 3 dagen per week in het Kyocera Stadion actief is. Wij vroegen wat zijn mooiste herinnering was in het Zuiderpark. Zijn ogen gaan glinsteren, dat was het bekerduel tegen AJAX op 2 maart in de sneeuw. ADO had die dag, bij de GAMMA alle 80 aanwezige sneeuwschuivers opgekocht.
 
 
Mag ik me even voorstellen?
Naam: Balley Balradj Leeftijd: 48 jaar Beroep: Algemeen onderhoud medewerker bij ADO Den Haag.
 
 
Wanneer ben je met je werkzaamheden begonnen bij ADO Den Haag?
Vanaf 1993 ben ik in dienst van ADO Den Haag nu dus ruim 20 jaar. En ben toen aangenomen door Jos Boer en Frans Leermakers die, toen ik kwam, voorzitter en secretaris waren. In 1994 werd op verzoek van de supporters de clubnaam gewijzigd in FC Den Haag. Ik heb jaren met veel plezier gewerkt op deze locatie en vond het echt jammer dat de selectie vorig jaar definitief naar het Forepark ging. Wat voor werkzaamheden deed je v/h in het Zuiderpark en nu in het Forepark? Vroeger was je terreinmeester, nu heet dat algemeen onderhoud medewerker. Mijn werk bestond hier voor de trainingen van de selectie uit maaien, belijnen, repareren van de doelnetten en afrastering Slootkanten en velden onderhoud.
 
 
Na de training van de BVO spelers op het hoofdveld liepen wij de velden na en legden we alle graszoden die er uit waren gegaan met slidings, of anderszins weer terug op de plek en rolden ze na met een machine. Nu hebben we er een kunstgrasveld bij op het jeugdcomplex en daar strooi ik als er kuilen in het veld zitten rubberen korrels op en slepen we met de tractor, waar kettingen aanhangen, alles egaal gelijk.
 
 
Jullie hadden toch wat jaren achtereen het beste grasveld van Nederland, Balley?
"Ja wij hebben verschillende jaren het beste grasveld van Nederland gehad in het Zuiderpark, daar was ik wat trots op" vertelt Balley terwijl zijn hoofd richting de plek draait waar het hoofdveld heeft gelegen. Nu ben ik vanaf deze week maandag en dinsdag op de Aftrap en woensdag, donderdag en vrijdag in het Kyocera Stadion waar ik allerlei onderhoudswerkzaamheden verricht en klusjes doe die nodig zijn. De club verandert, je moet mee veranderen.
 
 
Wat is in al die jaren je mooiste ervaring geweest in het Zuiderpark?
Ja zonder uitzondering is dat het bekerduel geweest tegen AJAX op woensdagavond 2 maart 2005,aanvang : 20.45. uur. We verloren wel dat duel met 0 – 2 maar die dag vergeet ik nooit meer. Het was in dat jubileum jaar van de club, ook het laatste aansprekende bekersucces van de club. Dat jaar haalden ze de kwart finale. Namens de club ADO Den Haag kochten we die dag alle 80 sneeuwschuivers op bij GAMMA en dat artikel was meteen uitverkocht. En met + 100 vrijwilligers hebben we ons hoofdveld maar net aan sneeuwvrij kunnen maken, in de rust kwamen de sneeuwschuivers er weer aan te pas om de 16 meter lijnen en de buitenlijnen weer sneeuwvrij te maken
 
 
"Ik heb toen met gele vloeibare kalk (zie foto) 2x de belijning op dat veld gezet. De KNVB, politie en de Haagse burgemeester hadden ondanks allerlei mogelijke veiligheidsproblemen bepaald dat die wedstrijd op woensdagavond 2 maart gespeeld kon worden. Ondanks het door sneeuwval bijna onbespeelbare veld liet Roelof Luinge ( onder druk?) toch om 20.45. uur aftrappen.
 
Met een Oranje bal in zijn handen kwam hij het hoofdveld op lopen. Bijzonderheden: Shirt sponsor was DSW en Storkey was aanwezig. Er waren 10 Cheerleaders in korte Geel - Groene rokjes, een cordon van ongeveer 20 M.E. ers liepen in de sneeuw met rieten schilden bij zich dragend. Enkele sponsors in die tijd waren o.a. de Haagsche Courant enJohn van Zweden. De +/-9000 toeschouwers gedroegen zich voorbeeldig en hadden ondanks het verlies, ruim applaus na afloop voor de ADO Den Haag spelers. Maar zij mochten direct na afloop nog niet naar huis, de thuissupporters moesten wachten in de kou tot 23.30. uur, tot de spelersbus met AJAX 1 was vertrokken. Dus vrij laat verlieten zij het met sneeuw bedekte Zuiderpark. Bij AJAX stond in de goal Stekelenburg en Sneijder en van der Vaart stonden in de basiself. Bij ADO Den Haag stond Dorus de Vries in de goal en speelden Bodde, v.d. Gun, den Ouden en J.P. Saijs. ADO speelde een goede wedstrijd en kansen op een gelijkmaker lieten zij liggen.
 
 
Welke BVO trainers heb je allemaal meegemaakt?
Mark Wotte, Rob Meppelink, Rinus Israel, Lex Schoenmaker, Raymond Atteveld, Andre Wetzel, Maurice Steijn, Frans Adelaar en John van den Brom. Met deze laatste had ik een heel goed kontakt. Eigenlijk kon ik met alle trainers goed overweg. Wil je nog ergens op terug komen? Ja het blijft nog steeds jammer dat het ADO stadion weg is in het Zuiderpark. Toen ik hier kwam was ik 27 jaar en ik ben met de club meegegroeid!! Niet alleen in goede maar ook in slechte tijden!