volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 02-12-2014 21:20:00

ADO Den Haag geniet na, maar denkt ook al aan PEC Zwolle


"Moeten ook weer niet uit onze stekker gaan"


door Daniël Dwarswaard
 
 
Het verrassende gelijkspel van ADO Den Haag tegen Ajax (1-1) kwam precies op het goede moment en uitgerekend tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. Daarom werd er gisteren in het Kyocera Stadion volop nagenoten. En als het aan de supporters ligt, duurt dat genieten nog heel lang. "Mooi toch, als ze hierdoor de titel missen?"
 
 
Het stadion dat zondagmiddag rond kwart over twee bijkans uit de voegen barstte toen Michiel Kramer de gelijkmaker tegen Ajax binnenschoot, ligt er nu vredig bij. Op het veld spelen de reserves van ADO een pittig partijtje onder leiding van de assistent-trainers Ekrem Kahya en Arno van Zwam. Op de tribune herinneren alleen honderden verfrommelde geelgroene vlagjes aan het feest van zondag. Een paar schoonmakers zijn fanatiek met bladblazers in de weer om de restanten op te ruimen.
 
 
De basisspelers verschijnen niet op het veld. Zij werken binnen een yoga-sessie af zoals dat tegenwoordig maandelijks gebeurt. “Goed voor het herstel”, weet aanvaller Mike van Duinen. "En nog best pittig ook hoor." De aanvaller kwam gisteren met een heerlijk gevoel naar de club. Dat was recent wel eens anders op maandagen. “Iedereen is tevreden met het resultaat. Maar we moeten nu ook niet weer meteen uit onze stekker gaan. We hebben niet gewonnen, hè. Als we de laatste drie wedstrijden voor de winterstop verliezen denkt niemand meer aan het punt tegen Ajax."
 
 
"“Misschien toch wel", zegt één van de medewerkers van het supportershome naast het stadion. "Zou toch mooi zijn als Ajax door dit gelijkspel de titel uiteindelijk misloopt? Daar zijn wij dan verantwoordelijk voor. Lijkt me helemaal geweldig." De man, die geen behoefte heeft om met zijn naam in de krant te verschijnen, gaat verder: "Ik moet altijd tien minuten voor het einde van de wedstrijd van de tribune af om in het supportershome spullen in orde te maken." Oftewel: de gelijkmaker van Kramer miste hij. "Maar met een mannetje of vijf zagen we het doelpunt op televisie. Helemaal uit ons dak natuurlijk, in een leeg supportershome. Dat heeft ook wel wat."
 
 
Wind
Door het stadion giert deze middag een snijdende wind. Het heeft supporter Mark Harreman niet tegen gehouden om even langs te komen. Doet hij wel vaker, maar na het puntje tegen Ajax is er extra reden om langs te gaan. "De eerste helft was het allemaal vrij mat, maar we bleven in leven. Dat het doelpunt dan nog valt, is natuurlijk heerlijk. Hier kunnen wij echt wel even een paar weekjes op teren. Al blijft altijd de vraag: waarom kunnen ze tegen Ajax wel strijden en tot het gaatje gaan? Maar goed, middagen zoals zondag zijn geweldig.”
 
 
Toch is de grote vraag wat het spectaculaire puntje met de spelersgroep heeft gedaan. Zondag volgt de moeilijke uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Precies, de tegenstander waar vorig jaar pijnlijk met 6-1 werd verloren. Boze supporters wachtten toen de spelersbus op in het Zuiderpark om verhaal te halen. Het bleek uiteindelijk het begin van het einde van trainer Maurice Steijn. Ook vorig seizoen blonk ADO namelijk uit in wisselvalligheid. "Juist dat moeten we nu voorkomen", zegt Van Duinen. "Daarom kunnen we niet heel de komende week teren op het gelijkspel tegen Ajax. Zondag is weer heel belangrijk."