volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 19-11-2014 13:59:00

Concurrentiestrijd bij ADO Den Haag wordt feller


Terugkeer van geblesseerden dwingt tot keuzes.


Door Daniël Dwarswaard
 
 
Nu het aantal blessures bij ADO Den Haag afneemt, wordt de concurrentiestrijd vanzelfsprekend harder. Trainer Henk Fraser moet daarom voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Heracles harde keuzes maken. Het levert winnaars en verliezers op. Al is die status nooit voor lang, zo benadrukt de trainer.
 
 
Natuurlijk is het mooi dat de jeugdspelers Segun Owobowale, Guy Smith en Hector Hevel dit seizoen al hun debuut maakten voor ADO Den Haag. En natuurlijk ziet trainer Henk Fraser het in hen zitten, maar met een brede en fitte selectie was hun eerste optreden wellicht nog wel even uitgesteld. Nu Mathias Gehrt, Vito Wormgoor, Timothy Derijck en Roland Alberg allemaal weer fit zijn, neemt de concurrentiestrijd binnen de selectie toe. 
 
 
Bijna in elke linie moet hij nu keiharde keuzes maken. Timothy Derijck werd gehaald als zekerheidje voor de basis, maar de kans is groot dat hij zondag in Almelo tegen Heracles opnieuw op de bank zit. De Belg begon slecht, kampte daarna met een knieblessure en ziet nu dat Fraser tevreden is over het huidige centrale duo, Wilfried Kanon en Vito Wormgoor.  
Die laatste, bij Maurice Steijn nog reserve-aanvoerder, leek onder Fraser niet zeker van zijn plek. Maar de trainer is positief over Wormgoor. "Hij stond er na een blessure direct toen de ploeg hem nodig had. Vito is nog altijd heel leergierig en hij verzaakt nooit. Dus het is heel logisch om hem te laten staan. Maar Derijck heeft natuurlijk ook kwaliteiten. Keuzes zijn nooit voor een heel seizoen. Dat weet iedereen en dat is maar goed ook."
 
 
"Kanon is nu in Afrika met de nationale ploeg van Ivoorkust. Hij keert vrijdag terug. In principe ruim op tijd om zondag te starten. Je moet altijd afwachten hoe iemand terugkeert van zo'n reis. Derijck zou een goed alternatief kunnen zijn, maar tegen spits Wout Weghorst kunnen we de fysiek sterke Kanon goed gebruiken."
 
 
Specifiek kijken naar de kwaliteiten en eigenschappen van de tegenstander. Fraser gaat het elke wedstrijd doen en maakt mede op basis daarvan zijn keuzes. "Daarom kun je ook niet zeggen dat jongens die nu buiten de boot vallen geen perspectief hebben." 
Daar is middenvelder Kevin Jansen dan weer een voorbeeld van. Fraser is van hem gecharmeerd, maar zette hem in de vorige wedstrijd tegen Willem II wél op de reservebank. Jansen miste bijna het gehele afgelopen seizoen door een ernstige knieblessure en is dit jaar niet in zijn beste vorm. "Maar Jansen gaat echt zijn wedstrijden pakken", verzekert Fraser. Misschien heel snel weer. Hij is namelijk wel een speler die altijd wil. Het is Fraser’s stokpaardje: hij vindt lichaamstaal extreem belangrijk.
 
 
Nu Roland Alberg eindelijk pijnvrij kan spelen en Thomas Kristensen en Dion Malone ook zekerheidjes zijn, is het ook op het middenveld dringen. Gehrt is daarom weer een valse rechtsbuiten naast Kramer en Van Duinen. In de praktijk komt dat neer op 4-4-2. Daar is klassieke linksbuiten Xander Houtkoop op zijn beurt het slachtoffer van. Fraser: "Houtkoop heeft kwaliteiten, maar die komen wellicht naar voren als we als team beter gaan draaien."