volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 11-11-2014 23:11:00

Martin Hansen: Waardige opvolger voor Gino Coutinho


Lof voor ADO-keeper Hansen, maar ook twijfels


Vier seizoenen lang was Gino Coutinho de keeper van ADO Den Haag. Aan Martin Hansen de taak om hem te doen vergeten. Voorlopig maakt de 24-jarige Deen indruk in Den Haag, door zijn persoonlijkheid en reflexen. Maar hij moet wel constanter worden, menen oud-keepers van ADO Den Haag.
 
 
door Daniël Dwarswaard
 
 
Roland Alberg gaf hem zaterdagavond maar eens een dikke knuffel. Martin Hansen had een paar minuten eerder twee cruciale reddingen verricht, waardoor ADO Den Haag de 3-2 zege op Willem II veiligstelde. De Deense doelman beleefde net als heel ADO een opmerkelijke avond. Een weifelend begin, maar een steengoed einde. Weer pakte Hansen uiteindelijk punten voor zijn team. Eerder waren zijn optredens uit bij FC Twente en thuis tegen FC Groningen ook cruciaal.
 
 
Hij is nieuw in Den Haag, 24 jaar jong en bloedfanatiek. Opgeleid bij Liverpool en via zijn thuisland Denemarken nu in de eredivisie beland. Een waardige opvolger van Gino Coutinho, maar hoe goed is hij werkelijk?
 
 
Max de Jong, oud-doelman van ADO Den Haag en nu keeperstrainer van Anderlecht, ziet nog bijna alle wedstrijden van de Hagenaars. "Hij maakt indruk. Nu al heeft hij bewezen dat hij punten voor je kan pakken." Maar toch plaatst De Jong ook direct een kanttekening. "Tegen Willem II tikte hij in de eerste minuut bijna een bal in de voeten van die spits. En later ging hij compleet onder een ongevaarlijke voorzet door. Slaapmomenten noem ik dat. Die moeten er echt, uit om top te worden." Hansen won de concurrentiestrijd van clubman Robert Zwinkels. De Jong had een andere keuze gemaakt. "Kijk, bij Zwinkels weet je: die presteert altijd stabiel. Maakt over een heel seizoen misschien twee foutjes. Ik houd van doelmannen die geen gekke dingen doen. Hansen wisselt heel goede momenten met mindere af."
 
 
Natuurlijk kijkt Gino Coutinho, de afgelopen vier seizoenen eerste keeper in Den Haag, met extra aandacht naar zijn opvolger. "Hij heeft een goede uitstraling, er staat echt iemand", zegt Coutinho, die hoopte op een buitenlandse club, maar nu bij Excelsior op doel staat. "Hij komt op mij rustig over en heeft goede reflexen. Maar ik ken Zwinkels natuurlijk heel goed. Die had ook makkelijk eerste keeper kunnen worden."
 
 
Oud-international Joop Hiele was vorig seizoen nog keeperstrainer van ADO Den Haag. Hij vertrok net voordat Hansen kwam. "In het begin vond ik hem erg goed. Ik kende hem niet zo en was verbaasd over zijn niveau. Maar in zijn prestatiecurve is hij iets naar beneden gevallen. Afgelopen weekeinde tegen Willem II wisselde hij heel goede acties met mindere af. En op je mindere word je als keeper beoordeeld. Het is nog een jonge gozer. Hoe ver hij gaat komen durf ik niet te zeggen, want ik werk niet met hem. Als hij super was geweest, hadden ze hem bij Liverpool niet laten gaan."
 
 
Volgens oud-keeper en trainer Martin van Vianen is Hansen een prima keeper voor het niveau van ADO Den Haag. "Hij heeft een goede stijl en een prima reactie. Hij weet wat hij doet. Maar een uitzonderlijke doelman is het ook weer niet. Na het Coutinho-tijdperk was het afwachten wat er ging gebeuren, maar Hansen vult dat goed in. Hij is een waardige opvolger van Coutinho."
 
 
Stefan Postma, die zelf in Engeland bij Aston Villa en Wolverhampthon Wanderers speelde, herkent in Hansen zijn Britse opleiding. „Een goede lange trap en een geweldige reactie. Maar qua meevoetballen kan het beter", vindt Postma (oud-doelman van ADO Den Haag en nu keeperstrainer bij FC Utrecht). "Ik snap wel dat mensen beginnen over die paar foutjes. Maar je moet niet vergeten dat hij in zijn carrière amper een volledig seizoen heeft gespeeld. Hij moet uren maken. Maar voorlopig is hij een aanwinst."