volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 07-11-2014 09:11:00

'Willem II heeft nu wat wij vorig jaar hadden'


ADO Den Haag moet morgenavond winnen van Willem II om de gevarenzone te verlaten. Dat wordt een zware klus. Trainer Henk Fraser kijkt met enige jaloezie naar het vertrouwen en de collectieve vechtlust waarmee de Tilburgse promovendus de eredivisie bestrijdt


Zodra het goed gaat, wil iedereen meedoen en is iedereen fit. Dat is bij ons nu even anders."


Door Pim Bijl


Na een van de eerste echt koude trainingen van het jaar zochten de spelers van ADO Den Haag gistermiddag snel de warme douche op. Aanvallers Michiel Kramer en Mike van Duinen waren al een tijdje binnen. Het is nog maar de vraag of zij op tijd fit zijn voor de belangrijke wedstrijd tegen Willem II (zie kader). Het is de zoveelste keer dit seizoen dat een trainingsweek in aanloop naar een duel wordt verstoord. Pijntjes, blessures en schorsingen leggen telkens de smalle selectie van ADO bloot.
 

"Zodra het goed gaat, wil iedereen meedoen en is iedereen fit," zegt Henk Fraser. "Nu het even tegenzit, is dat bij ons even anders. Dat is geen bewuste keuze, maar de wet van Murphy." Toen de coach het vorig seizoen overnam, werkte hij met een vaste kern van dertien spelers. "De mogelijkheid om te herhalen en te oefenen en te werken aan vastigheden is er dit seizoen nog niet geweest."
 

Dat terwijl de nummer 15 van de eredivisie de punten hard nodig heeft. "Voor iedereen binnen de club is het duidelijk dat we een smalle selectie hebben," zegt Aaron Meijers. "Dat is lastig als het team niet draait. Iedereen ziet dat we nog geen goed voetbal spelen." De doelpunten van Kramer zijn een van de weinige zekerheden dit  seizoen. Meijers: "Maar ook Kramer heeft al aangegeven dat er een periode kan komen dat hij kansen zal missen. Het wordt belangrijk dat ook anderen doelpunten maken."
 

Tijdens de zo succesvolle tweede helft van het vorige seizoen kon het team altijd terugvallen op de compacte speelwijze. Het houvast en dat rotsvaste vertrouwen in  eigen kunnen uit die lange ongeslagen reeks lijken nu te ontbreken. "Misschien is dat nu wel het probleem," vindt Kramer. "Als de resultaten nog langer uitblijven, moeten we ervoor zorgen dat we die punten op een minder mooie manier wel pakken."


Bij de tegenstander van vanavond, Willem II, is de vorm wél aanwezig. Fraser hoopt dat zijn team zich spiegelt aan de collectieve vechtlust van de Tilburgse promovendus.

"Ik vind dat Willem II een beetje heeft wat wij vorig seizoen hadden. Er staat een goede organisatie, iedereen is bereid en vooral betrokken en ze spelen als én team. Wij zijn een beetje aan het worstelen om dat weer terug te krijgen. Iedere sporter heeft een goed resultaat nodig om zich over die streep te trekken."


Al vaak was Fraser uiterst kritisch over het functioneren van zijn elftal. Maar in aanloop naar het cruciale duel breekt hij een lans voor zijn spelersgroep. "Ik vind dat wij heel goed kunnen voetballen. We hebben snelheid, lengte, dynamiek en slimme spelers. Een vrij complete groep. Maar soms moet je ook omgaan met de situatie op het moment. Nu wordt ons gevraagd strijd te leveren. Zo simpel is het. Ik ben benieuwd of wij ons op die manier kunnen wapenen tegen Willem II."