volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 04-11-2014 23:00:00

Kramer mag hopen op sleutelduel met Willem II


Geen ernstige schade aan enkel topscorer eredivisie


ADO-spits Michiel Kramer, de topscorer van de eredivisie, mag hoop koesteren dat hij de belangrijke wedstrijd zaterdag tegen Willem II haalt. De aanvaller verzwikte afgelopen zaterdag bij de verloren ontmoeting tegen PSV zijn enkel. Kramer heeft last van een verrekking, maar vrees voor een ernstige blessure is er niet.
 
 
Door Daniël Dwarswaard
 
 
Het beeld was maandagmiddag een beetje dubbel. Michiel Kramer verliet moeilijk lopend maar met een bos bloemen in zijn hand het Kyocera Stadion. Die ruiker verdiende hij door speler van de maand te worden bij de regionale omroep West. Dat moeilijke lopen kwam door een onwillige enkel. Afgelopen zaterdag tegen PSV (1-0 verlies tegen tien man) klapte de topscorer van de eredivisie “er doorheen”. Vlak na rust was het geen doen meer. Zonder Kramer werd ADO nog machtelozer dan het al was.
 
 
Toch mag iedereen in Den Haag hopen dat de man in vorm er zaterdag bij is. Zondagmiddag kon Kramer amper door zijn huiskamer lopen. Gistermiddag stiefelde hij alweer de trap in het Kyocera Stadion op en af. Een scan in het ziekenhuis is in elk geval niet nodig. "Maar verder kan ik nog niet veel,” aldus Kramer. “Ik heb een beetje gefietst en een behandeling bij de dokter gehad. De komende dagen zal het hetzelfde liedje zijn. Ik hoop dat ik donderdag weer het veld op kan. Dan moeten we kijken of de zwelling verminderd is. Ik heb dus goede hoop dat ik de wedstrijd tegen Willem II haal, maar zeker ben ik daar niet van."
 
 
Onverantwoorde risico's zal hij sowieso niet nemen. "Als ik speel zal dat ongetwijfeld met pijnstillers zijn, maar een spuit gaat er niet in.Dat is bij verrekte enkelbanden ook niet gebruikelijk." En dan: "Het liefst wil ik ook sowieso één of twee groepstrainingen meemaken. Ik vind het zelf altijd gek als iemand nauwelijks traint en vervolgens wél speelt. Daar heb ik gewoon geen prettig gevoel bij."
 
 
Maar is hij inmiddels, met acht doelpunten gedeeld topscorer van de eredivisie, niet onmisbaar geworden? "Tja, dan krijg je dat. Uiteraard wil ik heel graag spelen en belangrijk zijn voor het team. Maar het feit dat ik topscorer ben, verandert mijn fysieke situatie niet. Kijk, ik scoor nu veel, maar dat heb ik ook aan mijn ploeggenoten te danken." Mocht hij de wedstrijd toch missen, dan zal dat hoe dan ook een fikse tegenvaller zijn voor ADO. Mike van Duinen, die ook last heeft van zijn enkel, lijkt de wedstrijd sowieso te halen.
 
 
Cruciaal
De thuispot tegen Willem II krijgt alweer het etiket "cruciaal” opgeplakt. Winst is vereist als de Hagenaars de onderste regionen willen verlaten. Bij verlies zal het ongetwijfeld weer onrustig worden in de Hofstad.
 
 
"Het is duidelijk dat Kramer een heel belangrijke speler voor ons is”, zegt trainer Henk Fraser. "Juist daarom en gezien de stand op de ranglijst komt zijn blessure slecht uit. Maar we nemen nooit overbodige risico's met onze spelers." Het verbaast Fraser niet dat Kramer het "lullig" zou vinden voor anderen als hij zonder veel trainingsarbeid toch zou spelen. “Hij heeft eigengereide opvattingen, maar Kramer is eerlijk en ook sociaal. Laten we hopen dat we snel groen licht krijgen."