Datum plaatsing: 01-11-2014 23:55:00

Foto's en verslag PSV - ADO Den Haag (1-0)

ADO Den Haag heeft in Eindhoven bij de huidige koploper van de eredivisie, een kleine nederlaag opgelopen. De rust werd nog met 0-0 ingegaan, maar PSV stond toen nog maar met 10 man in het veld.

Angstgegner PSV had afgelopen week nog een bekerduel achter de rug tegen Almere City, de club die ADO Den Haag een ronde eerder uit de beker knikkerde.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser kon deze wedstrijd niet beschikken over de langdurig geblesseerde Danny Bakker en Mitchell Schet. Fraser had van te voren aangegeven dat hij tegen PSV, die vorige week nog Utrecht met 5-1 in Utrecht versloeg, alleen 100% fitte spelers wilde inzetten en dus belandden Roland Alberg en Timothy Derijck die nog min of meer herstellen van een blessure op de bank.

De wedstrijd begon zo'n 5 minuten later, doordat de grensrechter constateerde dat men in Eindhoven het zijnet van 1 van de doelen vooraf niet goed had gecontroleerd. Onder toeziend oog van de grens moest eerst het zijnet gerepareerd worden. Daarna kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

ADO Den Haag kwam er in het begin van de eerste helft amper aan te pas. Het was  doelman Martin Hansen die er keer op keer voor zorgde dat Depay zijn ploeg niet meteen op voorsprong bracht. Bij een van zijn doelpogingen kwam de bal op de lat. Pas na een kwartier kwamen de Hagenezen in de buurt van de Eindhovense doelman Jeroen Zoet. Gianni Zuiverloon schoot van afstand op het doel, maar de bal kwam er ver naast terecht.

PSV kwam al na een half uur met 10 man te staan, doordat PSV speler Jorrit Hendrix zijn tweede gele kaart in deze wedstrijd kreeg voorgeschoteld van scheidsrechter Van Boekel.
ADO Den Haag wist van de man meer situatie geen gebruik te maken, sterker nog  PSV kwam vlak voor rust bijna op voorsprong doordat Wijnaldum bijna Martin Hansen wist te verschalken. Ook hier bracht het aluminium redding. De bal kwam binnenkant paal terecht en kaatste het veld in, waarna de bal alsnog opgeruimd kon worden door Meijers.
Net voordat Van Boekel voor de rust floot blesseerde Michiel Kramer zich aan zijn enkel.

Na de rust speelde Kramer toch nog even mee, maar na een paar minuten bleek hij teveel last van zijn enkel te hebben om door te spelen. Roland Aberg kwam voor hem het veld in.
Net terwijl ADO Den Haag bezig was de wissel van Kramer voor te bereiden bracht  Depay zijn ploeg dan toch op voorsprong. Narsingh bediende Depay, die aan de aandacht van Zuiverloon was ontsnapt, en Depay had de bal voor het intikken: 1-0.
Hoewel ADO meer en meer druk wist te zetten en zelfs een aantal kansjes kreeg, bleef de gelijkmaker uit. Alberg werd weinig bereikt en ook Houtkoop die ondertussen voor Kevin Jansen in het veld was gekomen kon niet het verschil maken.
De vijf minuten voor tijd in het veld gekomen jeugdspeler Segun Owobowale wist echter wel een kans te creeren, maar de bal kwam net naast het doel terecht. In de blessuretijd poogde Mike van Duinen ADO op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot was te zwak en daarna werd van Duinen onderuit gehaald door doelman Zoet en blesseerde Van Duinen zich daarbij aan zijn enkel. Hij kon de slotminuut nog uitspelen, maar na de wedstrijd strompelde hij ondersteund door Kristensen van het veld.

Pluspunt van deze wedstrijd is dat ADO Den Haag 'maar' 1 doelpunt  heeft tegen gekregen van het sterke PSV, en dat scheidsrechter van Boekel geen enkele ADO-speler een gele kaart af. Nadeel is dat het nog maar afwachten is of de blessures van Kramer en Van Duinen niet zo ernstig zijn als het zich liet aanzien.