volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 30-10-2014 21:33:00

Wisselend succes voor uitgewaaierde ADO-spelers


De een is bankzitter, de ander topscorer.


Door Daniël Dwarswaard
 
 
Zestien spelers verlieten afgelopen zomer (tijdelijk) ADO Den Haag. Op zoek naar nieuw voetbalgeluk waaierden zij uit in Nederland en Europa. Van Rotterdam-Kralingen tot het Bulgaarse Sofia. Met wisselend succes, zo blijkt uit een rondgang. Tom Beugelsdijk: "Als het even kan ga ik terug naar Den Haag."
 
 
Christian Supusepa lacht eens flauwtjes aan de andere kant van de lijn. Of hij zijn salaris elke maand netjes krijgt? Een avontuur in Oost-Europa, het Bulgaarse CSKA Sofia in zijn geval, wil nog wel eens wat financiële kopzorgen met zich meebrengen. "Gaat allemaal goed hoor," zegt de verdediger. “Soms is het een weekje later, maar ik klaag niet. Het leven is prima hier. Sofia is een stad waar genoeg te doen is. We vermaken ons prima”.
 
Samen met zijn vriendin vetrok hij deze zomer van Den Haag naar Bulgarije. Een stap in het onbekende. Zowel privé als qua voetbal. „We staan bovenaan. Eigenlijk zijn er vijf ploegen die behoorlijk voetballen. Daaronder is het allemaal heel matig. Dan komt het echt op vechtvoetbal aan." Supusepa begon als basisspeler aan het seizoen. Nu aanvoerder en vedette Valentin Iliev weer fit is, zit Soepie op de bank. „Ik heb de helft van de wedstrijden gespeeld. Lastig om met zo'n belangrijke speler te concurreren. Ik vertrouw erop dat ik meer speeltijd krijg. Ik ben niet in paniek."
 
 
Bij ADO had Supusepa een marginale rol. Zijn vertrek uit Den Haag ging redelijk geruisloos. Dat gold niet voor basiskrachten Gino Coutinho en Danny Holla. Coutinho gokte en verloor. De gewenste buitenlandse club kwam niet, waardoor de keeper nu bij Excelsior speelt. Daar is hij ploeggenoot van Ninos Gouriye, maar ook in Rotterdam-Kralingen kan de ADO-huurling niet overtuigen.
 
 
Holla vertrok naar de Engelse zuidkust. Met Brighton & Hove Albion staat de voormalig aanvoerder van ADO op plek 21 (van de 24) in het Championship. Holla speelde bijna alles, maar zat de laatste wedstrijd op de bank.
 
 
Rydell Poepon werd nooit populair bij ADO. De spits deed in Den Haag niet wat hij bij al zijn andere clubs wel deed: scoren. Ook de aanvaller vertrok naar een buitenlandse tweededivisionist: Valenciennes uit Frankrijk. En u raadt het al: Poepon is clubtopscorer met vijf doelpunten. Al valt de huidige zeventiende plaats (van de twintig) vies tegen voor de club die vorig seizoen nog op het hoogste niveau speelde.
 
Het vertrek van de Haagse cultheld Tom Beugelsdijk was misschien wel het grootste verlies voor ADO. Bij zijn nieuwe ploeg FSV Frankfurt is hij onbetwist. Hij miste nog geen minuut. Afgelopen vrijdag maakte hij tegen Greuther FÈ•rth (5-2 winst) zijn eerste doelpunt. "Dat werd tijd hè", zegt hij lachend. Na een zwakke start zijn de resultaten de laatste weken beter. FSV Frankfurt staat nu dertiende in de tweede Bundesliga. Nog altijd angstig dicht bij de degradatiestreep. "Maar we staan ook slechts een paar puntjes van de subtop. Het niveauverschil is klein."
 
Beugelsdijk blijft Hagenaar. Hij volgt zijn club op de voet. Vorige maand reed hij zelfs in zijn eentje vanuit Frankfurt om ADO in Arnhem tegen Vitesse kansloos te zien verliezen met 6-1. Het deed hem zichtbaar pijn. "Als het even kan ga ik terug naar Den Haag. Dat vind ik gewoon prettig. Maar ik red me hier prima. Heerlijk dat ik alles speel, daar word ik alleen maar sterker van."
 
 
 
Oud-spelers zitten overal
 
Jerson Cabral en Yanic Wildschut speelden vorig seizoen zonder succes op huurbasis bij ADO. Cabral is door FC Twente nu verhuurd aan Willem-II. Wildschut werd door Heerenveen verkocht aan het Engelse Middlesbrough, waar hij twee keer mocht invallen.
 
Giovanni Korte werd, net als Ricky van Haaren, verhuurd aan FC Dordrecht, maar is uitgeschakeld door een kuitbeenbreuk.
 
Malcolm Esajas is uitgeleend aan het noodlijdende RKC, hij scoorde twee keer in negen duels. Robin Buwalda maakt indruk als huurling bij VVV.
 
Het contract van Catalin Tira werd ontbonden. De Roemeen speelt in zijn vaderland bij Brasov. Keepers Martijn de Zwart (Quick Boys) en Bas Meeuwissen (HBS) keerden terug naar de amateurs. Dat geldt ook voor Mike Tros die nu voor Haaglandia voetbalt.