Datum plaatsing: 24-10-2014 23:29:00

Foto's en verslag : ADO boekt moeizame overwinning tegen FC Dordrecht: 2-0

ADO Den Haag heeft eindelijk weer eens een overwinning te pakken. Thuis werd FC Dordrecht geflatteerd met 2-0 verslagen. Belangrijke punten, waardoor ADO Den Haag minimaal opschuift naar de 15e plek en mogelijk naar de 14e plek op de ranglijst.

In het drijfnatte stadion was misschien het afscheid van Marnix Rueb, de ontdekker en tekenaar van Haagse Harry, misschien wel het hoogtepunt van de avond. Met het overlijden van Marnix Rueb is ook een stukje Den Haag overleden. Dat was voelbaar in het stadion. Een prachtig spandoek was er in die korte tijd voor hem gemaakt op Vak G en in de (0)70e minuut kregen Marnix en Harry een minuut lang een staande ovatie als symbolische uitvaart.

Dan het voetbal. Alberg was er niet bij vanwege een blessure en daardoor starte Gehrt op het middenveld. Op de vleugel was er plek gemaakt voor Houtkoop. ADO startte nog wel redelijk. In de eerste minuut was er al een kansje en het was duidelijk dat ADO vol voor de winst ging. Toch wist ADO niet echt door te drukken daarna. De eerste grote kans was voor FC Dordrecht. Oud-ADO-er Ricky van Haren gaf een prachtige steekbal op de spits van Dordrecht maar Hansen wist knap redding te brengen. Vlak daarna was het wel raak voor ADO.

Een lange bal op Houtkoop werd knap aangenomen en voorgezet. En weer was het Michiel Kramer die zich los had gemaakt van zijn verdediger en de bal knap en hard in de goal schoof en daarmee zijn achtste doelpunt van het seizoen maakte. En ondertussen heeft hij vijf wedstrijden op rij gescoord. Knap werk dus.

De goal werkte niet bevrijdend. ADO wilde wel doorzetten, maar kreeg eigenlijk daarna nog maar weinig voor elkaar. Spelers vonden elkaar niet, konden geen druk zetten en FC Dordrecht kwam steeds meer in de wedstrijd. Zo'n tien minuten voor rust was FC Dordrecht drie keer dicht bij de gelijkmaker, maar geluk en Hansen stonden de tegentreffer in de weg.

Na rust was het zo mogelijk nog slechter. FC Dordrecht kon vrij combineren en ADO kreeg de bal geen drie keer naar elkaar overgespeeld. Aan het einde van de wedstrijd had FC Dordrecht dan ook 60% balbezit gehad, maar de kans is groot dat ze in de tweede helft eerder 80% balbezit hadden.

Grote kansen kreeg FC Dordrecht echter toch ook niet echt. ADO ook niet echt, maar toch was zowel van Duinen als Kramer een paar keer dichtbij de 2-0.

Die kwam uiteindelijk ook toen een afgevallen bal door Gehrt werd opgepikt in de 73e minuut, de keeper omzeilde en de 2-0 inschoot.
Dat was wel het einde van de wedstrijd. Een slechte wedstrijd, maar wel een die drie broodnodige punten opleverde.

We dragen deze punten op aan Marnix Rueb. Rust Zacht!

Interview Fraser: klik HIER

Interview Kramer: klik HIERl

Fansupport had in een hele korte tijd dit schitterende eerbetoon aan de donderdag overleden bedenker van Haagse Harry, Marnix Rueb gemaakt. In de 70e minuut kwam het spandoek wederom naar voren, onder een minuut applaus ter herdenking aan Rueb

Een van de toeschouwers van deze wedstrijd: Ronald Plasterk, oud ADO-er en minister van Binnenlandse Zaken, die de wedstrijd vanaf vak P  op  de Haaglandentribune gadesloeg