volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 24-10-2014 11:51:00

Fraser: Wij hebben dit seizoen niet slecht gespeeld


ADO onder druk voor duel met FC Dordrecht.


Door Lars Omloo
 
 
ADO Den Haag krijgt vanavond FC Dordrecht op bezoek. Oftewel: de nummer 16 ontvangt de nummer 17. De Haagse club moet winnen om niet verder in de problemen te geraken. "We moeten voorkomen dat we in dezelfde situatie komen als vorig seizoen."
 
 
Er wordt hard gelachen in het stadion van ADO Den Haag. Een oefening met volleren op het doel is altijd goed voor hilariteit. Sommige spelers rammen de bal door het net, goed voor het zelfvertrouwen. Anderen knallen de bal zowat het stadion uit, dat levert dan weer leedvermaak op. Op deze donderdag leeft ADO ogenschijnlijk ontspannen toe naar de zeer belangrijke wedstrijd tegen FC Dordrecht.
 
 
Het is even de zinnen verzetten, want het is dezer dagen toch vooral ernst in het Kyocera Stadion. Het seizoen is pas negen duels onderweg, maar nu al staat ADO onder druk. De wedstrijd tegen Dordrecht moet drie punten opleveren, want anders klemt het koord van de degradatiezone ongemakkelijk om de nek van de Haagse club.
 
 
Natuurlijk, Dordt-thuis is niet beslissend. Er zijn daarna nóg 24 duels om eventuele schade te repareren. Vorig seizoen verloor ADO vergelijkbare wedstrijden. Roda JC (0-4), Heracles (0-3) en RKC Waalwijk (1-2) wonnen in Den Haag op een moment dat ADO er toch al beroerd voorstond. Toen kwam alles goed, met de negende plaats. Niettemin is de inzet vanavond hoog, weet aanvaller Mike van Duinen. "Kijk, zo'n serie als eind vorig seizoen is extreem", zegt hij. "Dat maak je misschien nooit meer mee. We moeten voorkomen dat we weer in zo'n situatie terechtkomen en zo lang tegen degradatie moeten spelen. Daarom is het belangrijk dat we van Dordrecht winnen. De realiteit is dat die club nu een concurrent is."
 
 
In de eerste negen duels pakte ADO zeven punten. Dat valt tegen erkent Van Duinen. „Er zijn dingen die beter kunnen. Bijvoorbeeld: we spelen nog steeds compact, maar soms te afwachtend. Dan zitten we er niet kort genoeg op. Daar hebben we het over gehad."
 
 
ADO Den Haag speelde vorig seizoen vrijwel voortdurend tegen degradatie. Vanavond staat het elftal voor een tweesprong. Bij winst lonkt aansluiting met de middenmoot, bij verlies blijft ADO onder de rode streep staan, met bovendien PSV-uit (volgende week) in het vooruitzicht.Toch voelt verdediger Vito Wormgoor geen extra spanning. "Nee, je wilt als voetballer sowieso elke wedstrijd winnen. Natuurlijk besef je het belang en weetje dat je laag op de ranglijst staat. Maar als je eenmaal het veld opgaat, dan denk je daar niet aan." Voor Wormgoor speelt nog iets anders mee: hij maakt na bijna twee maanden zijn rentree na een kuitblessure. "Ik heb lang moeten toekijken. Dan besef hoe mooi het is dat je mag spelen. Dus ik voel geen druk, maar kijk juist heel erg uit naar de wedstrijd."
 
 
Trainer Henk Fraser is niet verrast door de lage klassering. "Ik heb voor het seizoen al gezegd dat wij kunnen spelen tussen de plekken 9 en 15. De eindsprint van vorig seizoen heeft misschien geleid tot hoge verwachtingen, maar gezien de resultaten van ADO in de laatste decennia is het niet heel gek dat de club nu rond deze plek staat. Zeker niet als je kijkt naar onze lange lijst van geblesseerden. Wij hebben dit seizoen ook helemaal niet slecht gespeeld, behalve bij Vitesse-uit. We pakten alleen te weinig punten. Het is belangrijk dat we nu winnen, anders wordt het gat met de ploegen boven ons nog groter."
 
 
Blessures 
ADO Den Haag mist vanavond tegen FC Dordrecht aanvoerder Roland Alberg. De middenvelder raakte geblesseerd op de training, toen hij ongelukkig in aanraking kwam met Tyronne Ebuehi. Dat kan er nog wel bij voor trainer Henk Fraser, die ook al niet kan beschikken over de geblesseerden Timothy Derijck, Danny Bakker en Mitchell Schet en de geschorste Wilfried Kanon.
 
Gianni Zuiverloon (ziek) en Martin Hansen (bovenbeen) maakten gisteren de training niet af, maar beiden kunnen vermoedelijk wel spelen.
 
Fraser: "Vervelend dat we in zo'n belangrijke wedstrijd zo gehavend zijn, maar je doet er niks aan. Ik heb bovendien vertrouwen in de jongens die wel spelen."
 
Op de bank zitten vanavond veelal jeugdspelers. Een van hen is. Guy Smit, die afgelopen zaterdag tegen NAC Breda zijn debuut in de eredivisie leek te gaan maken. Hij stond in de blessuretijd een tijdje klaar om in te vallen, maar de bal ging maar niet uit. Bij het eindsignaal stond hij nog steeds buiten de lijnen. Een meevaller is dat Vito Wormgoor zijn rentree maakt, na een afwezigheid van bijna twee maanden. De verdediger had gisteren geen last meer van zijn kuit.