volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 22-10-2014 10:50:00

Kramer: 'Elke wedstrijd een goal, dat is mijn insteek'


ADO Den Haag-spits Michiel Kramer (25) voert op een kwart van de competitie de topscorersranglijst aan. Ofschoon zijn ploeg nog op zoek is naar de juiste vorm. Maar het is een prikkelende gedachte: Kan hij ook aan het eind van het seizoen de topscorer van de eredivisie zijn?


door Pim Bijl
 
 
Als Michiel Kramer in zijn joggingspak komt aansloffen na een yogasessie van drie kwartier, is het meteen duidelijk dat hij geen groot liefhebber is van alle poespas op een matje. "Op het moment dat de mensen die er over gaan denken dat het helpt, heb ik er niet zo heel veel over te zeggen", zegt hij met een veelzeggende lach. "Ik heb wel bewondering voor de mensen die het doen, hoor. Maar van mij hoeft het niet."
 
 
Kramer ramt liever een bal tegen de touwen. En dat verloopt dit seizoen gesmeerd. Afgelopen zomer knokte Kramer zich in het allerlaatste voorbereidingsduel in de basis van ADO Den Haag met twee doelpunten tegen het het Spaanse Levante. Die lijn heeft hij doorgetrokken in de competitie.
 
 
Met zijn zeven treffers heeft de 25-jarige Rotterdammer nu al zijn totaal van de vorige jaargang geëvenaard. Op een kwart van de competitie staat hij er ermee bovenaan de topscorerslijst van de eredivisie. "Mijn omgeving, familie en mijn vriendin zijn trots dat het zo goed gaat", vertelt de vormalige speler van NAC en FC Volendam. "En voor mij is het ook heel lekker, laten we eerlijk zijn. Alleen: wie zegt dat het over een paar weken nog steeds zo is. Misschien dat het in de winterstop alweer heel anders is."
 
 
Voorlopig heeft Kramer zijn vizier in de zestien op scherp staan. Maar zijn team, ADO Den Haag, heeft zijn draai nog niet gevonden. De ploeg van Henk Fraser is nog op zoek naar het goede gevoel van de tweede helft van vorig seizoen. Dankzij 'een wereldbal' van Roland Alberg prikte Kramer er tegen NAC het afgelopen weekeinde weer één in. Maar Kramer moest ook veel meeverdedigen, omdat de nummer 16 op de ranglijst tachtig minuten met tien man moest spelen. Hoeveel doelpunten zou hij maken als ADO wél de juiste vorm te pakken heeft?
 
 
"Stel dat het ineens wel heel goed gaat, dan kan ik misschien vaker in scoringspositie komen, waardoor ik nog meer goals kan maken", aldus Kramer. "Maar belangrijker is dat we die punten eens pakken. Of ik topscorer van de eredivisie kan blijven? Mijn insteek is elke wedstrijd een doelpunt maken. Dat is al jaren zo, maar ik weet ook wel dat het niet elke wedstrijd gaat gebeuren. Natuurlijk is het leuk dat ik bovenaan sta, maar het is niet heel waarschijnlijk dat dat aan het einde van de rit nog steeds zo is."
 
Tegen NAC liet Kramer zich uit voorzorg wisselen. Last van zijn hamstring, die nog steeds iets stijf aanvoelt. Maar het duel met FC Dordrecht van vrijdag komt zeker niet in gevaar. De doelpuntenjacht van de topscorer in de eredivisie gaat door.
 
 
Hij slentert de trap af naar de uitgang van het stadion. "Hé, daar heb je de topscorer", klinkt het. "Als je doelpunten maakt, kom je al gauw in de belangstelling te saan", heeft Kramer even eerder al gezegd. "Terwijl spelers op een andere positie misschien een betere wedstrijd hebben gespeeld. Ach, dat is hoe het is in deze wereld. Daar kan ik helaas niets aan veranderen."
 
 
 
Assist
 
Alberg: "Kramer stond nog beter"
 
Met de onbaatzuchtige assist op Michiel Kramer stal ook Roland Alberg de show tegen NAC. "Veel mensen hebben tegen mij gezegd: Roland, wat jij op dat moment flikte, had ik zelf nooit gedaan", vertelt de middenvelder. "Maar ik vond dat Kramer er beter voor stond, dus legde ik de bal af. Mooi dat het een punt opleverde.
 
Omdat we tachtig minuten met tien man speelden, voelt het gelijkspel uiteindelijk als een zege. Als we met dezelfde intentie het veld op gaan tegen FC Dordrecht paken we de drie punten zeker."