volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 18-10-2014 09:21:00

Is Gehrt de ontbrekende schakel bij ADO?


Fraser: Hij kan ons beter laten spelen
Na een slechte seizoensstart zoekt ADO Den Haag naar houvast, hoop en vooral punten. In de belangrijke uitwedstrijd vanavond tegen NAC maakt Mathias Gehrt na lang blessureleed zijn rentree in de basis.


Is de Deense middenvelder het medicijn voor een koortsachtig ADO Den Haag?
 

DANIEL DWARSWAARDEr is in de tussentijd weer zo veel gebeurd bij ADO Den Haag dat de hele discussie rond het veld in het Kyocera Stadion eeuwen geleden lijkt.Toch is het echt nog maar ruim een jaar geleden dat de graszoden in Den Haag de meest besproken van het land waren. De inhaalwedstrijd tegen Vitesse werd op een soort omgeploegde akker afgewerkt. Hét signaal voor de clubleiding om na die wedstrijd vervroegd over te gaan op kunstgras.


Als men in Den Haag aan die middagontmoeting met Vitesse denkt, gaat het niet alleen over de erbarmelijke toestand van het veld. Het gaat dan ook over Mathias Gehrt. Hij maakte namelijk met een geweldige knal de winnende.Precies op het moment dat ADO de punten zo verschrikkelijk hard nodig had. De winst op Vitesse bood toen tijdelijk lucht, al was de overwinning niet bepaald het einde van de problemen.


Nu snakt ADO opnieuw naar punten om de zestiende plaats te verlaten. Vanavond tegen NAC maakt Gehrt zijn rentree in de basis. Hij begint voorzichtig te lachen als het doelpunt tegen Vitesse ter sprake komt. "Ook toen  zaten we in een mindere periode. Het zou heerlijk zijn als ik weerbelangrijk kan zijn voor het team  met doelpunten of assists. We weten wat het is om als ploeg met een slechte start om te gaan. Ik ga ervan uit dat we het dit seizoen niet zo ver laten komen."Daarvoor is de komende week, eerst NAC en vrijdag FC Dordrecht, cruciaal. Na maanden blessureleed kan de Deense middenvelder eindelijk weer eens van waarde zijn. Van een slepende liesblessure is Gehrt verlost, mede door behandelingen in Denemarken. Hij worstelde al na de eerste oefenwedstrijd deze zomer met zijn gestel. "Nu ben ik helemaal fit. Na mijn blessure was het aanpoten. Na een wedstrijd met Jong ADO was ik helemaal kapot."

Bijzonder
Twijfels om Gehrt op te stellen, kent trainer Henk Fraser geenszins. "Mathias is een bijzondere voetballer, dat heeft hij vorig jaar al bewezen. Hij is iemand die ons wezenlijk beter kan laten voetballen. Een vaardige en balvaste speler," vindt Fraser. "Daar moet de rest van ons team ook van profiteren. Want juist de rust en creativiteit in balbezit missen we."Door de rentree van de Deen, zal aanvoerder Roland Alberg vermoedelijk een andere rol krijgen. Waarschijnlijk als valse buitenspeler. "Die twee kunnen elkaar ook prima afwisselen," vindt Fraser. "Want ook Mathias kan als valse buitenspeler uit de voeten. Ook dat heeft hij vorig seizoen laten zien."De discussie of Alberg en Gehrt wel samen in een team kunnen spelen, was er vorig jaar ook. Het zijn toch twee dezelfde types die het van hun creatieve ingevingen moeten hebben. Voor Fraser is dat geen punt om lang over na te denken. "Mijn stelling is altijd: goede en intelligente spelers kunnen altijd samen spelen. Dat geldt voor deze twee jongens ook. Alberg is fysiek wat sterker, dus als de wedstrijd daar om vraagt, zou je hem beter op het middenveld kunnen gebruiken. Ze vullen elkaar op een bepaalde manier ook aan.