volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 07-10-2014 11:29:00

Tom Beugelsdijk: 'Het is nu wel erg snel crisis'


Na een pijnlijk weekend bevindt ADO zich in de gevarenzone.


door Pim Bijl
 
 
Op een kwart van de competitie staat ADO zestiende. De machteloosheid bij de martelgang tegen Vitesse (6-1 verlies) gaf de ploeg van Henk Fraser geen enkel houdvast bij het hopen op betere tijden. Vier indsiders over de vraag: komt het nog goed met ADO?
 
 
Aad Kila: "Fraser moet snel beslissen wat hij wil, anders gaat het mis"
"Het evenwicht in de ploego ontbreekt", vindt Aad Kila, oud ADO-speler. "ADO heet geen breker op het middenveld. Dat is het grote manco. Alberg en Jansen zijn goede voetballers, maar dezelfde types. Fraser dient snel met twee spitsen te gaan spelen en het middenveld te versterken. Vorig seizoen was alles hosanna met Henk en ik denk dat hij best een goede trainer is. Maar ik vind dat hij toch wekelijks te veel verandert. Hij weet nog niet wat hij met de voorhoede wil. Van Duinen zit tussen wal en schip. Al die wijzigingen, dat leidt tot onrust. Net als met die Chinezen. "Er is iets misgegaan in de scouting. Er had een leider moeten worden gehaald. Dat kan nu pas weer met kerst. Tot die tijd móeten er punten worden gehaald. Fraser moet snel beslissen wat hij wil, anders kan het wel eens slecht aflopen. Maar ik wil niet te negatief doen. Ook met dit materiaal hoor je niet op deze plaats te staan.
 
 
Tom Beugelsdijk: "Het is nu wel erg snel crisis"
"Ik zat vrijdag zwaar te balen op de tribune", geeft Tom Beugelsdijk toe. De ijverige verdediger die het afgelopen weekend de man van de wedstrijd was bij zijn nieuwe club FSV Frankfurt, zag zijn oude ploeg ploeteren. "ADO schoot tekort in de duels, maar vergeet niet dat Vitesse een van de topploegen is. En ADO heeft een zwaar programma gehad."Nu komen de wedstrijden waarbij het publiek mag verwachten dat we winnen. De koppen moeten bij elkaar en er moet worden gezegd: Wat er ook gaat gebeuren, we winnen van NAC en FC Dordrecht. En het gaat ook goed komen, daar ben ik van overtuigd.
"We zijn pas acht wedstrijden onderweg. Het is tegenwoordig wel erg snel crisis. Ik kan dat persoonlijk niet uitstaan. Ook de supporters moeten even geduldig zijn. Vorig seizoen kon ik het ook niet precies uitleggen waarom we achttiende stonden. Ineens viel het kwartje de goede kant op en werd ADO negende."
 
 
Harry van der Laan: "Topscorer Kramer moet rust brengen in de ploeg"
"Het is natuurlijk opzienbarend dat we de topscorer in de eredivisie hebben, maar ondertussen wel zestiende staan", vindt Harry van der Laan, topscorer aller tijden van ADO. "Ik ben heel blij met Kramer. Eindelijk hebben we na Bulykin iemand die in staat is twintig goals te maken. Dat zou dit team rust en vertrouwen moeten geven."
"Maar achterin lukt het niet de poorten gesloten te houden. Terwijl Fraser normaal gesproken het juist verdedigend goed neerzet. Derijck, de opvolger van Beugelsdijk, begint erg ongelukkig met een rode kaart en een eigen goal. Daardoor krijgt ook de rest minder vertrouwen in zo'n jongen. Hij moet snel zorgen dat hij zijn oude niveau haalt, anders krijgt hij het stempel miskoop. "Tegen NAC en FC Dordrecht moeten er minimaal vier punten worden gehaald. Daarmee creeer je rust in alle geledingen."
 
 
Gino Coutinho: "Soms heb je een gelukje nodig"
"Zes tegengoals in negentig minuten...Dat is natuurlijk wel heel vervelend en zuur voor de club, de supporters en de jongens", zegt Gino Coutinho. De doelman wilde afgelopen zomer zijn aflopende contract niet verlengen en keept nu bij Excelsior. "ADO heeft een grote achterban. Als je dan in de gevarenzone staat, wordt het onrustig." 
"Dat heb ik vorig seizoen zelf gemerkt. De punten worden steeds belangrijker. Het wordt overlegen. Er komt meer druk. Dat neem je onbewust toch mee het veld op. Dan heb je soms een gelukje nodig, zoals vorig seizoen toen het duel met Vitesse de ommekeer bleek. De trainer koos voor een compactere speelwijze en we speelden gelijk. Iedereen geloofde in de tactiek en we werden negende. De selectie is grotendeels hetzelfde. ADO hoort geen degradatievoetbal te spelen."