volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 30-09-2014 16:15:00

Fraser: 'Kramer kan beter worden dan hij nu misschien denkt'


Michiel Kramer valt op met vijf goals voor ADO. "Hij is niet alleen lang, maar ook nog snel".


Door Daniël.Dwarswaard
 
 
ADO Den Haag levert eindelijk weer eens een topscorer in de eredivisie. Michiel Kramer maakte al vijf doelpunten in zeven wedstrijden. Net zoveel als PSV'er Memphis Depay en FC Twente-spits Luc Castaignos. Tegenstanders over zijn kwaliteiten: "Hij lijkt een lange slungel, maar pas op: Kramer is ook nog eens snel."
 
 
Lucas Bijker zucht eens een keertje diep. Ja, die Michiel Kramer kennen ze inmiddels wel bij SC Cambuur. Op de slotdag van het afgelopen seizoen maakte de spits van ADO Den Haag al twee doelpunten in Leeuwarden (1-2) en ook dit jaar was het weer raak in het Noorden, al leverde het dit keer geen punten op (3-2).
 
 
Tijdens die laatste wedstrijd kwam Bijker als centrale verdediger Kramer vooral in de eerste helft tegen. "Toen moest hij heel veel lopen en had hij het niet zo naar zijn zin", zegt Bijker lachend. Maar tijdens de wedstrijdbespreking vooraf was Kramer wel de meest besproken tegenstander. "Want hij is levensgevaarlijk. Hij is goed met de kop, maar dat is niet zo verrassend met zijn lengte (1,97 meter, red.). Maar het verraderlijke is, hij is nog rap ook. Daardoor scoorde hij tegen ons. En dat verwacht je totaal niet. Laat ik het zo zeggen, dat viel mij behoorlijk tegen. Kramer zier er slungelig uit, maar je moet echt voor hem oppassen."
 
 
Ook oud-ADO'er Ramon Leeuwin (nu FC Utrecht) viel het op toen hij tegen de Rotterdammer speelde in de Galgenwaard (0-0). "Zowel wij als ADO creëerden in die wedstrijd weinig kansen, dus echt veel moeite hadden we niet met hem. Maar hij behoort voorlopig wel tot de meest opvallende spitsen van de Eredivisie. Een vrij complete speler. Kopsterk en snel dus, ja. Maar hij heeft ook een heel behoorlijke techniek."
Dat bleek wel in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-0), toen Kramer een schitterende lob fabriceerde. De aanvaller koos er vijf jaar terug heel bewust voor om eredivisieclub NAC te verlaten voor een niveau lager, bij FC Volendam. Vier seizoenen speelde hij aan De Dijk om vervolgens, wellicht iets later dan gepland, terug te keren in de eredivisie bij ADO. Zeker zijn laatste jaar, in Volendam, in een frontlinie met Jack Tuyp, viel Kramer door zijn 22 doelpunten op.
 
 
Trainer Henk Fraser kreeg het dit seizoen voor elkaar om in één zin zowel kritiek te uiten als een compliment uit te delen. "Ik ben kritisch op zijn trainingsarbeid, juist omdat ik het zo in hem zie zitten." Fraser stipte dit seizoen al meerdere malen aan dat hij meer inzet op de trainingen van zijn spelers verwacht. Steeds noemde hij Kramer expliciet. "Omdat hij beter kan worden dan hij nu misschien denkt. Maar daar moet je wel hard voor werken."
En je moet je kunnen beheersen. Want los van zijn doelpunten viel de lange spits een paar keer negatief op. Vorig seizoen door Ajax-keeper Jasper Cillessen een elleboogstoot te verkopen. Dit seizoen tijdens een oefenpotje, toen hij verhaal ging halen bij de scheidsrechter. "Dat zit al van kleins af aan in mij. Ik werk er hard aan om dat er uit te krijgen", zei Kramer daar eerder zelf over.
 
 
Cambuurverdediger Bijker kijkt vooral naar de voetbalkwaliteiten van Kramer. "Als hij zich zo snel blijft ontwikkelen, kan hij zeker hogerop."