Datum plaatsing: 27-09-2014 23:50:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - AZ (2-3)

ADO Den Haag heeft zaterdagavond het verlies van het bekerduel tegen Almere niet goed kunnen maken in de thuiswedstrijd tegen AZ.

Vandaag zat oud ADO Den Haag trainer John van den Brom op de tribune. AZ is al mondeling akkoord met Van den Brom maar tilt de officiele benoeming over het weekend heen. Marco Van Basten zat als assistent trainer op de bank naast Dennis Haar die tijdelijk de hoofdtrainer waarneemt.

Wat betreft onze eigen club: ADO Den Haag trainer Henk Fraser kon niet beschikken over de geblesseerde spelers Wormgoor en Schet. Verder is Mathias Gehrt nog niet wedstrijdfit en is Derijck wegens zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Almere City FC geschorst.

In tegenstellig tot het technisch beleid waarin stelselmatig in 4-4-3 wordt gespeeld besloot Fraser de Noord Hollandse tegenstander  met een 4-4-2 formatie te bespelen en liet Kevin Jansen, Danny Bakker en Tyronn Ebuehi in de basis starten.

ADO Den Haag begon zoals altijd fel aan de wedstrijd en creeerde via onder meer Van Duinen, Kramer en Kristensen in het eerste kwartier een aantal fraaie kansen, maar de spelers wisten ze net zoals in de afgelopen competitiewedstrijden niet goed te benutten, onder meer door de goed reddende (reserve) AZ-doelman Rochet.
Scheidsrechter van Sichem floot weer eens warrig, maar zag wel goed dat Hupperts van AZ een duidelijke schwalbe maakte toen Meijers hem net randje 16 meter licht had aangeraakt. Terecht kreeg dus niet Meijers maar Hupperts de gele kaart voorgeschoteld.
Na 37 minuten speeltijd verliet Kristensen geblesseerd de wedstrijd en de nog niet helemaal fitte Roland Alberg kwam voor hem in het veld.
Een paar minuten voor rust kwam ADO Den Haag op voorsprong door een fraaie inkopbal van Kramer na een voorzet van Aaron Meijers.

Kramer heeft trouwens in de 6 laatste competitie wedstrijden maar liefst 5 maal gescoord en is daarmee tot in ieder geval zondag samen met Depay van PSV topscorer van de eredivise!

ADO Den Haag kon niet lang van de voorsprong genieten, want op slag van rust maakte Poulsen met helaas voor ADO Den Haag een heel fraai doelpunt al de stand gelijk.

AZ begon de tweede helft met Johanssen in plaats van Luckassen, omdat Luckassen al een gele kaart had ontvangen en nadrukkelijk solliciteerde naar een tweede gele kaart.
De tweede helft was van een heel ander kaliber. ADO Den Haag leed veel balverlies en in de opbouw ging van alles mis. Daardoor rammelde AZ nadrukkelijk aan het doel van doelman Hansen. In de 67e minuut kwam AZ op voorsprong waar een te zachte terugspeelbal van Ebuehi de inleiding toe was. Johannsen kon daarop vanuit de  korte hoek de bal achter de Haagse keeper Martin Hansen schieten: 1-2
Tien minuten later werd de wedstrijd beslist door Gudelj die vanuit een vrije trap snoeihard de 1-3 inschoot.
Toch was er nog even hoop voor het Haagse publiek toen Alberg even later zijn ploeg weer terug in de wedstrijd bracht: 2-3.
Daarna werd het dan eindelijk een wedstrijd. ADO zette in de laatste minuten pas alles op alles om nog een punt te redden, maar het was te laat. Drie kostbare punten die hard nodig waren om aansluiting te houden met de middenmoot gingen naar Alkmaar in plaats van dat ze in de Haagse knip gingen.

ADO Den Haag zakt, door de uitslagen van de andere wedstrijden die zaterdagavond werden gespeeld en het eigen resultaat, naar de 15e plek in de eredivisie. ADO Den Haag staat door het verlies op exact dezelfde plaats op de ranglijst als vorig jaar na 7 wedstrijden. Alleen had het toen 1 punt meer weten te behalen.

Volgende week vrijdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. ADO Den Haag speelt dan uit tegen Vitesse.