volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 25-09-2014 12:12:00

Fraser: Misschien weer meer erbovenop zitten


Tijdens de beschamende bekernederlaag tegen Almere City (2-2, verlies na strafschoppen), kreeg ADO Den Haag de rekening gepresenteerd van wat trainer Henk Fraser al zag aankomen.


door Daniël Dwarswaard
 
 
Juist op punten waarmee Fraser vorig seizoen nog zo succesvol was, ontstaan nu de eerste barstjes. 
Vorig jaar volgde er na het bekerdebacle tegen MVV een straftraining. Gisteren hadden de spelers 'gewoon' een vrije dag.
 
 
Fraser: "Ik ben niet iemand die opeens dingen gaat veranderen. We zijn bezig met een proces en daar hoort ook rust bij. Die rust is ook broodnodig op weg naar het volgende lastige duel met AZ. Deze wedstrijd was dramatisch. Vanaf de eerste minuut merkte je al dat het niet goed zat. Maar in mijn ogen was dit een incident. We gaan verder waar we gebleven waren. Dat is keihard werken."
 
 
Je frustraties waren zichtbaar tijdens de wedstrijd. Wat stoorde je het meest?
"Voor rust vond ik het al helemaal niets. Dat heb ik in de kleedkamer ook gezegd. Dat we toen 0-1 voor stonden? De stand interesseert me dan totaal niet. We waren niet bij de les. Ik heb me gestoord aan het gebrek aan scherpte. Ik zag niet de juiste lichaamstaal en emoties die bij zo'n wedstrijd horen. En dat zit hem dus niet in tackles maken of hard de duels ingaan. Als je scherp bent, kun je juist duels voorkomen."\
 
 
Toen je vorig seizoen werd aangesteld, hamerde je óók op die punten. Toen kwam de boodschap wél over. Het contrast is nu wel erg groot. Hoe ga je dit team opnieuw zover krijgen?
"Ik kijk ook naar mezelf. Misschien heb ik de spelers op het mentale vlak wel te veel eigen verantwoordelijkheid gegeven. Daar zat ik vorig jaar wat meer bovenop. Zeker nu we ons ook voetballend willen ontwikkelen, moet je een gedeelte bij de spelers zelf neerleggen. Misschien moet ik weer dwingender aanwezig zijn. Al moet ik wel zeggen dat het vorig seizoen ook erg meezat. Nu hebben we meer pech. Daarnaast hadden de vertrokken Holla en Beugelsdijk met hun manier van spelen een grote invloed op de groep. Non-verbaal bedoel ik dan."
 
 
Welke foefjes ga je nu gebruiken? 
"Nou ja, foefjes. Eigenlijk is er maar één foefje: mensen die er in mijn ogen te weinig voor doen, ernaast gooien. Daarom was het ook de bedoeling dat we een bredere selectie zouden hebben. Maar we gaan het doen met deze jongens. Die zijn ook echt wel goed genoeg, al zou je dat na de wedstrijd tegen Almere niet zeggen. Wij moeten elke wedstrijd honderd procent geven. Het is simpel. Als we dat niet doen, winnen we van niemand. Zelfs niet van Almere City en dat bedoel ik niet lullig naar hen toe. Straks als Wormgoor, Gehrt en Alberg weer helemaal fit zijn, wordt het makkelijker. Als iedereen fit is, kan namelijk niemand meer zeuren waarom hij er naast staat. Dat is voor mij wel weer lekker. Het is normaal moeilijk om dat soort keuzes te maken, maar wat dat betreft wordt mijn leven een stukje makkelijker."
 
 
Toch nog even over die strafschoppen. ADO miste alle vier de penalty's die het nam. Ooit meegemaakt?
"De strafschoppenserie was typerend voor de manier waarop we deze wedstrijd hebben benaderd. Zonder overtuiging. Je hoopt de negatieve trend in het bekertoernooi te doorbreken. Maar je moet vasthouden aan je idee. Dat heeft een tijdlang goed gewerkt. We hebben goede momenten gehad, toen zijn we doorgegaan. Nu hebben we een aantal mindere momenten en dan moeten we ook doorgaan. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor mij als trainer.