volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 19-09-2014 17:09:00

Houtkoop hoopt op kans tegen ex-club Go Ahead Eagles


Bij ADO is alles net even iets groter.


Door Pim BijlVoorlopig is hij de enige aanvaller binnen de selectie van ADO Den Haag die niet kan rekenen op een basisplaats. Maar Xander Houtkoop laat zijn koppie niet hangen. "Al is het tijdens invalbeurten moeilijk om mijzelf te bewijzen", zegt de van Go Ahead Eagles overgekomen buitenspeler.Onder een fel brandende zon zwoegden de ADO-spelers gistermiddag tijdens een partijtje elf tegen elf. Verschillende keren wijzigde trainer Henk Fraser zijn basiselftal. Maar elke keer hield Xander Houtkoop het hesje dat hem bij de reserves indeelde. De deze zomer van Go Ahead Eagles overgekomen linksbuiten heeft zich nog niet in de basis kunnen knokken.

"Jammer", zegt Houtkoop, die natuurlijk graag had gespeeld tegen zijn vorige club. "Ik moet het gewoon accepteren, mijn kansen pakken als ik er in kom. Nee, ik heb nog niet met de trainer gesproken over mijn reserverol, misschien komt dat nog.”In de voorbereiding leek Houtkoop op een basisplaats af te stevenen. Hij speelde alles, presteerde goed en voelde zich zeker van zijn plek. Omdat Fraser uiteindelijk toch voor Michiel Kramer in de punt van de aanval koos, week Mike van Duinen uit naar de linkerkant.
Met Kramer, Van Duinen, Mitchell Schet en Houtkoop heeft Fraser slechts vier opties in de aanval. En telkens is het Houtkoop die buiten de boot valt. De rappe flankspeler mocht tot nu toe alleen opdraven bij de afwezigheid van een van zijn drie concurrenten. Tegen Cambuur was Van Duinen ziek. Houtkoop liet met een fraaie treffer in elk geval zien dat er rekening met hem moet worden gehouden."Dat ik vanaf het begin mocht spelen, was een geluk bij een ongelukje,” zegt Houtkoop. In de spaarzame minuutjes tijdens invalbeurten is het een stuk lastiger om je te bewijzen. "Tegen FC Utrecht en FC Groningen waren er nog maar een paar minuutjes over. Dat was meer verdedigen dan aanvallen op dat moment. Geforceerd gaan spelen, werkt ook niet. Je bent hartstikke gretig, wil misschien wel te graag, maar in je kop moet je rustig blijven. Zorgen dat je scherp bent en hopen op een kans.”

 

Het moet frustrerend zijn. Vorig seizoen was hij samen met Jarchinio Antonia een van de revelaties bij de verrassend sterk voor de dag komende promovendus Go Ahead Eagles. Houtkoop: "Natuurlijk had ik een basisplaats in gedachten toen ik bij deze club tekende, maar uiteindelijk maakt de trainer de opstelling. Ik zal altijd keihard blijven werken en in mezelf investeren. Om te laten zien dat ik wel in de basis hoor.”

 


Met aanpassingsproblemen heeft de reserverol volgens Houtkoop niets te maken. Hij voelt zich thuis bij zijn nieuwe club in Den Haag. "Bij ADO is alles net even iets groter dan ik bij Go Ahead Eagles gewend was. De club zit natuurlijk ook al jaren in de eredivisie. Maar het spelletje blijft hetzelfde. Ik voelde mij meteen thuis." Niemand hoeft te verwachten dat Houtkoop met zijn vuist op tafel gaat slaan. "Ik moet het met mijn voeten doen. Ik kan wel een grote mond opzetten, maar uiteindelijk moet je het op het veld laten zien. En als het kan een mooi goaltje of een assist meepikken, zoals ik dat tegen Cambuur deed."