volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 18-09-2014 16:54:00

Voorin is de spoeling dun bij ADO Den Haag


Slechts vier spelers voor drie aanvallende posities


Door Daniel DwarswaardHenk Fraser had in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (0-0) niet veel mogelijkheden om zijn ploeg een aanvallende impuls te geven. Voorin is de spoeling ongewenst dun bij ADO Den Haag, mede omdat er deze zomer veel aanvallers vertrokken. Onder hen Giovanni Korte, die nu bij FC Dordrecht opvalt.

Op de slotdag van de transferperiode had ADO Den Haag nog de hoop om Ajacied Tobias Sana aan de selectie toe te voegen. Met Ajax, dat de Zweedse aanvaller graag wil slijten, was de Haagse clubleiding er wel zo'n beetje uit over de hoogte van de bescheiden transfersom. Maar de aanvaller zelf, die bij de Amsterdammers uit de gratie is, hapte uiteindelijk niet toe.En dus heeft ADO goed beschouwd 'slechts' vier spelers voor de drie aanvallende posities. Van het kwartet Mike van Duinen, Michiel Kramer, Mitchell Schet en nieuwkomer Xander Houtkoop moet voorlopig alleen die laatste genoegen nemen met een reservebeurt. Al benadrukt trainer Henk Fraser steeds weer dat de vier elkaar weinig ontlopen. Maar natuurlijk had de coach zijn aanvallers graag meer uitgedaagd met extra concurrentie zoals dat in de verdediging en op het middenveld inmiddels wel het geval is.Owobowale
Het zegt genoeg dat Fraser, toen hij afgelopen zondag in Utrecht zijn reservebank eens bewonderde, in de bruine ogen van de pas 17-jarige Segun Owobowale keek. Dat de aanvaller eerder in de uitwedstrijd tegen Cambuur al zijn debuut maakte voor ADO zegt veel over zijn enorme talent, maar tegelijkertijd ook iets over de beperkte aanvallende mogelijkheden van de Haagse club.
Ook middenvelders Roland Alberg en Mathias Gehrt (herstellende van een liesblessure) zouden, net als vorig seizoen op de flanken kunnen spelen. In nood zal dat scenario vast van toepassing kunnen zijn, want voorlopig is ADO niet van plan om transfervrije aanvallers te contracteren.

Spelers die clubloos zijn, kunnen op elk moment worden vastgelegd. Maar in het huidige spelersbudget is geen ruimte voor extra salariskosten. De raad van commissarissen moest bij de transfer van verdediger Timothy Derijck al toestemming geven omdat die investering buiten het begrote budget valt. Onder andere oud-ADO-spelers Cedric van der Gun en Guyon Fernandez hebben nog geen club, maar ADO is dus niet met hen bezig. Toen Sana werd benaderd, was de veronderstelling nog aanwezig dat de Chinese overname (en de daarbij beschikbare financiële middelen) spoedig zou rondkomen. Maar voorlopig heeft het Chinese bedrijf United Vansen nog geen euro overgemaakt aan ADO-eigenaar Mark van der Kallen om de club over te nemen. Laat staan dat er geld beschikbaar is voor extra transfergeld of salarissen.Terwijl ADO niet zeker was van aanvallende versterkingen, nam het afgelopen zomer wel (tijdelijk) afscheid van vier aanvallers. Dat Rydell Poepon werd verkocht aan de Franse tweedeklasser Valenciennes was niet zo'n gekke gedachte. ADO Den Haag en Poepon werd nooit een goed huwelijk De Haagse club kreeg niet alleen een transfersommetje, maar was ook verlost van het salaris van Poepon.Ninos Gouriye werd verhuurd aan Excelsior. Ook hij maakte de hoge verwachtingen in Den Haag niet waar. Malcolm Esajas vertrok op uitleenbasis naar RKC. Opvallender was de nieuwe verhuurperiode van Giovanni Korte, net als vorig seizoen gestald bij F Dordrecht.

Fraser zei eerder cryptisch: "Soms moet je iets doen om iets anders voor elkaar te krijgen." Hij doelde natuurlijk op extra versterkingen die uiteindelijk niet kwamen. Korte is inmiddels een opvallende speler bij Dordt. Ook hij ziet dat ADO dun bezet is voorin. Is hij niet te vroeg vertrokken? Korte: "Ik blijf erbij, aan een basisplaats bij Dordt heb ik meer dan aan invalbeurten bij ADO. Trainer Henk Fraser is eerlijk tegen mij geweest. Dat waardeer ik. Of hij me nu nodig zou hebben? Ik wil bij Dordrecht veel leren en volgend jaar weer voor mijn kans bij ADO gaan."