volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 12-09-2014 16:36:00

'Grote twijfels rond overname ADO Den Haag'


Beoogde Chinese eigenaar Hui Wang komt zijn betalingsafspraak weer niet na. ADO Den Haag is nog altijd niet in Chinese handen. Directeur Hui Wang van het bedrijf United Vansen kwam weer de afspraak niet na om ruim acht miljoen euro over te maken aan ADO-eigenaar Mark van der Kallen.


Gisteravond verliep de deadline. United Vansen zou nog altijd wachten op goedkeuring van de Chinese overheid. De twijfel of de spraakmakende deal wel doorgaat, wordt alleen maar groter.Door Daniel Dwarswaard


Het is donderdag 24 juli. Hui Wang, de grote baas van het Chinese sportbedrijf United Vansen, zit ontspannen op één van de groene stoeltjes in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Hij lacht in de snorrende camera en vertelt vrolijk over de ambitieuze plannen die hij met de Haagse volksclub heeft.Een week eerder heeft Wang met eigenaar Mark van der Kallen het koopcontract getekend, waardoor ADO in Chinese handen moet komen. In het interview van die dag op de clubsite praat Wang zelfs over de optie om het stadion te kopen en uit te breiden. ADO moet naar de subtop van Nederland, Europa in. De eerste nieuwe spelers komen al voor de eerstvolgende transferdeadline van1 september, hoopt hij.Maar nu is het 12 september. De spectaculaire versterkingen kwamen niet. Sterker, de acht miljoen euro die de Chinees moet betalen om eigenaar van ADO te worden, is er (nog) niet eens. Om 23.59 uur verliep gisteren de deadline. Voor de tweede keer houdt Wang zich niet aan de voorwaarden. Het geld had volgens de eerste afspraak eind augustus in Den Haag moeten zijn.


Vanaf toen trad er al een boetesysteem in werking, dat nu wordt verscherpt. Voor elke dag die verstrijkt, moet Wang extra betalen. Maar wat is het waard? Vanaf vandaag kan Van der Kallen de deal afblazen. Of via de rechter proberen af te dwingen dat Wang het contract nakomt. "Er is om uitstel van betaling gevraag door United Vansen, omdat de Chinese overheid nog altijd goedkeuring moet geven. Dat duurt blijkbaar veel langer dan de Chinezen dachten,"  zegt Van der Kallen. Hoe geloofwaardig is dat? "Op deze manier doe ik zelf geen zaken, nee. We moeten kritisch onderzoeken of het klopt dat de ambtelijke molen vertraging veroorzaakt. Op basis daarvan moeten we bepalen hoelang we nog willen wachten."Er zijn binnen de club inmiddels grote twijfels of de spraakmakende overeenkomst wel rond komt. Is het Chinese bedrijf vanwege veel negatieve publiciteit rondom de overname gaan twijfelen? Er is een stroming binnen ADO die juist hoopt dat het hele verhaal niet doorgaat. Bang als men is voor de eigen positie en de toekomst van de club als die in buitenlandse handen valt. Maar volgens Van der Kallen, die de club graag wil verkopen, zijn de Aziaten nog immer enthousiast.


De nieuwste aflevering in de Haagse soap brengt in elk geval niet de rust, waar in Den Haag zo naar wordt verlangd. De club kwam de vorige maand in een impasse terecht, omdat de deal maar niet rond komt. Tussenpersoon Chun Li, die Wang vertegenwoordigt in Nederland, verschijnt sinds de aanstelling van interim-directeur Maarten Fontein minder op de voorgrond. Maar hij beloofde de spelers vorige maand nog wel hogere winstpremies.

 

Zolang United Vansen de baas niet is in Den Haag, kunnen zulke beloftes nooit worden nagekomen. Daarnaast werden riante biedingen op aanvaller Mike van Duinen,mede met het oog op de overname, weggewuifd. Ruim twee weken nadat Wang zijn plannen ontvouwde, zat hij weer op een groen stoeltje in het stadion. Deze keer om te zien hoe ADO ongelukkig in de laatste minuut van Feyenoord verloor. De vraag is of er een volgend bezoek aan Den Haag komt.