volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 11-09-2014 08:29:00

Mathias Gehrt keert fit terug uit Denemarken


Heilzame kuur in eigen land en weg is de pijn.


door Daniël Dwarswaard
 
 
Een behandeling in zijn vaderland heeft hem goed gedaan. Mathias Gehrt (22) tobt al vanaf de voorbereiding met een zeurende liesblessure, maar wil vanaf volgende week weer vol meetrainen bij ADO Den Haag. En dan terug in het elftal. Maar: zijn concurrenten doen het goed. "Ik ga mijn plaats wel weer vinden. Geen zorgen."
 
 
Mathias Gehrt is geen jongen die snel stopt met lachen. Nu ook niet. Vrolijk verlaat de Deen het kunstgrasveld in het Kyocera Stadion. Waarom zou hij ook humeurig zijn? Sinds afgelopen zomer woont zijn vriendin permanent in Den Haag. En ook met zijn twee nieuwe Deense ploeggenoten Martin Hansen en Thomas Kristensen heeft de spelmaker veel lol. Bij de club, maar ook in hun vrije tijd. Gewoon lekker lullen in je eigen taal.
 
 
Toch heeft Gehrt genoeg reden om af en toe eens flink chagrijnig te zijn. Slechts 45 minuutjes speelde de technicus dit seizoen.Tijdens de allereerste oefenwedstrijd tegen de amateurs van Delft was dat. Begin juli toen de vakantie nog maar net achter de rug was. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Zijn onwillige lies speelde daarna weer op. 
 
 
Een probleem waar hij een paar jaar terug bij zijn oude club Brondby ook al last van had. Juist daarom besloot Gehrt om zich, net als toen, te laten behandelen door Kim Westergaard. In vertrouwde handen én in zijn vaderland. Met goedkeuring van ADO Den Haag, uiteraard. Fysiotherapeut Edwin Coret nam zelfs een kijkje in Denemarken.Gehrt: "De vorige keer heeft Kim mij ook goed geholpen met speciale oefeningen. Mijn lichaam voelt nu goed aan. Deze week train ik rustig individueel. Als ik geen terugval krijg, wil ik volgende week weer aansluiten bij de troepstraining."
 
 
Tot zijn grote geluk. Want vorig jaar kon Gehrt door fysiek malheur ook al geen volledig seizoen spelen. Een sleutelbeenbreuk hield hem toen maanden aan de kant. "Herstellen is zwaar, fysiek en mentaal. Het hoort bij een leven als voetballer. Ik weet inmiddels helaas hoe het is. Maar ik blijf positief, zeker nu ik echt weer goed op weg ben om volledig fit te worden."  Maurice Steijn zag tijdens de voorbereiding vorig seizoen al na een paar trainingen dat Gehrt een speler was met iets extra's. Behendig, technisch en gevoel voor ruimte. Die observatie bleek gegrond. Gehrt was één van de spaarzame lichtpuntjes in een team dat worstelde. Het werd Steijn uiteindelijk fataal. Onder de nieuwe trainer Henk Fraser kwam Gehrt toen uiteindelijk, mede door de naweeën van die sleutelbeenbreuk, niet meer in de basis. 
 
 
Maar ook Fraser onderkent zijn klasse. De vraag is alleen of er zo snel plaats is op het middenveld voor ADO's nummer 10. Ook Gehrt ziet vanaf de tribune dat Kristensen, Roland Alberg en Kevin Jansen het goed doen. "Dat klopt inderdaad. Maar het is zoals de trainer zegt: We hebben niet de meest brede selectie van de eredivisie. Iedereen is hard nodig." 
Bovendien kan de Deen ook nog als 'valse' buitenspeler worden opgesteld. Gehrt koeltjes: "Ik ga mijn plaats wel weer vinden. Ik ben goed genoeg om te spelen, dus daar maak ik me geen zorgen om. Maar eerst telt"ik moet snel weer een wedstrijd spelen en heel blijven."