volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 03-09-2014 20:31:00

'Haagse'Denen hebben het hier goed naar hun zin


Daags na de 3-0 overwinning op Groningen had onze collega en vriend Neal McClimon van ADO for Expats.com een interview met de drie Deense spelers die dit seizoen voor ADO Den Haag spelen.


Wij maakten met instemming van Neal McClimon een samenvatting van dit interview. Het gehele interview kun je teruglezen op:  ADO for Expats.com
 
 
Voordat de drie Deense spelers bij ADO Den Haag kwamen wisten ze niets over de club behalve dat het in Nederland was. Hun redenen om voor ADO Haag te gaan spelen verschillen dan ook.
 
 
Keeper Martin Hansen bijvoorbeeld had een contract bij Liverpool maar boekte weinig vooruitgang in zijn carriere. Met nog een anderhalf jaar doorlopend contract bij de Engelse ploeg kreeg hij de kans aangeboden om terug te keren naar Denemarken. Maar bij FC Nordsjaelland verliep het ook niet zoals hij wenste. "Ik speelde er goed, maar werd gepasseerd voor een keeper die de club wilde doorverkopen. Ik raakte daardoor gefrustreerd, omdat men mij had voorgelogen. Mijn periode bij Nordsjaelland werd daardoor steeds moeilijker en ik werd er niet blij van. Ik wilde naar een club die beter bij mij paste. ADO Den Haag meldde zich toen voor mij en ik was blij met wat ik te horen kreeg. De mensen waren goed voor mij en ik was dan ook blij dat ik hier kon tekenen. 
 
 
 
Wat Mathias Gehrt betreft, diens reden om bij ADO Den Haag te komen spelen was dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging, hij was op zoek naar iets nieuws en wilde zijn voetbalcarriere verder ontwikkelen. Gehrt herstelt momenteel in Denemarken van een liesblessure. 
 
 
Middenvelder Thomas Kristensen koos na een carriere van Deens voetbal, voor ADO Den Haag. "Ik wilde in het buitenland spelen en een nieuwe cultuur en een taal leren." De 31-jarige Kristensen kreeg verschillende aanbiedingen vanuit Oostenrijk en Israël, waar hij meer geld zou kunnen verdienen, maar toch koos hij voor de Haagse club. " De Nederlandse competitie is een sterke competitie. En het voetbal hier ligt mij wel."
 
 
Ook Hansen vindt de Nederlandse competitie een sterke competitie. Met de clubs uit de hoofdstad en Eindhoven die in heel Europa zo niet wereldwijd bekend zijn is het een aantrekkelijke competitie om in te spelen. "Tegen dat soort teams spelen is goed voor mij", aldus Hansen. "Het is voetbal dat goed is om te spelen, maar ook te kijken. Ik ben dan wel keeper, maar ik ben ook goed met mijn voeten en ik kan helpen met de bal naar voren te spelen. Het open spel dat ze hier hanteren past perfect bij mij."
 
De drie spelers zijn ook over de stad Den Haag zeer te spreken. Gehrt vindt het een 'wunderful city' dat hem aan sommige spelen in Denemarken doet denken. Hij heeft nog niet alles gezien en moet zijn draai nog vinden, maar de stad bevalt hem wel. 
Kristensen laat weten dat hem alles wat hij hier tot nu toe gezien heeft hem bevalt. Kristensen heeft net zijn nieuwe woning betrokken en heeft het geluk dat hij Nederlandse buren heeft die weten wat het is om in het buitenland te wonen. Ze hebben namelijk een aantal jaren in Australië gewoond en ze hebben hem erg geholpen bij het vinden van een school voor zijn oudste kind. Ook de buurman van Hansen is een hulpvaardige Nederlander. De 70-jarige buurman komt regelmatig Hansen advies geven en voorziet hem van allerlei nodige informatie. "Zoals dat mijn kinderen te veel herrie maken", lacht de doelman. Maar dat geeft niet. "Ik kijk ernaar uit om meer van Den Haag te zien."
 
Voor de drie Denen zijn de supporters ook erg belangrijk. Ze werden al snel in hun hart gesloten. Hansen laat ook weten dat hij veel aan de supporters te danken heeft "Want zonder de supporters heb ik geen werk." Hetgeen hij al vaak op de sociale media waarop de Deen actief is vaak laat weten. De taal is net als voor de meeste Deense spelers die in Nederland gespeeld hebben niet een heel groot probleem, omdat ze al vaak Engels of Duits spreken. De drie Denen gaan binnenkort net als Wilfried Kanon op Nederlandse les. Ook de Nederlandse spelers zorgen ervoor dat de Deense spelers wel Nederlands moeten spreken wat af en toe tot hilariteit leidt op de training.
 
 
Hansen hoopt met ADO Den Haag Europees voetbal te halen en Kristensen denkt dat het weleens zijn laatste voetbalcontract is "vanwege mijn leeftijd, maar hopelijk kan ik het nog een keer verlengen en kan ik hier mijn carriere beeindigen."