Datum plaatsing: 30-08-2014 20:23:00

Verslag en foto's: ADO geeft punten weg tegen Cambuur: 3-2

ADO Den Haag heeft vandaag eigenhandig de drie punten aan Cambuur gelaten. Na een slechte eerste helft stond ADO met 1-0 achter. Het rechtte de rug en stond tien minuten later alweer voor. Daarna stopte de ploeg met voetballen en wist Cambuur alsnog te winnen: 3-2

ADO Den Haag had vandaag geen steun van zijn supporters. Vorig jaar waren er in het uitvak vernielingen geweest en ADO had daarop besloten de supporters niet naar Leeuwarden af te laten reizen.

ADO startte met Houtkoop en Kanon in de basis. Van Duinen was ziek en Derijck begon op de bank. ADO startte goed en had na 5 minuten al een enorme kans op de 0-1. Kramer nam mooi aan, draaide weg en schoot, alleen wist de keeper knap te redden. Een paar minuten later was het weer Kramer die op een voorzet van Meijers snoeihard tegen de onderkant lat schoot. Een halve minuut later was het echter Cambuur die op de lat schoot.

Zuiverloon moest vervolgens het veld verlaten met een blessure. Daardoor kon de teruggekeerde Timothy Derijck zijn plek in het hart van de verdediging weer opeisen.

Daarna verloor ADO de grip op het spel. Cambuur speelde gretiger dan ADO en al hebben beide ploegen best wat voetballende kwaliteiten, Cambuur kreeg de overhand. De 1-0 was dan ook niet onterecht, maar wel knullig. Een schot uit de 16 meter kwam op de rug van Kanon, waardoor Hansen er niet meer bij kon.

Na rust kwam ADO goed uit de startblokken en stelde orde op zaken. Het kwam weer aan voetballen toe en creeerde ineens kansen. Eerst was het Kramer die uit een counter weer prachtig de 1-1 maakte en een paar minuten later mocht Xander Houtkoop zijn eerste doelpunt aantekenen. Een lange bal wist hij goed te controleren en in een keer binnen te schieten: 1-2.

Als ADO nu was blijven voetballen, had de wedstrijd nooit verloren gegaan. Cambuur gooide alles op alles en ADO ging mee in dat spel. En op gretigheid verloor de ploeg weer de strijd en begon Cambuur weer kansen te creeeren. De 2-2 was dan ook volledig terecht. Nadat Cambuur al tien minuten aan het stormen was, besloot de teruggekeerde Derijck een domme sliding in het strafschopgebied in te zetten. De scheidsrechter wees volledig terecht naar de stip en er werd keurig ingeschoten: 2-2. Een zeer ongelukkige rentree voor Derijck dus.

Cambuur rook na de gelijkmaker bloed en ADO kon het tij niet meer keren. Het miste simpel dezelfde drang om te winnen. Terwijl de 3-2 al even in de lucht hing. Wel was het weer een lullig doelpuntje die uiteindelijk de nederlaag inleidde. Een schot van afstand werd -weer- aangeraakt en liet Hansen kansloos: 3-2.

En zo leidde ADO vandaag zijn eerste uitnederlaag van het seizoen. Waren er nog lichtpuntjes? Wellicht: Owobowale maakte zijn debuut voor het eerste van ADO. De 17 jarige jeugdspeler mocht vier minuten voor tijd invallen. Hopelijk het begin van een mooie carriere.