volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 30-08-2014 12:11:00

Kevin Jansen kijkt weer liefdevol naar zijn knie


Dat Kevin Jansen (22) vanavond tegen Cambuur 'gewoon' weer in de basis staat, lijkt alweer vanzelfsprekend. Maar eigenlijk is het dat niet.


De middenvelder van ADO Den Haag keek na een zware knieblessure bijna een jaar toe. "Ik ben best een beetje trots op mezelf."
 
 
door Daniël Dwarswaard
 
 
Kevin Jansen kijkt na de ochtendtraining een paar seconden naar zijn linkerknie. "Ja ik vertrouw hem weer. Al doet hij soms nog niet precies wat ik wil."Alsof hij spreekt over een huisdier of een goede vriend. Bijna liefdevol. Toch heeft hij het 'slechts' over een gewricht in zijn lichaam. Maar wél een deel van zijn lijf dat hem bijna een compleet voetbalseizoen aan de kant hield. Vorig jaar augustus gebeurde dat tegen NAC. Pats. Voorste kruisband afgescheurd na een onschuldig luchtduel. 
 
 
Een maandenlnage strijd met zijn lichaam volgde. Natuurlijk waren er slechte momenten, maar Jansen vergat nooit te lachen. Toen hij in de beslissende fase van de voorbereiding doorkreeg dat een baisplek lonkte, reed hij met een gelukzalig gevoel terug naar huis in Rotterdam. "Dan ben je best wel een beetje trots op jezelf. Je denkt ook aan familie en vrienden die me geholpen hebben. Ik kon in het begin echt helemaal niets zelf."
 
 
Nu lijkt Jansen niet weggeweest op het middenveld. Samen met Roland Alberg en Thomas Kristensen voelt hij zich heerlijk in die middenlinie. Kristensen en hij knappen het vuile werk op voor Alberg, die daardoor kan uitblinken. "Dat doe ik met alle liefde, hoor. Roland ken ik heel goed uit mijn tijd bij Excelsior. Die jongen is zo goed en gaat zeker nog op een hoger niveau spelen. Het is niet erg om je de blubber te lopen voor iemand die het waarmaakt."
 
 
Over de Deense nieuwkomer Kristensen is hij al even lovend. "Weet je, soms heb je even de oplossing niet. Ja, dan is daar Thomas. Zijn ervaring, zijn kalmte. Die man verliest bijna nooit een bal. Echt knap hoe snel hij zich als nieuwe speler heeft aangepast. iedereen binnen de club is daar eigenlijk positief door verrast."
 
 
Dat Jansen vanaf het begin van het seizoen een vaste plek heeft, was voor hem een verrassing. Zeker ook omdat hij in het begin van de voorbereiding vanwege het revalidatieproces nog geen hele wedstrijden kon spelen. "En de laatste twaalf wedstrijden van het seizoen gingen natuurlijk ook heel goed voor de club. En in dat team speelde ik niet." Natuurlijk was Kevin Jansen blij dat ADO onder Henk Fraser met een ongekende opmars degradatie afwendde. "Op zo'n moment ben je niet met je eigen positie bezig. Dat kwam pas aan het begin van dit seizoen. Dan ga je toch koppen tellen. Zo denkt iedere speler. Toen had ik niet verwacht dat ik een basisplaats zou krijgen, maar gelukkig is het anders gegaan."
 
 
Zijn knie vertrouwt hij dus weer. "Soms voel ik hem nog wel, hoor. Dat zal misschien wel zo blijven. En ik merk dat hij nog niet altijd doet wat ik wil. Dat heeft met coördinatie te maken. Het gaat dan echt om details, hoor. Een aanname of zo. Maar gelukkig gaat dat elke week beter. Dat is maar goed ook, want die details kunnen in een wedstrijd wel belangrijk zijn."
 
 
Jansen, die werd opgeleid bij Feyenoord, heeft in Den Haag een contract tot het einde van het seizoen. ADO heeft de kans om die verbintenis met een jaar te verlengen. "Ik zit hier heerlijk. Dus dat lijkt me prima. Maar die zware blessure heeft me wel geleerd om niet te veel plannen te maken. Eerst dit seizoen weer laten zien wat ik kan."