volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 26-08-2014 22:40:00

Fontein: Beleidsplan ADO Den Haag wordt: Hoe gaan we groeien


De pas benoemde interim algemeen directeur van ADO Den Haag, Maarten Fontein, laat weten wat zijn doelstellingen zijn met ADO Den Haag de komende periode.


De 62-jarige manager die 1 september Piet Jansen opvolgt is zelf goed bekend met de Chinese cultuur. In de periode dat hij manager was bij Unilever heeft hij jarenlang met zijn gezin in China gewoond en gewerkt. In die periode heeft het gezin Fontein ook 2 Chinese kinderen geadopteerd.
 
 
De beginperiode van Fontein bij ADO Den Haag zal gekenmerkt worden door het feit dat hij de nieuwe eigenaar en de werknemers elkaar eerst zullen moeten gaan leren kennen. Het afronden van de overname door United Vansen en het begeleiden daarvan heeft nu de hoogste prioriteit vindt Fontein. 
 
 
 
Persoonlijk kent Fontein de zakenman Hui Wang, die op het punt staat ADO Den Haag over te nemen, nog niet. Wel heeft hij contact met Chun Li. De laatste tijd veel besproken directeur van Dong Dao kende hij ook wel uit zijn AZ-periode. Tijdens de wedstrijd tegen Groningen zat Fontein samen met Chun Li in de skybox. Over de kritiek op Chun Li zegt Fontein voor de camera van Omroep West dat hij zich verbaast over de negatieve publiciteit rondom de directeur van Dong Dao. Chun Li heeft gefungeerd als tussenpersoon en dat is hem volgens Fontein niet door iedereen binnen de club in dank afgenomen.
"Aan elk verhaal zitten 2 kanten, je moet wel de feiten kennen," aldus Fontein. De reden waarom ADO Den Haag geen reactie op stellingen heeft ingenomen in de beschuldigingen is volgens Fontein omdat Chun Li niet in dienst is van ADO.  
 
 
 
De contracten zijn op 17 juli notarieel gesloten. De feitelijke betaling moet nog zoals bekend plaatsvinden tussen de 6 tot 38 werkdagen na het passeren van de koopaktie. Fontein verwacht dat het geld tussen het eind van deze week en de komende 2 weken overgemaakt zal worden. Het wachten is op de Chinese overheid die de overname moet controleren en goedkeuren. Mocht de betaling veel te laat gaan plaatsvinden dan zijn er eventueel nog boeteclausules die geheven zouden kunnen worden, maar Fontein heeft er alle vertrouwen in dat het allemaal goed komt. Beide partijen zijn erbij gebaat dat de deal doorgaat. 
 
 
Voor de langere termijn gaat Fontein een beleidsplan opstellen waar in staat hoe de club de komende jaren moet groeien naar een structurele positie in het linkerrijtje. Voor Fontein zijn daar de scouting en de jeugdopleiding en het eerste elftal belangrijke pilaren van. ADO Den Haag bevindt zich nu op middenpositie van de ranglijst, het is volgens hem nu zaak de focus te richten op de 5e of 6e positie in 1 tot 3 jaar. "Europees voetbal komt vanzelf als je goed presteert".
 
 
Zijn doel is om op korte termijn ADO, als club op gezonde basis te versterken waarna de knowhow naar China gebracht kan worden, wat ook weer Chinese sponsors aantrekt. In zijn carriere bij de Amsterdamse club heeft Fontein ook al een uitwisselingsprogramma gemaakt met China,  waar echter  nooit uitvoering aan is gegeven. Naar nu blijkt waren die plannen bij Hui Wang wel bekend en dat zou een van de redenen zijn waarom Fontein naar voren geschoven is als nieuwe directeur van ADO Den Haag. De visie van dhr. Wang en Fontein komen op dat gebied overeen. De visie is tevens versneld groeien door middel van een kapitaalinjectie door United Vansen.
 
 
De nieuwe directeur van ADO Den Haag ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Er is veel potentie om de club te laten groeien, mede omdat de stad Den Haag een internationaal bekende stad is met grote nationale en internationale bedrijven en de stad een enorm groot achterland heeft. 
 
 
Zowel Fontein als de nieuwe eigenaar hebben aangegeven dat de clubcultuur van ADO Den Haag moet blijven. Hui Wang heeft eerder gezegd veel waarde te hechten aan de historie van ADO. 
 
 
Op de vraag of ADO Den Haag op korte termijn grote investeringen gaat doen antwoordde Fontein dat hij de overname van de club momenteel belangrijker vindt dan investeringen. Het aan- en verkoopbeleid van ADO Den Haag is volgens de nieuwe interim directeur wel in orde. Uiteraard verwacht iedereen op korte termijn nieuwe spelers. Voor dit seizoen is er een begroting opgesteld waarbinnen er nog wel ruimte is voor een transfer maar de club kan geen risico's nemen om dat budget nu al te gaan overschrijden. De mogelijkheid is er dat de nieuwe Chinese eigenaar op korte termijn wil investeren, maar daar kan en wil Fontein niet op vooruitlopen.