volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 19-08-2014 15:55:00

Mike van Duinen 'Ik heb ze voor de competitie bewaard'


In de gebalde vuist richting het vak met ADO-supporters zat een mix van emoties opgesloten. Mike van Duinen (22) maakte zaterdagavond tegen FC Twente zijn eerste doelpunt van het seizoen (1-2). Net niet genoeg voor een stunt, omdat de Tukkers vlak voortijd alsnog 2-2 maakten.


Door Daniël Dwarswaard
 
 
 
Voor de Haagse aanvaller zijn de laatste weken van de transferperiode traditiegetrouw onrustig. "Er wordt meer van je verwacht. Soms is dat moeilijk."
 
 
Hij had er twee pogingen voor nodig, maar de blijdschap was er niet minder om. Mike van Duinen leek tegen FC Twente met een frommelgoal matchwinnaar te worden. Invaller Shadrach Eghan schoot het Haagse droomscenario alsnog aan diggelen. Daarom was Van Duinen direct na afloop niet heel blij met het puntje, al is een gelijkspel voor ADO in Twente bijna per definitie een gewonnen punt.
 
 
Altijd als het einde van de transferperiode nadert, is Van Duinen de meest besproken Hagenaar. Het is bijna traditie in Den Haag. ADO wimpelde de afgelopen weken een bod van AZ af. De club lijkt er net als tijdens de meest recente transferperiodes geen zin in te hebben om de aanvaller kwijt te raken.
 
 
"Ik probeer me er zo veel mogelijk voor af te sluiten, maar dat is soms moeilijk", bekent Van Duinen. "Belangstelling van een club als AZ is een groot compliment. Tegelijkertijd wordt er daarom binnen ADO veel van mij verwacht. Dat is ook logisch, hoor. Tijdens trainingen en wedstrijden geef ik gewoon alles. Zo zit ik simpelweg in elkaar."
 
 
Maar juist in een periode waarin de schijnwerpers op hem zijn gericht, kan Van Duinen niet op zijn favoriete positie spelen. Omdat Michiel Kramer diepe spits is, speelt Van Duinen op de flanken. Tegen Twente vanaf de aftrap op links, na rust veel vaker vanaf rechts. Zeker in de eerste helft was hij daardoor, zoals wel vaker, meer aan het verdedigen dan aan het aanvallen. Steeds maar weer moest hij achter rechtsback Cuco Martina aan hollen.
 
 
"Iedereen weet dat ik geen linksbuiten ben",  zegt Van Duinen. "Maar misschien vindt ook niet iedereen mij een echte spits. Ik moet veel meeverdedigen. Dat is niet altijd even fijn, omdat ik daardoor voorin soms krachten tekort kom. Maar het wordt van mij verwacht en dan moet je het ook gewoon doen. Klaar. Ik probeer zo slim mogelijk de ruimtes te bespelen."
 
 
Trainer Henk Fraser blijft erbij dat Van Duinen juist vanaf de zijkanten een toegevoegde waarde is. "Mike is heel lastig te verdedigen als hij van alle kanten kan komen. Zo heeft hij in het verleden vaak kunnen scoren."
 
 
IJver
Als het op ijver aankomt, heeft de aanvaller nog nooit een onvoldoende gescoord. Ook zaterdag verdedigde hij daarom letterlijk weer tot aan de achterlijn mee. Na rust, komend vanaf rechts, kon hij net als heel ADO meer initiatief tonen. Met een doelpunt en een paar gevaarlijke voorzetten als tastbaar resultaat. Zeker omdat Van Duinen ondanks alles uiteindelijk wordt afgerekend op het maken van doelpunten was zijn goal, los van de teamprestatie met een uitblinkende keeper Martin Hansen, een opsteker. Ook al omdat hij in de voorbereiding opvallend genoeg niet één keer scoorde.
 
Van Duinen met een glimlach: "Ik heb ze voor de competitie bewaard."