volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 20-08-2014 15:18:00

Danny Bakker sterker terug van blessure


Danny Bakker - negentien jaar pas - hield zich vorig seizoen staande in een kwakkelend ADO Den Haag. Zijn eerste jaar als prof eindigde door een breuk in een middenvoetsbeentje alsnog in mineur. Nu is de middenvelder weer zo goed als fit. Bakker komt sterker, gespierder terug.


Door Daniël Dwarswaard
 
 
 
Zeker als je dichtbij hem staat, valt het direct op. De borstkas is wat imposanter en de schouders beduidend breder. Danny Bakker lacht een keer en zegt: "Dat is eigenlijk het enige voordeel van mijn blessure geweest. Mijn voet heeft twee maanden in het gips gezeten, dus ik kon weinig met mijn onderlichaam doen. Dus heb ik veel aan de bovenkant van mijn lijf gedaan. Dat was al de bedoeling, maar het is door die blessure wel sneller gegaan. Ook in de vakantie heb ik voor mezelf doorgetraind."
 
 
Bakker viel vorig jaar op door de ogenschijnlijk makkelijke manier waarop hij aanhaakte bij het eerste elftal van ADO Den Haag. In een ploeg die vanuit grote degradatienood uiteindelijk alsnog in het linkerrijtje eindigde, was Bakker met zijn spelinzicht en rust een constante factor. Maurice Steijn - hij liet Bakker debuteren - geloofde al heilig in hem, diens opvolger Henk Fraser al evenzeer.
 
 
Toch sloot Bakker zijn debuutjaar met een rotgevoel af. Op één van de laatste trainingen van het jaar brak hij een middenvoetsbeentje. Een operatie en maanden herstel later is Bakker bijna weer volledig fit. Fraser gunde hem afgelopen weekeinde al een invalbeurt tegen FC Twente. Met Jong ADO speelde hij maandag bijna de gehele wedstrijd.
 
 
Maar direct terugkeren in het basiselftal lijkt geen vanzelfsprekendheid, zo beseft Bakker. “Daar ga ik keihard voor knokken, maar het huidige middenveld speelt sterk." Daar staan nu Roland Alberg, Kevin Jansen en Thomas Kristensen. “Zo zie je maar weer wat zo'n blessure met je doet. Als je de gehele voorbereiding mist, sta je gelijk op achterstand. Maar om echt beter te worden, heb ik ook concurrentie nodig. Daarnaast kijk ik graag naar iemand als Kristensen. Door zijn ervaring blijft hij altijd rustig. Echt mooi om te zien."
 
 
De Hagenaar wanhoopt daarom niet. "Vorig seizoen had ik niet gedacht dat ik zo veel (uiteindelijk 23 wedstrijden, red.) zou spelen. Nu hoop ik ook dat ik snel meer ga spelen dan ik op dit moment verwacht." Maar zijn status is nu toch anders dan een jaar geleden? Bakker, bijna verlegen: “Daar heb ik vorig seizoen heel hard voor geknokt. Maar het zegt allemaal vrij weinig."
 
 
Dat Fraser hem zo snel alweer bij de wedstrijdselectie haalde, zegt wel iets. Al had de coach ook weinig andere opties. Op de Haagse bank zitten vooral spelers zonder ervaring in de eredivisie. “De trainer grapte al dat ik bergen routine meebracht op de reservebank. Maar serieus ik voel vertrouwen van de trainer. Dat is fijn. Als het goed in je hoofd zit, vloeit dat door naar je benen."
 
 
Bakker speelde in zijn debuutseizoen ook geregeld als centrale verdediger. “Vooropgesteld: ik wil op elke positie spelen. Maar op het middenveld voel ik mij het best. Als centrale verdediger mis ik misschien lengte en body. "Dat eerste zal niet meer veranderen. En voor wat betreft dat laatste: toch nóg iets vaker het krachthonk in."