volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 26 21 4 1 67
2 AJA 26 20 2 4 62
3 FEY 26 14 5 7 47
4 AZA 26 14 5 7 47
5 UTR 26 11 7 8 40
6 VIT 26 11 7 8 40
7 HER 26 12 3 11 39
8 GRO 26 10 5 11 35
9 WII 26 10 4 12 34
10 HEE 26 8 9 9 33
11 VVV 26 9 5 12 32
12 ZWO 26 8 5 13 29
13 FOR 26 8 5 13 29
14 ADO 26 7 7 12 28
15 EXC 26 7 5 14 26
16 GRA 26 7 4 15 25
17 EMM 26 6 7 13 25
18 NAC 26 4 5 17 17
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 19-08-2014 16:51:00

Chun Li: 'Dit seizoen enkele miljoenen investeren in de selectie'


Chun Li de rechterhand van Wang Hui is de laatste tijd veel in het nieuws. Onze collega fansite Groengeelhart.nl hield het onderstaande exclusieve interview met Chun Li.


bron: Groengeelhart.nl
 
 
Chun Li is de vertrouweling van de nieuwe baas van ADO, meneer Wang van United Vansen. Li is de eigenaar van het in Den Haag gevestigde bedrijf Dong Dao en hij schijnt erg veel te maken te hebben met de nieuwe structuur bij ADO. Maar er verschijnen ook de wildste verhalen over hem in de media. Wij vroegen hem om op camera te reageren op alle geruchten. Dat wilde hij niet, maar een interview kon wel.
 
 
Zakenman Rudy Deighton noemt u een oplichter. U zou zijn bedrijfsplan hebben gestolen en daarmee aan de haal zijn gegaan. Is dat zo en als het niet zo is, waarom klaagt u hem niet aan voor smaad?
Chun Li: “Wat Deighton zegt klopt niet. Als hij echt een zaak heeft moet hij niet de media zoeken maar naar de rechter gaan.”
 
 
Dat heeft hij aangegeven te gaan doen meneer Li.
Chun Li: “Geen probleem, ik zie een rechtszaak met vertrouwen tegemoet. De zaak ligt nu bij mijn advocaat en die kijkt ook naar smaad. Niemand van ADO heeft een plan gezien dat door Deighton is ontworpen. Veel meer kan ik er niet over zeggen omdat mijn advocaat ermee bezig is.”
 
Sport Partners BV heeft u ook een onbetrouwbare zakenpartner genoemd. Wat vindt u daarvan?
Chun Li: “Ik weet niet wat ze me verwijten en dat maakt me ook niet uit. Ik ken Fons, hij is de directeur en ik heb met hem gesproken. De condities voor samenwerking waren er niet en als zij vinden dat ik onbetrouwbaar ben, dan moeten ze dat maar bewijzen. Partijen moeten eerst iets leveren voordat ik betaal. Zij hebben niet geleverd.”
 
 
Volgens VI-journalist Iwan van Duren heeft AZ nog geen euro ontvangen van de toegezegde sponsorgelden. U bent met uw bedrijf Dong Dao ook als sponsor verbonden aan de jeugdopleiding van ADO. Heeft ADO al kunnen cashen?
Chun Li: “Laat Van Duren het maar bij AZ vragen. Ik heb AZ betaald, zijn verhaal klopt niet. Ook de sponsorgelden van de ADO Jeugdopleiding zijn betaald. Nu ik ADO sponsor, ga ik heroverwegen of ik sponsor bij AZ blijf. Ik wil mijn loyaliteit aan ADO laten zien.”
 
 
Omroep West meldt dat vijf Nederlandse voetbaltrainers die door Dong Dao zijn vastgelegd om in China te werken voor de Dalian Aerbin Academy op hun salaris wachten. Wat is daar van waar?
Chun Li: “Ik heb geen contract met die trainers. Dat is de Dalian Aerbin Academy. Daarmee hebben zij een overeenkomst. Ik heb als tussenpersoon gefungeerd. Naar mijn weten is alles, op de laatste maand na, betaald.”
 
 
Klopt het dat Maarten Fontein is benaderd om algemeen directeur te worden? En zo ja, waarom is de rvc daarvan niet op de hoogte gesteld? Zij zijn verantwoordelijk voor de aanstelling van een directeur.
Chun Li: “Fontein is inderdaad voorgesteld als interim kandidaat. Robert Langenbach was een andere kandidaat, maar die is niet aangedragen door meneer Wang. De suggestie Fontein komt wel uit Chinese hoek en dit is besproken met Mark van der Kallen. Wang wil graag de normale procedure volgen. Het is aan Van der Kallen om dit voorstel met de rvc te bespreken. Dat dat niet gebeurd is, is erg vervelend. Wang is nu nog niet de eigenaar van ADO en kan derhalve niet met de rvc om de tafel. Het is een slechte zaak dat er per 1 september geen algemeen directeur meer is. Ik ben niet in de positie om een directeur te benoemen.”
 
 
Wat is dan uw rol bij ADO?
Chun Li: “Ik bemiddel bij de overname. Wang is degene die bepaalt. Als Wang een beroep op mij doet wil ik ADO graag helpen. Dan ben ik bereid om een functie te gaan bekleden maar dat hoeft niet per se want ik heb het al erg druk met mijn bedrijf.”
 
 
Diverse partijen beweren dat u Jan Hermen de Bruijn (ELF Voetbal) aan de kant hebt geschoven. Is dat zo? En heeft dat gevolgen voor de eventuele rol van Cock Jol?
Chun Li: “Mark van der Kallen heeft aan De Bruijn gevraagd voor een koper te zorgen. Hij heeft mij daarbij betrokken. Ik heb geen ruzie met Jan Hermen, we hebben alleen een andere manier van handelen. Wij doen het op de Chinese manier. Ik heb hem niet weggestuurd, want hij heeft verder geen rol. Hoe kan ik iemand wegsturen die geen rol heeft binnen de club? Wang bepaalt uiteindelijk wie er aangesteld wordt en een functie krijgt; dat geldt ook voor Jan Hermen. Daar is nog geen beslissing over genomen. Pas als de overname rond is. Dat geldt ook voor andere aanstellingen, zoals die van Cock Jol.”
 
 
Trainer Henk Fraser baalt dat er onduidelijkheid is. Hij heeft mogelijke versterkingen bij andere clubs zien tekenen. Fraser vindt dat zijn elftal versterkt moet worden. Komt daar geld voor beschikbaar?
Chun Li: “De nieuwe eigenaar heeft de intentie om betere spelers te halen dan er nu lopen. Maar het is moeilijk om aan te geven of dat nog deze transferperiode kan. Ik sluit het niet uit maar als het deze transferperiode niet lukt, dan blijft het budget staan tot aan de winterstop. Er wordt echt hard gewerkt om te kijken of we op korte termijn al enkele spelers kunnen halen.”
 
 
Hoe groot is dat budget?
Chun Li: “Dat staat niet vast omschreven. Maar Meneer Wang heeft aangegeven dat hij dit seizoen enkele miljoenen wil investeren in de selectie.”
 
 
Diverse supporters zijn bang dat de overname alsnog afketst. Kan dat?
Chun Li: “Meneer Wang heeft het contract getekend met Mark van der Kallen, dus er is niets aan de hand. De overname gaat door tenzij meneer Wang het gevoel krijgt niet welkom te zijn in Nederland.”