Datum plaatsing: 16-08-2014 22:07:00

Verslag en foto's FC Twente - ADO Den Haag (2-2)

ADO Den Haag heeft uit het eerste uitduel van het seizoen een punt weten over te houden. De thuisploeg was als te verwachten de beste in het duel. De eerste helft eindigde in een 0-1 voor FC Twente. In de tweede helft wist ADO terug te komen met 1-1 en later wist het de 1-2 te scoren.

FC Twente maakte in het slot van de wedstrijd toch nog de 2-2.

De wedstrijd FC Twente - ADO Den Haag werd tot nu toe 32 maal eerder gespeeld. Twente won 23 keer en ADO twee maal. De laatste keer was dat in 1967. ADO won de wedstrijd toen met 0-3.  Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 1-1, het doelpunt voor ADO kwam toen op naam van Michiel Kramer.

Door de vele vertrokken en verhuurde spelers beschikt ADO over een smalle selectie. ADO Den Haag trainer Henk Fraser heeft al diverse malen aangegeven dat hij in meedere linies versterkingen wil hebben.

Op de bank zaten nu dus veel spelers uit het tweede, waaronder ook het jonge talent Owobowale. Verrassend was wel dat Danny Bakker ook op de bank zat. Eind vorig seizoen brak hij zijn middenvoetsbeentje en daardoor liep hij deze zomer op krukken. Toch verliep zijn herstel voorspoedig, waardoor hij afgelopen maandag al een helft mee kon spelen in de wedstrijd van het beloftenteam tegen jong Dordrecht.

Fraser kon gelukkig wel beschikken over Roland Alberg en Giovanni Zuiverloon, beide spelers vielen in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd uit, maar de blessures bleken minder erg dan gedacht.  De wedstrijd kon dus op een enkele wijziging na, Houtkoop voor de geschorste Schet, begonnen worden met dezelfde spelers als tegen Feyenoord.

FC Twente domineerde in de eerste helft, maar de verdediging van ADO bleef goed bij de les. ADO wist af en toe uit een aanval een corner te creeren, maar daar bleef het ook bij. FC Twente bleef voor het Haagse doel aandringen en in de extra tijd van de eerste helft was het dan toch raak voor FC Twente. Mokotjo bracht FC Twente op een voorsprong van 1-0.

Na de rust overheersde Twente nog steeds en viel continue aan, maar keeper Hansen wist steeds op fraaie wijze redding te brengen en zijn doel verder schoon te houden.
Nadat Bengtsson Kramer  in de 16 meter neerhaalde kende scheidsrechter Wiedemeijer ADO Den Haag een penalty toe  en gaf Bengtsson een gele kaar. De penaly werd door Roland Alberg goed benut: 1-1.
De spelers van FC Twente waren totaal overrompeld en het spel van de thuisploeg zakte in, waar ADO Den Haag gretig gebruik van maakte. Malone schoot even later van buiten de 16 de bal op de paal van het Twentse doel en  Mike van Duinen schoot in de rebound de terugstuiterende bal eerst tegen keeper Marsman aan, waarna Van Duinen de kans kreeg de bal in te koppen, wat hij niet naliet zodat   ADO Den Haag zelfs op een 1-2 voorsprong kwam.

Daarna raakten de Twentse spelers en het publiek geirriteerd. In het veld ontstonden opstootjes en het publiek gooide voorwerpen op het veld. Twente speler Castaignos probeerde hiervan bewijsmateriaal te verdonkermanen door naar verluidt  een gegooide aansteker in zijn kous te stoppen, tot grote irritatie van ADO Den Haag spelers.

Een paar minuten voor tijd kwam wederom een grote kater voor ADO Den Haag. Maakte Feyenoord vorige week in de wedstrijd in de slotminuten het winnende doelpunt, nu scoorde FC Twente in de slotminuten de gelijkmaker. Een punt meenemen uit Twente is mooi, maar drie punten was natuurlijk veel mooier geweest.

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.