volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 07-08-2014 16:10:00

De Mos, Van der Laan en Jol blikken vooruit op nieuw seizoen ADO


"Niets minder dan Groningen of Heerenveen"


door Lars Omloo
 
 
ADO Den Haag begint zondag thuis tegen Feyenoord aan de competitie.
Drie insiders met een Haagse achtergrond schetsen wat we van de club kunnen verwachten. Zij doen dat aan de hand van drie vragen.
 
1. Wat kunnen we verwachten van ADO Den Haag?
2. Wat is de kracht en wat is de zwakte van de ploeg?
3. Moet Henk Fraser vasthouden aan de behoudende speelwijze van afgelopen seizoen?
 
 
 
Aad de Mos 
(voetbalanalist, oud-trainer van onder meer Ajax en PSV)
1. "ADO kan weer negende worden, maar het kan even goed dat ze tot de laatste dag tegen degradatie spelen. De verschillen zijn klein.
 
2. De kracht is dat het onder Henk Fraser goed gaat. ADO moet in staat zijn op resultaat te spelen. Een probleem kan zijn het
verwachtingspatroon. Sinds de komst van de Chinese investeerders is er veel onduideijkheid. Niemand weet wat er precies staat te gebeuren. Daar heeft dan iedereen zijn eigen verbaal bij en dat kan tot onrust leiden. Dat zou een negatieve tendens kunnen versterken. Zeker omdat je een heel zware start hebt met Feyenoord thuis en FC Twente uit. Binnen het veld is het scorend vermogen van de ploeg nog vrij laag. Belangrijk is daarom dat Mike van Duinen blijft. Bovendien is hij na het vertrek van Tom Beugelsdijk de Haagse cultheld.
 
3. "Ja, zonder meer. Het publiek wil misschien jagen, jagen, jagen, maar ADO heeft niet de kwaliteiten om de tegenstanders zijn wil op te leggen. Daar hebben zelfs Ajax, Feyenoord en PSV al moeite mee, dus dat je van ADO niet verwachten. Met de compacte speelwijze heeft ADO het vorig seizoen goed gedaan."
 
 
Harry van der Laan
(voetbalanalist, oud-speler FC Den Haag en Feyenoord)
1. "Hoe hoog ADO eindigt hangt mede af van de Chinese geldschieter. Slaagt hij erin het team op cruciale plekken nog te versterken? Zo ja, dan kun je bij goed beleid denken aan de subtop. ADO zou met de huidige selectie in de middenmoot kunnen spelen, maar als het tegenzit kun je ook afzakken naar de gevarenzone. Sowieso moet de lat omhoog bij het aantrekken van spelers."
 
2. Defensief staat het prima. Dat heeft Henk uitstekend gedaan. Niet alleen de verdedigers doen het goed, het is de verdienst van het hele elftal. Hopelijk blijft Van Duinen. Vorig seizoen was hij wat minder, maar als spits valt het ook niet mee in een elftal dat tegen degradatie strijdt. ADO heeft sowieso te weinig spelers die veel scoren. Hoewel Roland Alberg wel een productieve periode heeft gekend.
 
3. Zeker. Als kleine club is dat ook niet erg.Je moet eerst voloende punten hebben, dan kom je in rustiger vaarwater en kun je in de loop van het seizoen wat meer naar voren spelen. Overigens kan voetbal vanuit de omschakelijk ook heel aantrekkelijk zijn. Dat een ploeg binnen drie passes ineens voro het doel van de tegenstander komt. Je moet dan wel het lef hebben om er razendsnel uit te komen in plaats van die bal maar weer rond te spelen."
 
 
Cock Jol
(voormalig assistent-trainer bij diverse topclubs)
1. "Als ze doorgaan op de voet van afgelopen seizoen, denk ik dat ze kunnen eindigen tussen plek 8 en 12. Tegen Levante speelde ADO echt een goede partij. Waarom zou ADO moeten onderdoen voor clubs als FC Groningen en Heerenveen? Goed, de top-4 is echt niet minder dan de rest. En zondag tegen Feyenoord kan ADO meteen een goede stap zetten, want Feyenoord is nu echt niet onverslaanbaar.
 
2. Fraser heeft het positioneel goed voor elkaar. De spelers staan op de juiste plek. Bovendien is de groep fit, dat is knap in deze fase van het seizoen. Complimenten aan de technische staf. De zwakte is op dit moment de breedte van de selectie. Er moet echt nog wel wat bij. Maar dat is lastig in deze situatie. ADO zit er in de overgangsfase naar een nieuwe eigenaar.
 
3. Ja. Ik heb mijn vriend Maurice Steijn heel hoog zitten, maar feit is dat ADO veel punten is gaan pakken nadat Fraser het vorig seizoen tactisch wat had aangepast. Hij speelt meer vanuit een gesloten verdediging. Dat is verstandig, gezien de spelersgroep die hij had en nog steeds heeft. Zo haalt Henk het optimale uit de kwaliteiten van zijn selectie."