volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-08-2014 08:40:00

Beugelsdijk: 'Ik heb wel even in het Haags gescholden'


"De trainingen zijn hier anders, het is soms meer beuken."


Door Lars Omloo
 
 
Tom Beugelsdijk maakte zondag zijn competitiedebuut voor FSV Frankfurt. Met de Duitse club, uitkomend in de Tweede Bundesliga, verloor de Hagenaar met 2-1 van FC Heidenheim. Niettemin geniet de oudspeler van ADO van zijn avontuur. "De trainingen zijn hier anders, het is soms meer beuken."
 
 
De competitiestart viel dan wel tegen, toch voelt Tom Beugelsdijk zich al thuis in Duitsland. Niet in de laatste plaats omdat hij een basisplaats heeft veroverd bij zijn nieuwe vereniging FSV Frankfurt.  "Dat is echt niet vanzelfsprekend. De concurrentie is groot, maar ook in de voorbereiding heb ik alles gespeeld. Ze zijn tevreden over me. Ik moet mijn stinkende best blijven doen om dit vast te houden."
 
 
Tegen FC Heidenheim stond Beugelsdijk links centraal in de verdediging, een positie waar hij de afgelopen twee jaar ook bij ADO Den Haag vaak speelde. Zijn eerste officiële duel leverde niet alleen een nederlaag op van 2-1, maar ook een gele kaart. "Die was wel terecht", erkent Beugelsdijk. "Onze linksbuiten speelde de bal te zacht terug en toen moest ik even een blok zetten, anders had die jongen alleen kunnen doorlopen op de keeper. Ja, balen. Ik heb wel even flink gescholden op mijn ploeggenoot. Gewoon in het Nederlands. Of Haags, wat je wlt. En hij begreep me ook nog, haha."
 
 
Beugelsdijk kwam deze zomer over naar Frankfurt, waar hij een contract tekende voor twee jaar. Hij woonde eerst in een hotel, maar sinds 2 weken heeft hij zijn eigen appartement. "Het is wennen, want ik woonde in Den Haag nog bij mijn moeder", zegt de verdediger, die donderdag 24 jaar wordt. "Maar het bevalt me uitstekend. Ik woon 2 minuten van het stadion en 3 minuten van het centrum. Dat is fijn, want ik heb graag mensen om me heen. En m'n broer komt vaak over. Maar verder heb ik weinig afleiding, dus ik pak zeker mijn rust."
 
 
Of het voetbalniveau bij FSV Frankfurt hoger ligt dan bij ADO Den Haag, kan Beugelsdijk na 1 competitieduel nog niet zeggen. "Maar het is wel heel anders", zegt hij. "De trainingen zijn vooral gericht op lopen, kracht en power. Het is soms meer beuken. Ja, ik houd er wel van. Ik voel dat de zware arbeid goed is voor mijn lichaam. Iedereen geeft op de training 110 procent. In Nederland heb je soms momenten op de training dat je een beetje sjoemelt, maar in Duitsland doen ze dat gewoon niet."
 
 
Beugelsdijk noemt nog een voorbeeld van de Duitse discipline: "Toen Duitsland wereldkampioen werd, waren we op trainingskamp. Toen de finale was afgelopen dacht ik: Zo, dat is lekker, nou gaan we een mooi feestje vieren, de stad in en zo. Maar nee, die jongens waren twee minuten blij. En toen gingen ze snel naar bed, want de dag erna stonden er weer twee superzware trainingen op het programma. Ik denk dat het bij ADO toch anders was gegaan."
 
 
Beugelsdijk is bij FSV Frankfurt, de tweede club van de stad na Eintracht, de enige Nederlander. Hij is sinds een paar weken bezig met een cursus Duits. "Ik heb nu vier lessen gehad. Ik kan me in voetbaltaal al aardig verstaanbaar maken. En als ze rustig praten, kan ik de gesprekken wel volgen."
 
 
Komend weekeinde zal Beugelsdijk, nog altijd een cultheld in de Residentie, te gast zijn bij ADO - Feyenoord. FSV Frankfurt zelf speelt al op vrijdagavond thuis tegen Karslruher SC. "Als het even kan, ga ik eenmaal per week naar Den Haag. Het is vier uur rijden, dus dat is goed te doen. Ik volg ADO nog goed. Ik hoorde dat ze zondag tegen Levante prima gespeeld hebben. Hopelijk trekken ze zondag die lijn door. Ik blijf natuurlijk supporter."