volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 01-08-2014 19:15:00

'Haags ventje'terug op bekend Dordts terrein


Rentree voor ADO Den Haag-huurling Korte bij FC Dordrecht


Door Arco Bomgaars
 
 
Alsof hij eigenlijk niet was weggeweest, begon Giovanni Korte aan zijn tweede termijn als ADO-huurling bij FC Dordrecht. Terug op voor hem bekend terrein, waar hij vorig seizoen een constructieve bijdrage leverde aan de Dordtse promotie naar de Eredivisie. Een rentree met een missie: “Ik wil lekker veel speelminuten gaan maken."
 
 
Déjà-vu aan de Krommedijk. Handenschuddend en met een brede grijns op het gezicht baande Giovanni Korte zich een weg naar de training van FC Dordrecht. Samen met een andere herintreder, ADO-clubgenoot Sem de Wit, meldde hij zich gisteren terug bij de club waar hij het afgelopen seizoen zijn doorbraak beleefde. "Het voelt een beetje als thuiskomen," zo glunderde Korte, die vandaag (vrijdag 1 augustus) 21 kaarsjes op zijn verjaardagstaart mag uitblazen.
 
 
Pijlsnel op de flanken, regelmatig trefzeker in het vijandelijke strafschopgebied, altijd verbeten op jacht naar die geslaagde actie: Dordrecht sloot 'Gio' Korte vorig seizoen in de armen als een van de smaakmakers van een glorierijk jaar, dat eindigde met een geweldige climax in de vorm van een toegangsbewijs voor de eredivisie. 
 
 
"Mijn eerste seizoen als huurling bij Dordrecht bestond uit drie delen: een eerste succesvol deel tot aan mijn sleutelbeenbreuk die ik op de training opliep. Vervolgens probeerde ik het niveau van voor die breuk weer te halen, maar was ik te veel bezig met mijn eigen toekomst en een nieuwe verbintenis bij ADO Den Haag. In de play-offs kon ik weer belangrijk zijn voor FC Dordrecht." Zijn laatste doelpunt in de slot-minuut van de beslissende tweekamp met Sparta, een schuiver vanachter de middenlijn in een leeg doel, kreeg eeuwigheidswaarde: de verlossende 3-1 zette de deur naar het hoogste niveau wagenwijd open. "Aan die goal word ik nog wel eens herinnerd. Het feest, de huldiging in het centrum van Dordrecht waren daarna geweldig. Maar voor mij was het zeker dat ik terug wilde naar ADO Den Haag, om me daar te bewijzen."
 
ADO-trainer Henk Fraser gaf hem de voorbije weken de kans om zich in de kijker te spelen. "Ik wilde ervoor gaan, speelde in het begin ook veel. Ik heb ook in de voorbereiding nog tegen FC Dordrecht gespeeld. Maar toen afgelopen dinsdag tegen OFI Kreta Rydell Poepon werd ingebracht en niet ik, was dat wel een signaal. De trainer gaf vervolgens aan dat de kans op speelminuten voor mij, niet groot zou zijn. Ik had al aangegeven dat ik dan verhuurd wilde worden."
 
 
Technisch directeur Marco Boogers van FC Dordrecht wilde me graag weer erbij hebben. Ik wilde graag terugkeren en hoop lekker veel speelminuten te gaan maken. Ik ben een Haags ventje, maar voel me ook een Dordtenaar. De gemoedelijkheid bij deze club spreekt me enorm aan."
 
Onbevangen wil FC Dordrecht goede sier maken tussen de mastodonten van het Nederlandse betaald voetbal. Giovanni Korte gelooft heilig dat dat mogelijk is. "We kunnen onbevangen de competitie in want we kunnen eigenlijk alleen maar winnen. Ik kom op een mooi moment binnen, want zaterdag is de Open Dag. Een goede gelegenheid om de supporters van FC Dordrecht weer te zien en daarbij kom ik in de oefenwedstrijd tegen VVV ook mijn oude trainer van ADO Maurice Steijn tegen."