Datum plaatsing: 29-07-2014 22:22:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - OFI Kreta (1-0)

ADO Den Haag speelde dinsdagavond haar zesde wedstrijd in de voorbereiding. Ditmaal was OFI Kreta de tegenstander. Het was de eerste oefenwedstrijd deze zomer die in het eigen Kyocera stadion werd gespeeld.

OFI Kreta speelt in Griekenland in de Super League, de hoogste klasse in de competitie en eindigde daarin vorig seizoen op de zesde plaats.

Vorig jaar speelde ADO Den Haag ook een oefenwedstrijd tegen OFI Kreta, de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning van ADO Den Haag door een doelpunt van Mike van Duinen.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser kon deze wedstrijd buiten de langer geblesseerden Bakker en Gehrt ook niet beschikken over Thomas Kristensen en Giovanni Zuiverloon. Beide spelers kampen met lichte blessures.

In tegenstelling tot de eerdere oefenwedstrijden die ADO Den Haag de afgelopen weken speelde begon ADO Den Haag voortvarend aan de wedstrijd. Met name Houtkoop en Van Duinen hadden een aantal kansen, maar het ontbreekt in de Haagse aanvalsline nog steeds aan het benutten van kansen. Het duurde dan ook tot de 38e minuut eer het thuispubliek het eerste doelpunt van het seizoen in het eigen stadion kon waarnemen. Het doelpunt kwam op naam van Roland Alberg. Even later had Alberg nog de kans na een voorzet van Ebuehi op Schet om de stand te verdubbelen, maar de bal miste het doel.

Ondanks de 5 wissels die Henk Fraser aan het begin van de tweede helft inbracht was het begin van de tweede helft een wereld van verschil met de eerste helft.  Het publiek in het matig gevulde stadion, waar oud speler Timothy Derijck deel van uitmaakte,  zag het spel meer en meer inzakken. Pas in het Haags kwartiertje viel er opeens van alles te beleven. Zo counterde Alberg op de Griekse doelman af, maar net voordat hij de bal in kon schieten bleek een Griekse verdediger toch alert genoeg te zijn en wist de bal te keren. Nog geen minuut daarna was het de Haagse doelman, Hansen die redding bracht nadat een uit een hoekschop genomen voorzet via de paal bijna het goal inging.
Daarna creëerde de Haagse ploeg nog een aantal kansen, vooral Kramer had een paar keer de bal voor het inschoppen, maar de bal wilde maar niet in het Griekse doel. Derhalve bleef de stand op 1-0 steken.

Deze wedstrijd sprong jongeling Tyronne Ebuehi in het oog. Ebuehi die dit keer de hele wedstrijd speelde, speelde een bijzonder goede wedstrijd. Hij speelde in de eerste helft rechtshalf en in de tweede helft speelde hij links in de verdediging. Op beide posities  kwam hij goed uit de verf.

Zondagmiddag speelt ADO Den Haag de laatste oefenwedstrijd voor de competitie begint. Dan zal er tegen het Spaanse Levante gespeeld gaan worden. Ook deze wedstrijd wordt in het Kyocera stadion gespeeld.