volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 21-07-2014 11:36:00

Giovanni Korte: Knokken voor basisplaats


Giovanni Korte gelooft in kansen bij ADO Den Haag


Door Arco Bomgaars
 
 
Een jaar als huurling bij FC Dordrecht werkte louterend voor ADO-aanvaller Giovanni Korte. Met veel ervaringen en een prachtige promotie rijker meldde Korte zich aan het begin van de voorbereiding in Den Haag, waar hij vastebsloten is om dit seizoen voor zijn kans te vechten. Morgen treft hij met ADO uitgerekend FC Dordrecht.
 
 
Puffend en hoofdschuddend stapte Giovanni Korte van het tot bakoven omgetoverde veld van DSOL in Leende na het 1-1 gelijkspel in het oefenduel met FC Eindhoven. De 20-jarige aanvaller, die na rust had mogen opdraven in het keurkorps van trainer Henk Fraser, had zich meer voorgesteld van de eerste serieuze krachtmeting in de aanloop naar het eredivisieseizoen 2014-2015.
 
 
"Ik had moeten scoren, ik heb de kansen gehad", bleek Korte niet vies van zelfkritiek. "Natuurlijk was het ongelooflijk heet, maar daar heeft iedereen last van. In dit soort wedstrijden wil je je laten zien. Dat is er te weinig uitgekomen."
 
 
Zijn woorden tekenden de instelling van Giovanni Korte, die het geel-groene tenue van ADO Den Haag met ere draagt na een jaar in een totaal andere omgeving. In samenspraak met toenmalig hoofdtrainer Maurice Steijn werd de rappe flankaanvaller twaalf maanden geleden bij FC Dordrecht 'gestald'. Het bleek een stap, die voor Korte en FC Dordrecht een win-win-situatie opleverde. "Ik zal mijn periode in Dordrecht nooit meer vergeten", spreekt de geboren Hagenaar lovende worden over zijn Dordtse tijd.
 
 
Korte groeide in de Merwestad uit tot een van de revelaties van de eerste seizoenshelft, warin hij met regelmaat het net wist te vinden en zo bijdroeg aan het winnen van de eerste periodetitel én het langdurige bezit van de koppositie. Tot een ongelukkige sleutelbeenbreuk, opgelopen tijdens de training, Korte terugwierp en hij geen zekerheidje meer was in het Dordtse basisteam. FC Dordrecht moest de titel aan Willem II laten en werd veroordeeld tot de nacompetitie, waarin Korte opnieuw een hoofdrol claimde met belangrijke treffers in het beslissende tweeluik met Sparta dat naar een historische promotie leidde.
 
 
"Ik heb een geweldige tijd in Dordrecht gehad, heb me daar kunnen doorontwikkelen en bovendien een enorm sportief succes mogen meekmaken",  blikt hij nog één keer terug. "Maar ik wist ook dat ik terug wilde keren naar ADO Den Haag. Den Haag blijft voor mij speciaal, het is mijn stad en mijn club. Vanaf het begin van de voorbereiding ben ik er honderd procent voor gegaan om te knokken voor een basisplaats. Ik wil dit seizoen minuten maken."
 
 
Waar teamgenoten als Catalin Tira en Vidarell Merencia de afgelopen week bij FC Dordrecht belandden om daar een verhuurperiode af te dwingen, ging Korte mee naar het trainingskamp in Leende. "Daar spreekt vertrouwen uit. Het was een zware week, waarin we veel trainingsarbeid op fysiek gebied hebben moeten leveren. De concurrentiestrijd is groot bij ADO, daar ben ik me van bewust. Maar ik wil ervoor gaan."
 
 
In de afgelopen week werd de Chinese overname van de club bekrachtigd. Korte beschouwde dat als een gegeven. "Het heeft me niet echt bezig gehouden, ik heb er zelf geen invloed op. Ik kan me alleen volledig inzetten en proberen de trainer te overtuigen. Aan een nieuwe verhuurperiode denk ik niet. Dat kan altijd nog als blijkt dat ik bij ADO echt geen kansen krijg."
 
 
Een weerzien in Zoetermeer
Giovanni Korte stuit met ADO Den Haag in de oefencampagne dinsdag om 19.00 uur op het veld van DSO in Zoetermeer op FC Dordrecht. "en bijzondere wedstrijd, want ik ga veel bekenden tegenkomen", blikt de aanvaller op het pikante oefentreffen vooruit. "Vooral de verdediging van FC Dordrecht is in vergelijking met het afgelopen seizoen vrijwel intact gebleven, dus dat maakt het extra mooi om dit keer juist tegen die jongens te spelen die ik goed ken."