volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 19-07-2014 22:51:00

Fraser: 'Hier en daar komen we nog wat kwaliteit te kort'


Na een zware trainingsweek in Leende speelde ADO Den Haag op het terrein van DOSL, waar men deze week te gast was, haar derde oefenwedstrijd. Ditmaal speelde de Haagse club gelijk tegen de in de Jupiler League uitkomende FC Eindhoven.


ADO Den Haag Trainer Henk FraserNa afloop van de oefenwedstrijd liet trainer Henk Fraser weten erg tevreden te zijn over het trainingskamp maar over de afsluitende oefenwedstrijd was hij minder te spreken "De eerste helft van de wedstrijd vond ik beide teams gelijkwaardig In de eerste helft zag ik dat de afspraken die we gemaakt hebben werden nagekomen en dat was in de tweede  helft aanzienlijk minder", aldus Fraser tegenover ADofans.nl  "In de tweede helft kwamen we de afspraken niet na en namen we minder het initiatief."

Het feit dat zijn team de eerste 20 minuten zo'n elf corners tegen kreeg en zelf maar een corner creëerde en vlak daarna scoorde zegt de trainer weinig. "Op het WK hebben we teams gezien die met 30% balbezit de betere kansen kregen. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik tevreden ben over het resultaat of het vertoonde spel. Ik vind dat we de Eindhovenaren te veel ruimte hebben gegeven en dat wij te weinig initiatief hebben genomen. En te veel balverlies.  In de eerste drinkpauze heb ik de jongens daar ook op gewezen." De tropische temperatuur  was volgens Fraser  niet de oorzaak van het matte spel van zijn ploeg. "Daar hebben beide teams last van dus dat mag niet uitmaken. Als er al een excuus aan te voeren dan is het dat we deze week goed en pittig getraind hebben en we hebben stevig aan het fysieke aspect gewerkt."

In de drie oefenwedstrijden die ADO Den Haag tot nu toe heeft gespeeld heeft bijna iedere speler zo'n 45 minuten kunnen spelen. Maar mede door het ontbreken van de geblesseerde  Alberg, Meijers, Gerht en Bakker kan er nog geen basis worden neergezet. Ook dinsdag tegen FC Dordrecht zullen verschillende spelers speelminuten krijgen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is het dit seizoen niet nodig dat er oefenwedstrijd of trainingen gebruikt moeten worden om een of meerdere proefspelers te testen. "Dat is een voordeel, maar we hebben nog een aantal geblesseerde basisspelers en jullie hebben het zelf kunnen zien: hier en daar komen we nog wat kwaliteit te kort." Of er ruimte is voor het aantrekken van die gewenste kwaliteit weet de oefenmeester niet. "Door de wisselingen in de organisatie kan ik dat nu niets over zeggen. Daarvoor zou je het beste bij Rob Meppelink moet zijn. Ik probeer zoveel mogelijk afstand te nemen en me te focussen op het voetbalgedeelte, daar ben ik verantwoordelijk voor."  De trainer heeft de clubleiding al eerder laten weten graag nog een aanvaller en een verdediger aan zijn selectie te willen toevoegen.

Twee spelers die in de eerste oefenwedstrijden nog voor ADO Den Haag speelden staan overigens komende dinsdag in Zoetermeer, als de Haagse Club daar tegen FC Dordrecht speelt, tegenover de Haagse club. Vidarell Merencia en Catelin Tira zijn aan de club waar ADO Den Haag een samenwerkingsverband mee heeft verhuurd. "Tira krijgt daar de kans om te bewijzen dat hij echt wat kan en de juiste instelling voor een prof heeft en van Merencia weten we dat hij kan voetballen en die willen we daar speelminuten geven om hem te laten  rijpen."  Een andere speler die mogelijk datzelfde traject zou kunnen bewandelen is Robin Buwalda. Net als eerder Beugelsdijk en De Korte lijkt ook de 19-jarige verdediger mogelijk door ADO Den Haag aan FC Dordrecht te worden verhuurd om daar speelminuten te maken en te rijpen. "Nu gaan we eerste naar huis en het weekend zijn de jongens vrij en maandag komen we weer bij elkaar."  

Nadat Fraser met Omroep West verslaggever Jim van der Deijl afgesproken heeft in welk bestandsformaat de wedstrijdbeelden van de oefenwedstrijd kunnen worden verstuurd neemt Fraser nog even gauw afscheid van zijn vrouw en kinderen en stapt hij samen met de selectie in de spelersbus die naar het Forepark gaat om later die avond weer richting Brabant naar zijn gezin te rijden.

Met een glimlach op zijn gezicht zegt Fraser:  "Ja zo doen we dat: samen uit, samen thuis."