volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 01-07-2014 07:56:00

Chun Li: ADO Den Haag binnen drie jaar Europa in


Nieuwe Chinese eigenaar wil miljoenen investeren in ADO


door Daniel Dwarswaard

 
Binnen drie jaar moet ADO Den Haag in de Europa League spelen. Het Chinese voetbal- en sportbedrijf United Vansen, de nieuwe eigenaar van de club, investeert - los van de aandelenovername - direct vijf tot tien miljoen euro. De bouw van een gloednieuw trainingscentrum voor de jeugd is een serieuze optie. Dat zegt Chun Li, die bemiddelde bij de verkoop, namens nieuwe eigenaar Hui Wang. "Champions League? Dat is niet realistisch. In de verre toekomst misschien." Vier vragen én antwoorden rond de opmerkelijke overname.
 
 
Wat zijn de ambities met ADO Den Haag?
Chun Li: "Allereerst telt: ADO moet structureel beter presteren dan de afgelopen jaren. Te beginnen door hoger te eindigen dan in de voorbije seizoenen (vorig jaar negende). Binnen drie jaar willen we de Europa League halen. Champions League? Het is niet realistisch om daar nu over te spreken. Dat kun je ook niet in een paar jaar waarmaken. Maar in de toekomst? Wie weet."
 
 
Wat gaat er gebeuren om dat doel, de Europa League te bereiken?
Chun Li: "Los van het aandelenpakket wil Vansen direct vijf tot tien miljoen investeren. We hopen dat de overname binnen een aantal weken rond is. Dan kunnen we eventueel binnen de lopende transferperiode (sluit op 31 augustus) nog zaken doen. Maar dat gaat in overleg met de technische mensen van de club. Met hen gaan we in gesprek zodra de overname definitief is. Dat lijkt mij de juiste volgorde. 
 
Vanuit China hebben zich nu al bedrijven gemeld met de vraag wat het kost om sponsor te worden. Dus op commercieel vlak verwachten we ook een slag te kunnen slaan. Dan heb je het over miljoenen, ja. Maar ik wil benadrukken dat we stap voor stap investeren en denken aan de toekomst. Daarom is de kans aanwezig dat er ook een nieuw trainingscomplex voor de jeugd komt."
 
 
Blijft ADO nog wel ADO?
Chun Li: "Daar hoeven de supporters zich geen zorgen over te maken. De clubkleuren blijven intact, net als het embleem. Dat is ook zo vastgelegd in de reglementen van de club. Maar los daarvan zouden we daar niet aan beginnen. De dagelijkse leiding zal altijd in handen blijven van Nederlanders. De huidige mensen? We moeten nog kennismaken met hen. Dat weet ik niet. Wij zijn geen passanten. 
 
ADO moet ADO blijven. Een club waar iedereen uit de regio zich mee verbonden moet voelen. Maar een club in zo'n stad moet een grotere rol spelen. De komende weken en maanden gaan wij in gesprek met tal van oud-spelers van de club om te kijken of zij een rol kunnen spelen op weg naar dat doel. En het stadion zou toch elke week vol moeten zitten? Dat zou toch prachtig zijn? Er zijn voorlopig geen plannen om het stadion uit te breiden. Dat is prima zo. Ik heb gehoord dat er grappen worden gemaakt over de overname. Dat moet kunnen, zolang er respect is voor onze plannen.
 
 
Waaróm komt United Vansen uitgerekend bij ADO uit? En wat heeft het bedrijf er aan?
Chun Li: "De vorige eigenaar Mark van der Kallen vroeg mij in China uit te kijken naar een mogelijke koper. Er waren meerdere gegadigden, maar United Vansen was de beste keuze. Het bedrijf wil voetbal groot maken in China. Daar valt nog zoveel te winnen. Om dat voor elkaar te krijgen heb je kennis nodig. Kennis over het opleiden van spelers en de structuur van een voetbalclub. Juist die kennis is in Nederland te vinden. Chinese trainers en jeugdspelers zullen ook een kijkje nemen bij ADO. Niet massaal, maar het gaat zeker gebeuren. Maar in de eerste plaats zien we mogelijkheden bij deze club. In een stad met zoveel internationale bedrijven en een rijke voetbalhistorie.