volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 28-06-2014 08:24:00

Henk Fraser: Nooit rust bij ADO Den Haag


Trainer ADO spreekt spelers toe over mogelijke overname.


door Daniel Dwarswaard
 
 
De aanstaande overname van ADO door het Chinese United Vansen was gisteren tijdens de eerste training hét gespreksonderwerp. Trainer Henk Fraser is niet blij met de timing van het nieuws. Precies nu de seizoensvoorbereiding start, heerst onduidelijkheid. Normaal gesproken gaat het op zo'n eerste training traditioneel over de nieuwe aankopen. Over Xander  Houtkoop  bijvoorbeeld, of over keeper Tim Coremans. Maar bij ADO Den Haag is alles nu even anders na het nieuws dat het Chinese sport- en voetbalbedrijf United Vansen eigenaar wordt van de club.
 
 
De vraag is vooral: Wat wat gaat er allemaal veranderen als de beloofde miljoenen daadwerkelijk worden geinvesteerd door de Aziaten? Een vraag die ook trainer bezighoudt. Hij sprak zijn selectie voor de training al toe over het nieuws dat ingeslagen is als een bom. "Bij deze club is het nooit rustig. Het is niet bepaald een gelukkig moment dat zulk groot nieuws naar buiten komt."
 
 
Precies als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, zijn er tal van vragen. Komen die miljoenen echt? En worden die al gebruikt voor het nieuwe seizoen? Voor welke spelers is er nog wel toekomst bij de club? Fraser: "Natuurlijk denken spelers na over hun eigen toekomst maar de club. Maar ik heb duidelijk gezegd: Ik eis meer dan 100% concentratie op het voetbal. Dat eis ik ook van mezelf."
 
 
Want even over zichzelf: maakt hij zich zorgen om zijn positie? Fraser: "Kijk, ik ben bijna 50 jaar, dus maak ik me daar niet echt druk om. Niet dat het me interesseert, hoor. Want pas op, straks wordt ik neergezet als nonchalante Henkie. Maar ik bedoel: Ik heb er geen invloed op. Ik zorg dat ik mijn zaakjes op orde heb."
 
 
Natuurlijk ging het gistermiddag tijdens de eerste training op jeugdcomplex De Aftrap over de mogelijke aardverschuiving in Den Haag. Een creatieve supporter had als verwijzing naar de toekomst zelfs al een Chinees rieten hoedje op zijn hoofd gezet. Ook in de spelersgroep is het grote nieuws besproken. "Maar het is nu niet zo dat ik slecht slaap", zegt spits Mike van Duinen. "Natuurlijk zou het kunnen dat er voor miljoenen nieuwe spelers worden gehaald. Wij moeten gewoon klaar zijn voor het nieuwe seizoen."
 
 
Fraser vernam het grote nieuws tijdens zijn vakantie via de pers. "Of dat niet gek is? Ja, natuurlijk. Dat is de voetbalwereld he. Er sluimerde al wel wat, maar door het tijdstip werd ik toch wel verrast. Voor iedereen binnen de club is het prettig als er snel duidelijkheid komt. En laten we eerlijk zijn: een impuls biedt de club wellicht ook kansen."
 
 
Beperking
Maar voorlopig rekent Fraser dus op de bestaande mogelijkheden van de club. Hij hoopt dat de selectie nog wordt versterkt met een verdediger. Met onder andere voormalig ADO-verdediger Timothy Derijck gaat hij in gesprek. De Belg staat nog wel onder contract bij PSV. "Dat zou een beperking kunnen zijn, maar ik wil in elk geval mijn verhaal vertellen."
 
 
Met Robert Zwinkels en nieuwkomer Tim Corremans waren er gisteren twee keepers op het trainingsveld. Martin Hansen van het Deense FC Nordsjaelland geldt nog als eerse optie om naar Den Haag te komen, maar de club heeft wel een schaduwlijstje als de deal afketst.