volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 25-06-2014 10:58:00

Reacties op mogelijke aandelenverkoop ADO Den Haag aan United Vansen


De overname van de aandelen van ADO Den Haag door een Chinese investeerder was dinsdag het grote nieuws rond onze groengele club.


In de diverse media verschenen dinsdag en woensdag  diverse reacties van mensen die al dan niet op de een of andere manier bij ADO Den Haag betrokken zijn. 
 
 
 
Grootaandeelhouder Mark Van der Kallen: "Geen Vitesse taferelen"
Op de vraag waarom ADO Den Haag aan een Chinese investeerder verkocht wordt liet grootaandeelhouder Mark van der Kallen weten dat er meerdere partijen zijn geweest in de afgelopen maanden die interesse hadden in een aandelenovername, maar de Chinese partij het meest concreet was. Van der Kallen laat ook weten niet bang te zijn voor Vitesse taferelen.
 
 
 
 
Lex Schoenmaker:  "Ik hoop dat er uiteindelijk een goede keuze wordt gemaakt"
Clubicoon Lex Schoenmaker is niet zo happig op de Chinese overname. "Ik vind het geen goede zaak als de club in buitenlandse handen komt. De mensen op de tribune vormen de club en houden ADO in stand. Daar kan geen geld tegenop. "Ik hoop dat er uiteindelijk een goede keuze wordt gemaakt als het om de toekomst van de club gaat."
 
 
Rene van fansite Groen Geel Hart: "Prachtkans voor de club"
"Als de club groter wil worden, heb je dit nodig. Het is natuurlijk een prachtkans voor de club om stappen te zetten. De vraag is natuurlijk hoe ver je wilt groeien. Wat ik ervan begrijp hebben de Chinezen grote plannen met de club."
 
 
 
ADO Den Haag supporter,  sponsor en tevens mede-eigenaar van Swansea John van Zweden: "Als de club maar niet wordt leeggetrokken."
"Dit had ik nooit gedacht. Wij hebben Vitesse nog uit zitten lachen toen het over werd genomen door Russen. Ik hoop er het beste van, maar straks blijkt dat de club wordt leeggetrokken door een stelletje bel-Chinezen." "Begin jaren negentig nam Alrecon, van de Nederlandse Spoorwegen, ADO over. De hele club ging naar de kloten. Nu hebben we het eindelijk weer redelijk op de rails en krijg je dit. Het enige positieve is dat Mark ook is opgerot. Die blokkeerde alles." "Maar het meest bevreesd ben ik dat deze Chinezen geen binding hebben met voetbal. Maar misschien moeten we dit ook als een uitdaging zien."
 
 
'Supporter van de eeuw' Harm Huttinga liet aan ADOfans weten er niet gerust op te zijn.
"Ik hoop dat ik het het mis heb, maar dit lijkt mij  helemaal niks!! Kijk maar naar andere voorbeelden. We moeten maar afwachten wat het gaat worden."
 
 
 
Cabaratier Sjaak Bral: "Het kan misschien wel heel verfrissend werken."
Sjaak Bral schrijft in zijn column met als titel: "Wij zijn de Chinees" dat een overname misschien wel heel verfrissend kan werken. "Nu komt het er op aan om die Chinezen te leren kennen. Dat zal best wel even wennen zijn. De enige Chinees die we bij ADO kennen is Tscheu La Ling en die doet al een tijdje niet meer mee." Misschien moeten de Chinezen een keertje op de groene thee komen bij de burgemeester. De gemeente heeft een prioriteitsaandeel en kan de verkoop tegen houden. Maar waarom zouden ze. Ik vind het eerlijk gezegd wel verfrissend dat de Chinezen ons zien zitten; maar als ze net zo omgaan met de voetbalrechten als met de mensenrechten hebben ze aan mij een kwaaie."
 
 
Journalist Johan Derksen: "Het kan alleen maar beter gaan bij ADO"
"De Chinezen kunnen het niet minder doen bij ADO dan de beschaafde Hagenezen van de afgelopen jaren." 
 
 
Chinakenner Boudewijn Poldermans: "Weinig reden tot zorg"
Poldermans die al meer dan 30 jaar ervaring  heeft met handel in Azie zegt weinig reden tot zorg te zien. "Hier zit een andere gedachte achter. China wil voetbalkennis opzuigen in Europa en Zuid-Amerika. Het steekt dat de grootmachten Rusland en VS meedoen in het WK in Brazilië en zij niet. Ze willen ADO niet veranderen volgens Poldermans, "Ze willen juist zien wat er in het hart van de club wordt gedaan om vervolgens te kijken wat valt toe te passen op het Chinese voetbal."
 
 
 
ADO Den Haag directeur Piet Jansen liet gisteren namens de club aan de media weten nog niet in te willen gaan op de berichtgeving over de mogelijke aandelenverkoop. Pas als er iets definitiefs is wil de club reageren.