Datum plaatsing: 30-05-2014 22:44:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag walst over RFC Antwerp heen

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag speelde vanavond haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen RFC Antwerp.

Vanwege het WK Hockey dat vanaf zaterdag in het Kyocera Stadion zal worden gespeeld werd het duel  op het terrein van DHC aan de Brasserskade in Delft gespeeld.

Veel supporters van FC Antwerp hadden de weg naar Delft weten te vinden en moesten toezien dat FC Antwerp totaal niet opgewassen was tegen de Haagse formatie. Sterker nog: de wedstrijd bleek  de grote Renate Jansen show te worden.

Al in de 1e minuut kwam ADO op voorsprong door een doelpunt van Yvette van Veen. Tien minuten later verdubbelde Lisanne Grimberg de score. En toen ADO Den Haag na een kwartier speeltijd een penalty kreeg toegewezen van scheidsrechter Van Ekelenburg leek de wedstrijd al gespeeld. De Belgische doelvrouwe wist de bal echter te stoppen, maar in de rebound scoorde Renate Jansen de 3-0.
Renate Jansen was ook de maakster van het 4e en 5e Haagse doelpunt in de eerste helft.

Na rust deed ADO Den Haag het iets rustiger aan, waardoor de stand niet in dubbele cijfers eindigde. In de 59 minuut scoorde de voor Syvia Nooy in het veld gekomen Lineth Beerensteijn de 6-0.
Daarna werden er niet alleen door de coaches van beide teams wissels in het veld gebracht, maar ook het arbitrale trio moest noodgedwongen een wissel toepassen, omdat een van de grensrechters zich had verstapt.
In de slotminuten van de wedstrijd wist Renate Jansen door twee doelpunten de eindstand op 8-0 te zetten. De topscoorder van het vrouwenteam van ADO Den Haag scoorde deze wedstrijd derhalve vijf keer!

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen voor het vrouwenteam op het programma. ADO Den Haag speelt dan tegen SC Heerenveen.