volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 01-05-2014 18:59:00

ADO Den Haag hoopt nog, maar Holla weet wat hij wil


"Buitenland is altijd een wens geweest"


(Een artikel uit het AD van ruim een week geleden, maar nog steeds actueel)
 
 
door Daniël Dwarswaard
 
 
Door de ongekende eindsprint van ADO Den Haag kan Danny Holla de club met een gerust hart verlaten. Al wil trainer Henk Fraser zijn captain het liefst behouden. Holla zelf nam de laatste thuiswedstrijd in gedachten vast afscheid van het publiek. "Nu heb ik nog de kans om op avontuur te gaan."
 
 
Henk Fraser liet het voor de duidelijkheid nog maar een keer weten, wat hem betreft is Danny Holla ook volgend seizoen nog speler van ADO Den Haag. "Holla is, zo stelt Fraser, voor iedere trainer van ADO een toegevoegde waarde. Vast in zijn passing, aanjager als het moet", zo schetst de coach. Maar eerder zei Fraser ook al dat hij spelers met ambities moeilijk kan ontvoeren.
 
 
Holla zelf lijkt er wel uit. Hij wil verhuizen naar een nieuwe club. De wedstrijd tegen AZ voelde voor hem daarom speciaal. “Ik denk dat het mijn laatste thuiswedstrijd voor ADO was. Ik ben 26 jaar en transfervrij. Waarschijnlijk krijg ik niet snel meer de kans om onder deze voorwaarden naar een nieuwe club te gaan. Voetballen in het buitenland is altijd een wens gewenst. Maar ik weet nu nog niet of er iets interessants op mijn pad komt."
 
 
Volgens zijn zaakwaarnemer Johan Wins waren er (redactie ADOfans: op het moment van dit interview nog voor de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden) nog geen concrete aanbiedingen. "We houden voorlopig alle opties open", laat hij weten."Ook de optie dat Danny alsnog bijtekent in Den Haag. Het is nog heel vroeg. De reguliere competitie is net afgelopen."
 
 
ADO had de mogelijkheid om het aflopende contract van de aanvoerder eenzijdig te verlengen met een jaar. Daar werd vanaf gezien, mede omdat de middenvelder in dat geval volgens afspraak een substantiële salarisverhoging zou krijgen.
 
 
Nu een vertrek aanstaande lijkt, is de opluchting bij Holla extra groot dat ADO met een fenomenale eindsprint het dreigende rampseizoen afwendde. "Dat we zelfs negende staan, is voor hele club en de supporters fantastisch. Bizar, als je ziet waar we vandaan komen. Maar ook mij persoonlijk geeft dat een rustig gevoel. Afscheid nemen als het slecht gaat, wil niemand."
 
 
Holla werd vorig jaar na zijn komst door toenmalig trainer Maurice Steijn direct aanvoeder gemaakt. Het gedwongen vertrek van Steijn zit hem nog altijd niet lekker. Ook nu neemt hij het nog op voor hem. "Blijkbaar hadden wij als groep een eye-opener nodig om te zien hoe slecht we bezig waren. Het is duidelijk dat Fraser vanaf dag één de boel op scherp gezet heeft. En de meer compacte speelstijl heeft ons goed gedaan. Dat hebben de resultaten wel uitgewezen."
 
 
Tegen AZ speelde Holla sterk. Zijn optreden deed denken aan de Holla die vorig jaar debuteerde voor ADO. Dit seizoen was hij in het veld veel minder nadrukkelijk aanwezig. Maar tijdens het laatste thuisduel tegen AZ galmde het “Holla-die-jee” weer vanaf de tribunes. Het deed hem goed, getuige ook de vreugde-uitbarsting na zijn doelpunt.