Datum plaatsing: 13-04-2014 18:48:00

Verslag en foto's: Trots overheerst na uitnederlaag tegen Ajax: 3-2

ADO Den Haag kan met opgeheven hoofd de hoofdstad verlaten. Ook al wist ADO Den Haag geen puntje weg te stelen: aan de inzet van ADO lag het geenszins en het kampioensfeest van Ajax bleef ook nog eens uit.

ADO startte de wedstrijd in de vertrouwde opstelling. Alleen Zuiverloon was nog geblesseerd en Kramer en van Duinen startten in de basis.

Ajax zette van het begin af aan druk en probeerde een snelle beslissing te forceren. In de eerste minuten leverde dat direct al een aantal corners op en hachelijke momenten. Maar samenvattend was het Ajax wat de klok sloeg. Zo goed als al het balbezit was voor hen en ADO moest hard werken om de eerste treffer te voorkomen.

Dat lukte overigens dus wel prima. Na een minuut of tien ging de eerste storm een beetje liggen en was duidelijk dat het geen 'walk over' ging worden. De inzet van de spelers was meer dan prima. Hard, maar fair. Vol energie en werkend voor elkaar. Het contrast met de thuiswedstrijd tegen Ajax die we kansloos met 0-4 verloren kon niet groter zijn.
Ajax begon naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer te piepen. Ontevreden gezichten, nare gebaartjes, een steeds stiller wordend publiek. Het was genieten dus voor de gemiddelde haagse fan.

In de 36e minuut scoorde Ajax dan toch. Een vrije trap van Schone belandde bij Poulsen die -in buitenspelpositie- het tot een doelpunt promoveerde, aangezien de scheidsrechterl het doelpunt  niet voor buitenspel  afkeurde.
Wie dacht dat dat zo'n beetje wel het einde van de wedstrijd was, kwam bedrogen uit.

ADO had wel Ajax nodig daarvoor. Nog geen minuut na de openingstreffer scoorde Ajax een prachtig eigen goal en was de stand weer gelijk. De rust werd dan ook met 1-1 behaald.
Na de rust was er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Een zware storm bleef uit, ADO bleef werken en Ajax kwam er nauwelijks doorheen. En waar er een keer een kans voor Ajax kwam, stond Coutinho prima te keepen.

Toch viel de 2-1 in de 72e minuut. ADO ging ietsje meer aan aanvallen denken, verloor pardoes op het middenveld de bal en dat zorgde voor een kans voor Claassen. Die schoot in de korte hoek in achter Coutinho: 2-1. Vlak daarna viel de 3-1 en was de wedstrijd gespeeld.

ADO zorgde in de slotminuut nog voor de 3-2 middels Kramer die op doel schoot en de bal via het bal via het been van Tommie Beugelsdijk achter Cillessen kreeg. Helaas kwam die net te laat om Ajax aan het wankelen te brengen. De gezichten van de Ajacieden na het eindsignaal spraken echter boekdelen: zij hadden op een feestje en op meer gehoopt. Daar mogen ze nog minimaal twee weken op wachten. Het podium kan weer ingepakt worden.

Doordat we vandaag verloren en RKC een puntje pakte, zijn we ook nog niet 100% veilig wat betreft na/competitie. RKC staat zes punten op ons achter en er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Een puntje thuis tegen AZ is dus voldoende.