volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 12-04-2014 11:21:00

ADO Den Haag denkt aan eigen feestje


Tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag morgen in de Arena denken de gasten vooraf aan hun eigen feestje. ADO kan zich dit weekend namelijk definitief veilig spelen.


En dat zou na een extreem onrustig jaar heel knap zijn zo twee duels voor het einde van de competitie. "We maken het nu iedereen lastig, dus waarom Ajax niet?"
 
 
door Daniël Dwarswaard
 
 
De gekke situatie doet zich voor dat ADO al vóór de aftrap morgen in de Amsterdam Arena weet of het veilig is. Als RKC eerder op de dag verliest van PEC Zwolle hoeven de Hagenaars zich geen zorgen meer te maken. "Absoluut een voordeel",  vindt spits Michiel Kramer. "We gaan al zonder druk die kant op, maar dat is helemaal het geval als we definitief veilig zijn."
 
 
Mochten de Waalwijkers wél winnen, dan heeft ADO altijd nog zelf de kans om het seizoen nu al met een grote glimlach te beëindigen. Volgens Kramer geen ondenkbaar scenario, ook al kan Ajax kampioen worden. "We voelen ons goed. De laatste maanden hebben we laten zien dat we een hecht team zijn dat moeilijk te kloppen is."
 
 
Een hecht team waar Kramer in eerste instantie geen deel van uitmaakte. Na zijn schorsing (elleboogstoot op Ajax-keeper Jasper Cillessen) raakte de Rotterdammer ook nog geblesseerd. Eenmaal fit kwam hij niet voor in de plannen van Henk Fraser. Door de schorsing van Mike van Duinen kreeg hij alsnog een kans. Na goede optredens tegen FC Twente (gelijkmaker in de slotfase) en FC Utrecht (doelpunt en assist) is hij helemaal terug. Ook morgen tegen Ajax is Kramer de diepste Haagse aanvaller.
 
 
Trainer Henk Fraser was eerder niet tevreden over Kramers trainingsarbeid. "Daar hebben we over gesproken", zegt de spits. "Of ik naar hem geluisterd heb? Nou, ik speel weer hè, dus ik denk het wel. Ik besef heel goed dat mijn rol zonder die ene wedstrijd schorsing voor Mike nu misschien beperkter was geweest. Maar gelukkig kan ik alsnog belangrijk zijn."
 
 
Gezien de imposante reeks van acht ongeslagen wedstrijden onder Fraser heeft heel ADO hoop om ook tegen Ajax te kunnen stunten. Fraser: "De spelers van Ajax zijn gewend aan het spelen onder druk, maar een kampioenswedstrijd zorgt tóch weer voor wat extra druk. Voor ons geldt dat in mindere mate, ook al zijn we nog niet helemaal veilig."
 
 
Ideale gast?
 
De gedachte heerst dat Ajax niet 'zomaar' kampioen wordt tegen ADO. "Je hebt wel eens kampioenswedstrijden waarbij de tegenstander vooraf al wordt gezien als een ideale gast op het feestje. Ik vind het een compliment dat er niet op die manier over ons wordt gesproken. Nu moeten wij laten zien dat het terecht is."
 
 
In Amsterdam staat de champagne koud en het podium klaar. Maar ook voor ADO valt een grote prijs te behalen. Als de ploeg van Henk Fraser zich veilig speelt, en dat kan dus zelfs met een nederlaag, is dat een prestatie van formaat.
 
 
Ga maar na. Eind januari stonden de Hagenaars na het verlies tegen concurrent NEC onderaan de eredivisie. Maar de ploeg werd met succes gereanimeerd. Onder Fraser werd vier keer gewonnen en vijf keer gelijkgespeeld. En voorlopig niet verloren dus. Als dat morgen ook zo blijft, mogen de Hagenaars misschien wel een paar Amsterdamse champagneflessen lenen.