volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 10-04-2014 18:42:00

Oud-ADO'er Vicento wil kampioen worden met Willem II


en… Via een omweg terug naar de Eredivisie


Charlton Vicento (23) verliet ADO Den Haag afgelopen zomer voor een buitenlands avontuur. Zijn mislukte Griekse uitstapje was van korte duur. Terug in Nederland hoopt hij bij Willem-II, dat gisteren won van De Graafschap (1-2) en nu aan kop gaat in de Jupiler League, op zijn eerste titel. Een terugkeer bij ADO Den Haag? "Eerst kampioen worden. Dan speel ik tégen ADO."Daniël DwarswaardTerugdenkend aan zijn tijd in Griekenland wordt Charlton Vicento een beetje misselijk. Het klonk zo mooi toen hij afgelopen zomer voor drie jaar tekende bij PAS Giannina, een Griekse subtopper. Maar eigenlijk was alleen het klimaat goed. Ontslagen trainers, supportersrellen én een standaard plekje op de bank maakte de Griekse tragedie compleet. In de winterstop werd zijn contract in overleg met de clubleiding verscheurd.Vrij om te gaan waar hij wilde dus. Vicento ging langs bij  Town, de hekkensluiter van de Engelse eerste divisie, maar tekende uiteindelijk veel dichterbij huis een contract. Bij Willem-II krijgt hij de kans om zijn loopbaan weer bij te kleuren.Ooit een grote belofte bij ADO Den-Haag, maar nooit een constante factor in de Eredivisie geworden. Voorlopig althans, want hij is ongekend opgelucht dat hij het nu weer kan laten zien. "Toen trainer Jurgen Streppel mij belde, heb ik een sprongetje van geluk gemaakt. Lekker terug naar Nederland."
Want had de familieman Vicento zo'n heimwee dan? "Dat viel nog wel mee eigenlijk. Natuurlijk is het altijd prettig om vrienden en familie in de buurt te hebben, maar vooral het sportieve aspect viel tegen in Griekenland. Dat was absoluut de grootste teleurstelling."Bij Willem-II hoopt Vicento voor het eerst in zijn leven kampioen te worden. Sinds zijn komst stond hij vier keer in de basis en mocht hij ook vijf keer invallen. Een boven-beenblessure wierp hem terug, maar tijdens de belangrijke overwinning op concurrent Dordrecht en gisteren op De Graafschap viel de Zoetermeerder weer in. Met rugnummer 36 natuurlijk. Want dat is inmiddels vanzelfsprekend. “Een speciaal nummer voor onze familie. Het huisnummer van mijn opa op Curaçao. Bij Willem-II was het nummer eigenlijk al bezet. Toevallig liep die jongen van het tweede elftal langs toen ik om het rugnummer vroeg. Hij vond het geen probleem om met een ander getal op zijn shirt te spelen."Zelfs in Griekenland miste Vicento met hulp van een satelliet nauwelijks wedstrijden van ADO. Hij zag dus hoe slecht het ging. En ziet nu, van dichterbij, hoe de club wonderbaarlijk is opgekrabbeld.
"Natuurlijk deed het pijn, je club onderaan zien bungelen. Nu ben ik trots, echt knap hoe de ploeg de laatste maanden speelt. Verrast? Ik ken Henk Fraser natuurlijk ook nog als assistent. Iedereen wist toen al dat hij ook een goede hoofdtrainer zou zijn. Blijkbaar heeft hij bij de jongens toch iets losgemaakt. Ze kunnen net dat beetje extra geven."Bij Willem-II loopt het contract van Vicento ook volgend seizoen nog door. "Ik voel me lekker hier en wil blijven. Of ADO nog in mijn hoofd zit? Altijd. Dat is natuurlijk ook niet zo gek omdat ik daar opgegroeid ben. De club en ik hebben vorig jaar besloten dat ik zou vertrekken. Voor mij was dat toen ook het beste. Bij ADO heb ik het goed gehad. Zeker door het publiek, zij hebben mij altijd gesteund. Een terugkeer? Hopelijk ga ik volgend jaar eerst tégen ADO spelen."