Datum plaatsing: 02-04-2014 20:44:00

Foto's en verslag FC Twente - ADO Den Haag (1-1)

ADO Den Haag heeft een punt in de wacht weten te slepen uit de inhaalwedstrijd tegen FC Twente. Twente kwam al vroeg op voorsprong in de eerste helft. In de tweede helft wist ADO gelijk te maken door een doelpunt van Kramer.

ADO Den Haag speelde vandaag de inhaalwedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijd zou eerst op 23 maart gespeeld worden, maar door de NSS top die na dat weekend  in Den Haag werd gehouden, werden er diverse wedstrijden verschoven, waaronder het duel FC Twente - ADO Den Haag.

Met nog maar 5 wedstrijden voor de boeg is het doel van Fräser, die sinds hij het trainerschap van Maurice Steijn overnam nog steeds ongeslagen is, uiteraard zoveel mogelijk punten bijeen te sprokkelen om de degradatiestreep en nacompetitie te ontlopen. Dat eerste punt lijkt al behaald het tweede punt wordt hard aan gewerkt doordat er onder zijn leiding nog geen wedstrijd puntloos is gebleven.

Doordat Tom Beugelsdijk en Mike van Duinen deze wedstrijd geschorst waren moest Fräser een aantal wijzigingen in het basiselftal doorvoeren. Hij koos ervoor om Michiel Kramer in de spits te zetten en Cabral op de linkervleugel, waardoor Alberg een linie terugschoof, en Bakker op de plaats van Beugelsdijk te laten spelen.
Opvallend was dat Fraser Schet weer op de rechtervleugel liet spelen, terwijl hij hem zondag nog na een half uur uit het veld haalde. Ook de keuze om Gehrt te passeren was opmerkelijk, hij moest plaatsnemen op de bank.

Zoals verwacht had ADO Den Haag niet veel in te brengen tegent de Twentse grootmacht, maar toch was er na 5 minuten speeltijd een doelkans voor Alberg, die hij echter ongelukkigerwijze om zeep hield. Twente kwam al na 10 minuten op voorsprong doordat Gutierrez Wormgoor wist uit te kappen en de bal achter Coutinho schoot. ADO Den Haag kwam er eigenlijk niet aan te pas. FC Twente had een aantal grote kansen, maar verzuimde ze af te maken, zodat de rust met de 1-0 stand werd ingegaan.

Na rust was Kramer een aantal malen dicht bij een doelpunt. Bij 1 van die keren werd hij net buiten de 16 neergehaald door Bengtsson. Scheidsrechter Kevin Blom aarzelde niet en trok de rode kaart. De bal die uit een vrije trap hierna  door Holla werd genomen werd door keeper Nick Marsman maar net  met diens vingertoppen uit het doel gehouden.
Vlak daarna werd de stemming explosief in het stadion doordat Blom voor de tweede keer deze wedstrijd besloot een doelpunt van FC Twente wegens buiten spel af te keuren.
Diverse keren moest het publiek gemaand worden de spreekkoren aan het adres van de leidsman te staken, hetgeen in eerste instantie weinig resultaat had. Blom besloot ondanks de aanhoudende spreekkoren gewoon door te laten spelen.
Toen 10 minuten voor het eindsignaal Kramer de 1-1 binnenschoot werd de stemming gelaten. En toen 5 minuten later ook Castaignos, het veld met een rode kaart moest verlaten en er nog maar 9 man van de thuisclub in het veld stonden, besefte het Twentse publiek dat het nog blij moest zijn met een punt.

ADO Den Haag was ook blij met het punt, en misschien wel blijer dan de Tukkers. De concurrenten van ADO Den Haag pakten in deze inhaalronde ook nog punten, waardoor het nog steeds erg spannend blijft onderaan in de ranglijst van de Eredivisie.

Positief puntje voor ADO Den Haag was ook dat Ninos Gouriye weer hersteld is van zijn blessure en vanvond in een invalbeurt weer ruim een kwartier mee kon spelen.

Zondag staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. ADO Den Haag speelt dan om 12.30 uur thuis in het eigen stadion tegen FC Utrecht, dat vanavond in de Galgenwaard won van het geplaagde Cambuur. Utrecht heeft maar 1 punt meer dan ADO Den Haag en dus is het belang voor beide ploegen om te winnen zeer groot.