volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 02-04-2014 17:13:00

Danny Holla: 'Per brief vernomen dat optie niet werd gelicht'


ADO Den Haag sprokkelt richting einde seizoen haar punten. Afgelopen zondag zat er niet meer in tegen PEC Zwolle dan een 1-1 gelijkspel. Haaglanden Voetbal keek op die wedstrijd terug met ADO's aanvoerder Danny Holla en sprak met hem ook over zijn toekomst.


Tekst: Rob Blankenstein

 

Was captain Danny Holla zondag ook tevreden met de 1-1 tegen PEC Zwolle?

,,Vooraf had ik gezegd dat we drie punten moesten pakken, maar als ik de wedstrijd terugkijk, dan denk ik dat we tevreden moeten zijn met dit punt.”

 

Voor de rust hadden jullie de betere kansen, maar na de pauze heb ik – behoudens de kans van Kramer en Van Duinen en de ultieme mogelijkheid voor PEC van Fred Benson – eigenlijk niet veel meer gezien.

,,Klopt, van beide kanten werd het misschien te voorzichtig. Ik denk dat allebei de ploegen wel een paar keer uit de counter er nog uitkwamen, maar die werden dan niet goed uitgespeeld. Ik denk inderdaad dat er heel weinig kansen nog te zien zijn geweest, alhoewel Zwolle natuurlijk nog wel de beste kreeg via Benson.”

Waar lag dat dan aan, dat het in de tweede helft zoveel minder was dan voor rust?

,,Ik vond ons in de eerste helft - en dan met name in de eerste twintig minuten – ook erg zoekende. We kregen wel wat kansen, maar we konden niet lang de bal in bezit houden. Na de rust hielden we wel wat langer de bal, maar we kwamen niet echt tot kansen en waar dat dan aan ligt, dat is altijd lastig te zeggen.”

 

Jullie speelden het duel tegen PEC Zwolle om half vijf. Is dat lastiger dan anders?

,,Nee het is geen probleem. We hebben wel vaker op dat tijdstip gespeeld en in principe, als je om kwart voor zeven of kwart voor acht en kwart voor negen speelt, moet je ook wachten. Dus als je dan zoals nu tegen PEC om half vijf speelt, is dat zeker geen probleem.”

 

Zoals PEC Zwolle zich presenteerde, met in het achterhoofd het bereiken van Europees voetbal en zeker zijn van handhaving, hoe vond je die ploeg dan presteren?

,,We wisten dat Zwolle een goede ploeg heeft en het voetbalde heel makkelijk van achteruit. Zij zijn heel geduldig, maken het veld heel groot en hebben heel veel beweging op het middenveld en voorin. Dus is Zwolle een heel lastig te bespelen ploeg. Zij hebben nu zo goed als zeker Europees voetbal binnen, dus je ziet nu ook dat ze nog vrijer lopen te voetballen dan ze al deden.”

 

Jullie komen met 1-0 achter, waarbij je doelman er niet goed uitzag. Hoe heb jij die situatie beoordeeld?

,,Volgens mij was het een botsing tussen Zuiverloon en Coutinho, dus ik denk niet dat Gino er niet goed uitzag, maar dat het gewoon een botsing was. Ik heb het zelf op het veld niet goed kunnen zien.”

 

Roland Alberg deed het weer voor jullie!

,,Ja, gelukkig wel, want dat doelpunt hadden we wel even nodig. Ik denk dat wij in die fase wel iets sterker werden, maar hij schoot die bal er geweldig in en dat gaf onze ploeg wel wat lucht en dat was wel even lekker zo vlak voor rust.”

Even naar je eigen situatie. ADO Den Haag heeft de optie in jouw contract niet gelicht, was je daar verbaasd over?

,,Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant wist ik eigenlijk niet wat ik kon verwachten. Ik heb het per brief vernomen.”

Je zegt 'aan de ene kant' was ik wel verbaasd, in wat voor opzicht was je dan verbaasd?

,,Ik heb wel aangegeven, dat ik misschien gezien mijn leeftijd wel een stap zou willen maken en ADO had nog wel gevraagd of ik misschien mijn contract voor een langere tijd zou willen verlengen, maar dat zag ik op dit moment nog niet zo zitten. Dat was misschien de keuze van ADO, dat als ze het optiejaar zouden lichten, dan waren ze misschien bang dat de deur dan dicht was, maar dat zou je aan de club moeten vragen.”

Je gaf net aan dat ADO je contract voor meerdere jaren wilde verlengen, dus wat dat betreft hebben ze nog steeds vertrouwen in je!

,,Jawel, maar er is volgens mij ook uitgesproken, dat de optie niet gelicht is, maar mocht er bijtijds toch geen club voor mij komen, dan kunnen we altijd nog praten en zo is het volgens mij ook gecommuniceerd naar buiten toe.”

Aan wat voor club denk je dan?

,,Ik zou wel eens een keer naar het buitenland willen, want ik speel nu al bijna tien jaar in de Eredivisie. Het lijkt mij wel leuk om een buitenlands avontuur aan te gaan, maar wat ik al eerder heb gezegd, er moet maar net iets komen en als je transfervrij bent is het maar afwachten wat er precies op je pad komt, daar heb je zelf ook geen invloed op.”

Hoeveel punten denk jij dat ADO nog nodig heeft om geen nacompetitievoetbal te hoeven spelen?

,,Dat weet ik echt niet. In deze competitie is het heel lastig te zeggen hoeveel punten we nog nodig hebben. Het blijft heel spannend en we moeten ook niet teveel naar andere ploegen kijken. We zijn nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen en dat is ook een goede status, we moeten daar gewoon mee doorgaan.”